Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Urzici

De Experimente in bucatarie
(4.36/5 - 132 voturi)

13 comentarii



Ieri, când am fost la cump?r?turi, în magazinul de unde îmi cump?r legume ?i fructe mi-a s?rit în ochi o lad? în care erau puse pungi cu urzici. N-am mai mâncat de câ?iva ani a?a ceva, îns? de cum le-am v?zut m-a apucat dorul de urzicile pe care le facea mama ?i pe care le mâncam cu mare pl?cere al?turi de m?m?ligu??. A?a c? mi-am luat ?i eu o pung?, îns? habar aveam cum se fac. Tot ce îmi aduceam aminte era ca aveau un gust puternic de usturoi ?i c? le mâncam cu m?m?ligu??.
Am uitat de chiftelu?ele marinate pe care îmi propusesem s? le fac ?i am plecat acas? hot?rât? s? fac urzici. Am pus mâna pe telefon, am sunat-o pe mama ?i am întrebat-o cum le f?cea ea.
Acum v? prezint ?i vou? re?eta mamei de urzici. Eu nu le-am cânt?rit, a?a c? nu am ?tiut s?-i spun mamei ce cantitate am, îns? ea m-a înv??at s? le fac pas cu pas, încercându-le (gustându-le).
Am încercat s? m?sor cât de cât ce am pus eu acolo, a?a c? am s? v? dau ni?te cantit??i orientative:
- urzici (am avut un castron de 2 litri plin);
- 1 ceap? mare;
- 3-4 linguri ulei;
- 3 linguri?e usturoi zdrobit;
- 1-2 linguri rase de f?in?;
- sare.


Am sp?lat bine urzicile ?i le-am cur??at. Într-o crati?? am pus ap? cu sare la fiert. Când apa a început s? fiarb? am cur??at ceapa ?i am pus-o întreag? la fiert împreun? cu urzicile.

Urzicile s-au fiert cam în 30-35 de minute. Înainte de a opri focul eu le-am verificat: am luat câteva frunze ?i am v?zut c? se zdrobesc foarte u?or.
Dup? ce s-au fiert am scos ceapa ?i am aruncat-o, iar urzicile le-am scurs bine de ap?, apoi le-am zdrobit cu o lingur? de lemn.
Aten?ie! Apa în care au fiert urzicile nu o arunca?i.

Am zdrobit usturoiul ?i l-am amestecat cu sare ?i ulei.

F?ina am amestecat-o cu câteva linguri de ap? în care au fiert urzicile.

Am pus uleiul la încins într-o tigaie, apoi am ad?ugat urzicile ?i le-am c?lit 3-4 minute.

Am mai pus peste urzici 2-3 linguri din apa în care au fiert, apoi am început s? pun din f?ina dizolvat? cu ap?. La îndemnul mamei am pus f?ina treptat ?i le-am gustat (mie mi-au mai r?mas 2-3 linguri din f?ina amestecat? cu ap? în care au fiert urzicile). Ideea este s? nu pune?i prea mult? f?in? ?i s? transforma?i toat? mâncarea într-o ciulama, dar nici prea pu?in? pentru c? r?mân prea aspre urzicile.

Am mai l?sat urzicile pe foc doar cât s? se fiarb? ?i f?ina, apoi am oprit focul ?i am pus usturoiul zdrobit.

Le-am servit imediat, bineîn?eles cu m?m?ligu??.
POFT? BUN?!




Imprimer cette page
De Experimente in bucatarie (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Ok

5 / 5

Ca la mama acasa

5 / 5

F.bunnnn ^_^

5 / 5

Super.

5 / 5

Foarte buna reteta, am incercat-o si eu :), multumesc

5 / 5

E bine dar cam nu e gustos:DD:D:D:D

... click aici pentru a vedea toate comentariile (13)

REȚETE


Rețete inrudite



Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Tocanita de iepure-n cuptor

Tocanita de iepure-n cuptor
dezgustător
delicios