Petitchef

Sarmale in foi de varza

Altele
8 porții
30 min
3 ore
Ușor

Ingrediente

8

Ingrediente:

Preparare

  • Se amesteca carnea tocata cu oul, orezul, pasta de tomate, ceapa, cimbrul si mararul. Se pune zeama de varza in acest amestec ca sa iasa o pasta inchegata.

    Varza se taie treptat langa cotor, pentru a se desprinde frunzele mai usor, se inlatura membrana tare cu un cutit si se cauta sa se faca foi de dimensiunea celei din poza. Se ia carnea cate putin, se ruleaza in foi.

    Intre timp pregatim cratita, pe fundul ei asezam sunca taiata si membranele de la varza tocate marunt. Deasupra lor incepem sa punem sarmalutele concentric, straturi - straturi, pana umplem cratita. Deasupra taiem marunt restul de varza, punem boabe de piper, strecuram pe margine printre sarmale frunzele de dafin si completam cu apa pana la nivelul ultimului strat de sarmale. Nu punem sare, deoarece isi trag sare din foile de varza. Stropim cu bulion si tinem la forc mediu la cuptor timp de 3 ore, avand grija sa completam cu apa daca e cazul. Daca ne grabim, le putem aseza in aceeasi maniera intr-o oala cu presiune, unde sunt gata intr-o ora. Avem grija sa completam bine cu apa, deoarece scade repede si nu dorim sa se arda, deasemenea la foc mediu. Optional, daca le dorim rumene deasupra, putem sa le transferam intr-o cratita si sa le tinem la foc iute in cuptor 10-15 minute.

    Se servesc cu smantanica, ardei iute, mamaliguta (cui ii place).


Poze

Sarmale in foi de varza
Sarmale in foi de varza - poza 2
Sarmale in foi de varza - poza 3
Sarmale in foi de varza - poza 4
Sarmale in foi de varza - poza 5
Sarmale in foi de varza - poza 6

Întrebări:




Comentarii:

13/01/2014

De cacat

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
27/08/2013

Nu arata foarte bine

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
ungur_t2016, 27/11/2016

De obicei gatesc sarmale clasice dar aceasta reteta pare altfel terebuie sa o incerc pare sa fie foarte buna

(0) (0) Abuz
23/01/2014

Sarmalute in foi de varzuca cu carnita de purcelus, ar trebui sa se cheme retetuca. Zicea o domnita ca ai mintuca cam retardata, daca scrii asemenea bazaconase!

(0) (1) Abuz
31/12/2013

Inca o data oul in sarmale mamaaaaa cine va invatat arta culinara zeama de varza inca una neplacuta maaaiiii nu mai puneti rezete dea droanga va rugam frumos

(1) (1) Abuz
22/12/2013

Folosirea diminutivelor"smintinica" arata un retard mintal.

(1) (1) Abuz
18/07/2013

Excelente!

(0) (0) Abuz
23/12/2012

Incomparabil

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Sarmale din kale (la cuptor)
Sarmale din kale (la cuptor)
20 porții
45 min
Foarte ușor
Rețetă Fruze de varză kale umplute (la cuptor)
Fruze de varză kale umplute (la cuptor)
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supă cremă din varză kale (gătită la oala sub presiune)
Supă cremă din varză kale (gătită la oala sub presiune)
4 porții
22 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Salata japoneza de varza
Salata japoneza de varza
4 porții
4 ore
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Paste cu varză roșie și nucă
Paste cu varză roșie și nucă
2 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti! Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti! Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează