Petitchef

Sarmale din kale (la cuptor)

Încearcă rețeta noastră de sarmale din frunze de varză kale umplute cu carne tocată și parmezan. Vă explicăm totul, în detaliu, mai jos ↓

Felul principal
20 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

20

Materiale

  • vas de copt
  • Cuțit
  • Placă de tăiat
  • Tigaie
  • bol
  • O pensulă de bucătărie

Preparare

  • Spălați 6 frunze de varză kale, apoi fierbeți-le în apă clocotită timp de 10 minute. La sfârșitul acestui timp, scurgeți-le, treceți-le sub apă rece și lăsați-le să se usuce pe un prosop curat.
  • Se toarnă puțin ulei într-o tigaie și se rumenește usturoiul tocat. Se adaugă apoi carnea tocată, se fierbe câteva minute apoi se lasă deoparte.
  • Într-un bol amestecăm carnea, oul, parmezanul ras, nucșoara, sarea, piperul și cașcavalul tăiat în bucatele mici.
    Mai întâi amestecați ingredientele cu o lingură și apoi cu mâinile pentru a obține un rezultat omogen.
  • Luați frunzele de varză, tăiați-le în jumătate și îndepărtați partea albă din mijloc (aceasta parte este puțin mai fermă decât partea verde pe care o vom folosi pentru rulouri).
  • Luați o jumătate de frunză de varză, puneți o lingură de umplutură la un capăt și rulați frunza pentru a forma un rulou. Faceți același lucru cu celelalte frunze de varză.
  • Folosind o pensulă de bucătărie, întindeți puțin ulei de măsline pe fundul tăvii de copt și puneți rulourile în ea.
  • Turnați un strop de ulei de măsline peste rulouri și coaceți timp de 25-30 de minute la 180°C.
    Odată scoase din cuptor, puneți pe o farfurie și savurați! Poftă bună :-)

Observații:

Pot păstra aceste sarmale?
Maxim 2 zile la frigider într-un recipient ermetic.

Pot îngheța aceste sarmale?
Da, dar numai dacă ați folosit ingrediente care nu au fost deja congelate în acest preparat.

Cum închid sarmalele?
Cotorul frunzei trebuie sa fie așezat dedesubt pentru a se închide bine. Cu toate acestea, le puteți sigila cu o scobitoare, de exemplu. Nu uitați să le înmuiați în apă cu zece minute înainte, pentru a nu se arde în timpul gătirii în cuptor.

Ce pot folosi în loc de carne tocată pentru a face sarmale?
O idee bună este să folosiți carnea din cârnați, dar puteți face variante vegetariene cu cartofi și brânză scamorza sau alte umpluturi pe bază de legume.

Pot găti sarmale într-o tigaie?
Desigur. Odată gata, puneți-le într-o tigaie cu puțină grăsime, apoi gătiți-le la foc mediu aproximativ 15 minute, întorcându-le la jumătatea gătitului.

Ce pot folosi în loc de nucșoară?
Nu este un ingredient fundamental, poți alege să nu-l folosești pentru această rețetă

Ce pot folosi în loc de brânză scamorza?
Optează pentru o brânză de tip Emmental. Atenție la mozzarella care, din păcate, ar putea lăsa prea multă apă.

Poze

Sarmale din kale (la cuptor)
Sarmale din kale (la cuptor) - poza 2
Sarmale din kale (la cuptor) - poza 3
Sarmale din kale (la cuptor) - poza 4
Sarmale din kale (la cuptor) - poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Fruze de varză kale umplute (la cuptor)
Fruze de varză kale umplute (la cuptor)
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supă cremă din varză kale (gătită la oala sub presiune)
Supă cremă din varză kale (gătită la oala sub presiune)
4 porții
22 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Gratin de kale
Gratin de kale
2 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Anghinare la cuptor
Anghinare la cuptor
2 porții
1 h 15 m
Ușor
3.1 / 5
Rețetă Pui la cuptor-petitchef
Pui la cuptor-petitchef
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Chifteluțe de dovlecel la cuptor
Chifteluțe de dovlecel la cuptor
2 porții
40 min
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Retete de …sarmale Retete de …sarmale

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează