Petitchef

Patacones cu hogao și guacamole

Patacones sau tostones reprezintă un deliciu culinar autentic din America Latină și Caraibe. Sunt preparate cu banane plantain care suferă un proces dublu de prăjire, creând o textură crocantă la exterior și o moliciune interioară, unică.
Aceste patacone versatile pot fi savurate ca aperitiv, acompaniament sau ca bază perfectă pentru o varietate de sosuri și toppinguri. Cu această ocazie, am ales să le servim cu guacamole și hogao (sos creol columbian), care oferă prospețime, savoare și culoare.
O rețetă delicioasă care va aduce o notă latină autentică în bucătăria ta și te va teleporta cu fiecare mușcătura pe o plajă tropicală, însorită :) Îndrăznești să-l prepari? Vă spunem rețeta, pas cu pas ↓↓↓

Antreuri
2 porții
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Pentru guacamole:

Pentru sos hogao:

Pentru patacone:

Materiale

  • bol sau castron
  • Tigaie (pentru hogao)
  • Tigaie adâncă (pentru patacone)
  • spatulă
  • tocător
  • Hârtie absorbantă
  • hârtie de copt

Preparare

  • Etapa 1 - Patacones cu hogao și guacamole
    Pentru guacamole:
    Tăiați avocado în jumătate, îndepărtați sâmburele și scoateți pulpa cu o lingură. Zdrobiți avocado cu o furculiță până obțineți consistența dorită.
  • Etapa 2 - Patacones cu hogao și guacamole
    Adăugați toate ingredientele într-un castron: avocado zdrobit, usturoiul, ceapa și coriandru, tocate, sare, piper și un strop de zeamă de lămâie. Amestecați bine.
  • Etapa 3 - Patacones cu hogao și guacamole
    Pentru hogao:
    Tăiați mărunt ceapa, roșia, usturoiul și ardei (dacă folosiți).
  • Etapa 4 - Patacones cu hogao și guacamole
    Într-o tigaie se încinge uleiul vegetal la foc mediu, apoi se adaugă ceapa și usturoiul tocat și se prăjesc. Se amestecă din când în când până când ceapa devine translucidă.
  • Etapa 5 - Patacones cu hogao și guacamole
    Adăugați roșiile tocate în tigaie. Lăsați să fiarbă la foc mic aproximativ 10-15 minute. În acest timp, adăugați sare și piper (sau chimen) și amestecați din când în când până când sosul s-a îngroșat.
  • Etapa 6 - Patacones cu hogao și guacamole
    Pentru patacone:
    Curățați bananele și tăiați-le în felii groase de aproximativ 1 2,5 cm grosime.
  • Etapa 7 - Patacones cu hogao și guacamole
    Preîncălziți uleiul la 175°C într-o tigaie. Când uleiul este suficient de fierbinte, adăugați feliile de banană și prăjiți-le până se rumenesc, aproximativ 3 minute pe fiecare parte
  • Etapa 8 - Patacones cu hogao și guacamole
    Scoateți bananele prăjite cu o spatulă și puneți-le pe hârtie absorbantă pentru a îndepărta excesul de ulei.
  • Etapa 9 - Patacones cu hogao și guacamole
    Acoperiți feliile de banane cu hârtie de bucătărie și aplatizați-le cu ajutorul unui ustensile plate, precum o placă de tăiat, de exemplu. Ar trebui să vă iasă discuri plate. Presărați cu sare, după gust.
  • Etapa 10 - Patacones cu hogao și guacamole
    Odată ce bucățile de banană sunt aplatizate, prăjiți-le până devin aurii și crocante.
    Transferați pataconele pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie, pentru a absorbi uleiul.
  • Etapa 11 - Patacones cu hogao și guacamole
    Se servesc fierbinți însoțite de guacamole, hogao și se decorează cu coriandru proaspăt. Gata!

Rețete inrudite

YouTube

Dahl cu linte rosie


Observații:

Pot înlocui guacamole și hogao?
Desigur, pataconele pot fi însoțite de o mare varietate de opțiuni, precum pico de gallo, brânză rasă, creveți cu usturoi, carne de pui sau carne tocată și multe altele. Simțiți-vă liber să experimentați și să creați combinații delicioase!

Pot pregăti patacone într-o friteuză cu aer?
Da, de fapt, prăjirea cu aer este o opțiune mai sănătoasă, deoarece necesită mai puțin ulei pentru a obține textura crocantă a pataconelor.

Cum se păstrează pataconele?
Odată ce pataconele sunt prăjite, puneți-le pe prosoape de hârtie pentru a absorbi uleiul, lăsați-le să se răcească complet, la temperatura camerei. Apoi, depozitați-le într-un recipient ermetic și păstrați-le la frigider 2-3 zile, textura crocantă poate scădea treptat.

Pataconele pot fi congelate?
Desigur, puteți congela pataconele pentru a le păstra o perioadă mai lungă. Transferați pataconele într-o pungă etanșă sau într-un recipient sigur pentru congelator. Adăugați hârtie de bucătărie între fiecare patacón sau toston pentru a nu se lipi unul de celălalt. Când vrei să le consumi, le poți pune la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 10-15 minute. Odată ce pataconele sunt fierbinți și își recapătă textura crocantă, scoateți-le din cuptor.

Poze

Patacones cu hogao și guacamole
Patacones cu hogao și guacamole - poza 2
Patacones cu hogao și guacamole - poza 3
Patacones cu hogao și guacamole - poza 4
Patacones cu hogao și guacamole - poza 5
Patacones cu hogao și guacamole - poza 6

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Guacamole
Guacamole
4 porții
10 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Guacamole de mazare si lamaie verde
Guacamole de mazare si lamaie verde
4 porții
5 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Fajitas vegetariene
Fajitas vegetariene
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Malai kofta vegan: chifelute de naut cu sos indian
Malai kofta vegan: chifelute de naut cu sos indian
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Sa vorbim despre Guacamole! Sa vorbim despre Guacamole!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează