Petitchef

Zacusca rapida

Am facut aceasta zacusca pentru ca noua ne place tare mult si avand niste vinete prin congelator am zis sa le facem altfel, asa ca am facut o zacusca mai diferita ca sa zic asa, in sensul ca nu am mai copt ardeii cum se face la zacusca clasica, am avut doar vinetele coapte!

Antreuri
8 porții
20 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Coacem vinetele, le curatam de coaja si le scurgem de sucul amar cca 2 ore. Eu le-am avut congelate, am copt asta vara si am avut in congelator.

    In Romania se gasesc vinete congelate si la magazin, la noi in Canada lumea nu consuma vinetele ca noi, asa ca am fost nevoita sa cumpar si sa coc…
  • Curatam ceapa, o taiem fin si o calim intr-o craticioara de inox cu cei 250 ml de ulei. Adaugam treptat cate putina apa calduta sa se inmoaie si sa fiarba bine.
  • Curatam ardeii si-i taiem feliute mai groase dupa care ii punem si pe ei in tigaie alaturi de ceapa si mai adaugam apa pana acestia s-au inmuiat bine
  • Vinetele le punem in robotul de bucatarie si le tocam bine pana se fac ca o pasta apoi le rasturam in cratita si amestecam cu ceapa si ardeiul
  • Punem o foaie de dafin, piperul boabe, sarea si coriandrul si amestecam.

    Cand au dat in cateva clocote adaugam bulionul si mai lasam sa fiarba cca 5 minute dupa care le bagam intr-o cratita emailata sau vas de yenna in cuptorul incins in prealabil la 180 ºC.
  • Le lasam in cuptor pana scad (aprox. 1 ora)
  • Papam zacusca cu mare pofta, ca e tare buna! :-)


Poze

Zacusca rapida
Zacusca rapida - poza 2

Întrebări:




Comentarii (32):

06/09/2016

Este o reteta foarte buna pentru portii mici sau pentru vara

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/09/2016

Foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/09/2016

Da este delicioasa. Multumiri!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Rodica Rosenthal, 05/03/2015

Am pregatit zacusca de casa "pentru consum imediat" , dar ardeii I-am copt pe gratar cui vinetele deodata. Am adaugat si ciuperci din conserva si le-am lasat sa scada in cuptor. yummy!!!! un deliciu.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
stela_r2023
stela_r2023, 17/04/2024

Bunica mea făcea așa vara că un felul doi ,nu punea coriandru ,dar este foarte buna

(0) (0) Abuz
07/09/2016

Chiar ca este tare buna ! Am pregatit si eu, din dovlecei, pentru consumul direct. A avut succes. Zacusca pentru iarna, in cazul meu, trebuie sa mai astepte, din cauza vremii foarte calde si a balconului inchis.

(0) (0) Abuz
07/09/2016

Nu este prea rapida

(0) (0) Abuz
06/09/2016

ORIBIL, AUZI SA PUI APA !!!!!

(0) (0) Abuz
06/09/2016

Superrrrrrrrrrrrrrrr

(0) (0) Abuz
06/09/2016

La voi in Canada se spune "vas de yenna" (cu doi N - sa fie mai lung)? La noi in Europa i se zice vas de Jena, dupa numele orasului din Germania, unde se afla fabrica de sticla termorezistenta. De, diferenta de cultura, mai degraba lipsa de cultura!

(0) (1) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 4

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Supa de sfecla rosie - usoara si rapida
Supa de sfecla rosie - usoara si rapida
2 porții
25 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
4 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paella super rapida la multicooker cookeo
Paella super rapida la multicooker cookeo
4 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Prajitura cu banane - super rapida
Prajitura cu banane - super rapida
8 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Salata de paste - simpla si rapida
Salata de paste - simpla si rapida
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează