Cornulete cu gem si nuca

(4.45/5 - 517 voturi)
56 comentarii


  • Cornulete cu gem si nuca
  • Cornulete cu gem si nuca, Poza 2
  • Cornulete cu gem si nuca, Poza 3
  • Cornulete cu gem si nuca, Poza 4
  • Cornulete cu gem si nuca, Poza 5
  • Cornulete cu gem si nuca, Poza 6
  • Cornulete cu gem si nuca, Poza 7
  • Cornulete cu gem si nuca, Poza 8
  • Cornulete cu gem si nuca, Poza 9
  • Cornulete cu gem si nuca, Poza 10
  • Cornulete cu gem si nuca, Poza 11
  • Cornulete cu gem si nuca, Poza 12
  • Cornulete cu gem si nuca, Poza 13
  • Cornulete cu gem si nuca, Poza 14
  • Cornulete cu gem si nuca, Poza 15
  • Cornulete cu gem si nuca, Poza 16
  • Cornulete cu gem si nuca, Poza 17
Tipul rețetei: Aperitiv
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 50 minute
Timpul de gătire: 30 minute
Gata în: 1 h, 20 m
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

- 1 pachet margarina
- 1 lingura otet
- jumatate cana cu apa
- 2 plicuri zahar vanilinat
- faina cat cuprinde
- 1 praf de sare
- 1 borcan gem (dupa preferinta)
- nuca

Preparare:

Etapa 1: Margarina se freaca cu apa, otetul si zaharul vanilinat si praful de sare.

Etapa 2: Dupa ce omogenizat putin se pune pe masa infainata si se amesteca bine pana devine un aluat omogen.

Etapa 3: Aluatul nu trebuie sa fie nici prea tare, nici prea moale, sa poti lucra cu el fara sa se lipeasca sau sa se rupa.

Etapa 4: Se intinde o foaie din aluat care se taie din mijloc spre margine, cat de mare sa fie cornuletle.
Gemul il amestecam cu nuca rupta bucatele.

Etapa 5: La marginea fiecaruia cornulet se pune cate o lingurita din umplutura si se ruleaza. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa 20-25 minute in cuptorul preincalzit la foc potrivit.


Printează paginaAdaugă la favorite

Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5
Postat 18/01/2013, 14:42

Am incercat si eu reteta si de atunci sotul si fetita mea imi tot cer sa le fac cornulete ....eu am incercat si cu rahat sunt super bune si asa

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 21/03/2012, 19:34

Cum se poate freca margarina cu apa?Au iesit tari,nu se topesc deloc in gura.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 24/03/2014, 15:55

AZI PTR. PRIMA DATA AM FACUT SINCER FOARTE SIMPUL ^_^ ^_^
NICOLETA

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 01/12/2012, 17:07

Eu pun untura in loc de margarina......exact cum prepara bunica

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 13/02/2013, 20:20

Si eu fac la fel dar pun bors in loc de otet si ies fosrte bune

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 04/10/2013, 06:41

Comentariul tău:
nu are praf de copt ori drojdie?

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 24/02/2012, 16:38

Acum ma pun si eu la gatit sper sa imi iasa

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 11/01/2013, 14:22

Extraordinar de bune asa cum mile amintesc

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (56)

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic:
Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale