Petitchef

Cozonac Rosenkrantz

Altele
4 porții
15 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

475 g zahar impartit:

Preparare

  • A urmat instructiunile date de Just Me, singura diferenta fiind ca am pus si nuca si scortisoara.Caramelizam zaharul in vasul in care vom coace cozonacul si tapetam fundul si peretii cu caramelul obtinut. Lasam vasul sa se raceasca timp in care pregatim aluatul. Incalzim laptele si dizolvam in el cele 3 linguri de zahar si drojdia.
  • Cernem faina intr-un vas incapator, adaugam ouale, esentele, laptele cu zaharul si framantam aluatul vreo 10 - 15 minute.Amestecam untul cu zaharul si scortisoara, iar nuca o tocam Pe o suprafata presarata cu faina intindem aluatul intr-o foaie destul de subtire si cat mai dreptungiulara. Ungem cu untul, presaram nuca peste si rulam.
  • Taiem rulada obtinuta in 6 bucati egale pe care le asezam in vasul cu caramel.Nu va faceti griji daca spatiile libere sunt mari intre rulourile din vas, ele vor creste mult, cum se vede si in poza. Lasam cozonacul sa dospeasca la caldura timp de 1 - 2 ore.
  • Dam la cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 30 - 45 de minute, pana cand e rumenit frumos. Imediat dupa ce il scoatem de la cuptor, il rasturnam pe un platou pentru ca sa nu apuce sa se intareasca caramelul.Mai jos avem poze cu ambele fete ale cozonacului care are aproximativ 360 calorii la 100 de grame. Dar de Craciun nu se pune, nu.


Poze

Cozonac Rosenkrantz
Cozonac Rosenkrantz - poza 2
Cozonac Rosenkrantz - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

20/04/2014

Interesant ,usor de portionat si cred ca


am sa incerc sa l fac si eu

(0) (0) Abuz
24/02/2012

Bun bun bun de tot

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tartă brăduț pentru crăciun
Tartă brăduț pentru crăciun
20 porții
1 h 57 m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Cheesecake cu briosa
Cheesecake cu briosa
8 porții
9 h 40 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Ruladă cu fructul pasiunii si nucă de cocos
Ruladă cu fructul pasiunii si nucă de cocos
6 porții
42 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
12 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Cum se face un sos sangria?
Cum se face un sos sangria?
4 porții
25 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Retete de cozonac Retete de cozonac

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează