Petitchef

Gogosele din cod - super usor de facut!

Printre rețetele pe care ne place să le devorăm cu degetele, aceste gogoșele de cod clar nu ne lasă indiferenți ;-) Se servesc la aperitiv cu un sos de iaurt și chilli și se așează pe o farfurie însoțită de o salată ;-) Cu această rețetă, vă putem asigura că și copiii dvs. vor adora peștele!

Aperitiv
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Materiale

  • friteuza sau tigaie pentru prăjit
  • hârtie absorbantă
  • spumieră

Preparare

  • Curățați cățelul de usturoi, apoi tocați-l mărunt. Curățați și tocați mărunt și ceapa. Scurgeți bine apa din cod cu un prosop de hârtie, apoi tăiați peștele. Spălăți și adunați doar frunzele de pătrunjel, apoi tocați-le cât mai fin.
  • Puneți ingredientele tocate (usturoi, ceapa, pătrunjel și cod) într-un castron mare. Adăugați faina, praful de copt, oul, laptele și colorantul alimentar (opțional). Amestecați totul bine.
  • Turnați mult ulei de prăjit într-o tigaie mare sau într-o tigaie cu părțile înalte și încălziți. Când este fierbinte, puneți cu atenție bilele mici de aluat în el. Le puteți face cu două linguri, precum găluștele sau le puteți rula în mâinile tale ușor unse.

    Va trebui să prăjiți chiftelele la foc mediu, astfel încât să se gătească bine în interior.
  • Cand gogoșelele capătă o culoare aurie și sunt bine gătite în interior, scoteți-le din tigaie cu o spumieră și așezați-le pe hârtie absorbanta pentru a îndepărta excesul de ulei.
  • Gata! Mâncați-le cât sunt încă fierbinți, ca să-și fie crocante!


Poze

Gogosele din cod - super usor de facut!
Gogosele din cod - super usor de facut! - poza 2
Gogosele din cod - super usor de facut! - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

costi1960, 28/04/2022

In loc de prajirea in ulei n-ar fi mai sanatoase coapte in cuptor ?

(1) (0) Abuz
05/04/2022

Super

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Bucura-te de verde, mananca fasole verde! Bucura-te de verde, mananca fasole verde! Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii! Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează