Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Bere de casa

de (Vizitează situl)
(3.33/5 - 3 voturi)

1 comentariu

Asta m-am apucat sa fac. Nici mai mult, nici mai putin. Cine ma cunoaste, stie cum sta treaba cu frigiderul meu plin de bere, asa ca-mi intelege nevoile :))

Nu-mi dau seama inca cat de usor sau complicat e sa-ti faci singur berea, dar o sa ma lamuresc in urmatoarele saptamani. Ideea e ca saptamana trecuta am intrat in posesia unei microbrewery. E o cutie cu aproape tot ce-ti trebuie - un recipient de fermentare de vreo 23 de litri, kitul de bere Coopers (in cazul meu, un lager), supapa de evacuare, spatula, hidrometru, recipient pentru masurarea zaharului plus alte bits & pieces cu care inca nu m-am lamurit ce fac. Dar procesul a fost declansat, asa ca e prea tarziu sa dau inapoi :))

Am sterilizat recipientul de fermentare, am deschis cutia cu concentratul de malt si drojdie (care mirosea cumva intre caramel si sos de soia. cred ca o sa am o bere foarte umami :))
Photobucket
Am turnat "caramelul", apoi 2 litri apa clocotita si 1 kg de zahar. Am amestecat cu spatula si am turnat apa plata... pana la semnul de 23 de litri :))
Photobucket
Am pus si drojdia deasupra..
Photobucket
Apoi am inchis capacul (cu supapa-n varf)
Photobucket
Intre timp a inceput sa "fiarba" - deci face bulbuci si ma sperie atunci cand e perfect liniste.
Photobucket
Ne auzim in vreo trei saptamani, cand va fi gata.

Imprimer cette page




Punctează această reţetă:

Comentarii:

2 / 5

Am uktay cum se fqce berea de casa asa ca asta nu este la fel ca amea!!


Rețete inrudite


Articole conexe



Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Cascaval pane

Cascaval pane
dezgustător
delicios