Petitchef

Opéra-desertul suprem

Opera, un desert frantuzesc rafinat care impresioneaza prin gust, textura, aspect si combinatii de arome.
Opera, desertul suprem!

Desert
10 porții
2 ore
8 min
Dificil

Video

YouTube

Ingrediente

10

blatul Joconde :

Ganache cu ciocolata :

Siropul cu cafea :

Crema cu cafea si unt :

Glazura:

Materiale

  • cadru de patiserie de 20 x 20 cm
  • Termometru
  • Robot de patiserie
  • Spatula
  • pensula

Preparare

  • Etapa 1 - Opéra-desertul suprem
    Blatul Joconde :
    In castronul unui mixer, puneti cele 4 oua, zaharul pudra si migdale pudra. Bateti la viteza maxima timp de 5 minute: amestecul trebuie sa se dubleze in volum.
  • Etapa 2 - Opéra-desertul suprem
    Adaugati untul topit si amestecati. Apoi adaugati faina cernuta si amestecati usor cu spatula.
  • Etapa 3 - Opéra-desertul suprem
    Bateti albusurile de ou pana cand sunt ferme si incorporati-le usor la amestec; folositi miscari usoare, de sus in jos.
  • Etapa 4 - Opéra-desertul suprem
    Pe o tava de copt acoperita cu hartie de pergament, puneti 2/3 din aluat. Intindeti bine pentru a face un dreptunghi mare de 25 cm pe 45 cm.
    Urnati restul de aluat pe alta tava si formati un patrat de 25 cm pe 25 cm.
  • Etapa 5 - Opéra-desertul suprem
    Gatiti timp de 8-10 minute la 180° C. După gatire, acoperiti blaturile cu folie de plastic, astfel incat sa nu se usuce. Dati deoparte.
  • Etapa 6 - Opéra-desertul suprem
    Ganache de ciocolata :
    Puneti frisca lichida la incalzit. Intr-un castron, puneti ciocolata rupta bucati si turnati frisca lichida fierbinte peste ea.
  • Etapa 7 - Opéra-desertul suprem
    Se amesteca pana cand obtineti un amestec omogen. Ciocolata trebuie sa se topeasca complet. Se lasa sa se raceasca, la temperatura camerei.
  • Etapa 8 - Opéra-desertul suprem
    Siropul cu cafea :
    Se amesteca cafeaua fierbinte cu zaharul si romul. Se lasa deoparte
  • Etapa 9 - Opéra-desertul suprem
    Crema cu cafea si unt :
    In castronul robotului, puneti galbenusurile . Intr-o cratita puneti apa si zaharul si aduceti la fierbere. Puneti termometrul si asteptati pana ajunge la temperatura de 115° C.
  • Etapa 10 - Opéra-desertul suprem
    Cand temperatura este atinsa, porniti mixerul la viteza medie / joasa si turnati incet siropul net peste galbenusuri. Aveti grija sa nu-l turnati pe marginea bolului - se va intari imediat.
  • Etapa 11 - Opéra-desertul suprem
    Dupa ce ati turanti tot siropul, bateti galbenusurile la viteza maxima, pana cand vasul se raceste (aproximativ 5 minute). Galbenusurile se vor albi si se vor dubla in volum.
  • Etapa 12 - Opéra-desertul suprem
    Apoi adaugati untul putin moale. Acesta trebuie sa fie incorporat in amestecul anterior.
  • Etapa 13 - Opéra-desertul suprem
    Cand tot untul este bine incorporat, adaugati ness-ul, extractul de vanilie si amestecati bine. Puneti ness in functie de gustul dvs.
  • Etapa 14 - Opéra-desertul suprem
    Folosind cadrul de patiserie, taiati 3 patrate din blatul Joconde.
  • Etapa 15 - Opéra-desertul suprem
    Montarea :
    Pe platoul de servire, puneti cadrul de patiserie. Puneti un blat patrat in partea de jos si insiropati cu siropul preparat anterior, folosindu-va de o pensula.
  • Etapa 16 - Opéra-desertul suprem
    Puneti jumatate de crema de unt peste blatul insiropat înmuiat (folosirea unei pungi de patiserie va poate ajuta). Intindeti crema. Acest lucru poate fi complicat, deoarece crema de unt poate aluneca de pe blatul insiropat.
  • Etapa 17 - Opéra-desertul suprem
    Puneti un nou patrat de blat peste crema de unt si apasati usor pentru a avea un strat uniform. Insiropati cu siropul de cafea si adaugati ganache de ciocolata. Intindeti intr-un strat uniform.
  • Etapa 18 - Opéra-desertul suprem
    Puneti ultimul blat si insiropati-l, apoi aplicati restul de crema unt este el. Incercati sa intideti crema bine in strat neted. Puneti Opera la rece de cel puțin 2 ore.
  • Etapa 19 - Opéra-desertul suprem
    Glazura :
    Se topeste ciocolata si se adauga uleiul. Se amesteca bine. Scoateti Opera din frigider.
  • Etapa 20 - Opéra-desertul suprem
    Turnati ciocolata peste Opera si inclinati cadrul pentru a intinde ciocolata pe intreaga suprafata. Puneti in frigider timp de 15 minute, astfel incat sa se intareasca ciocolata.
  • Etapa 21 - Opéra-desertul suprem
    Treceti varful unui cutit in jurul cadrului inainte de a demonta Opera. Apoi taiati marginile astfel incat acestea sa fie curate.
  • Etapa 22 - Opéra-desertul suprem
    Folosind un creion de patiserie sau un cornet, scrieti Opera pe prajitura si puneti in frigider pentru cateva minute.
  • Etapa 23 - Opéra-desertul suprem
    Gata!

Observații:

Crema cu unt si cafea : Noi am facut o crema cu galbenusuri gatite in sirop fierbinte, dar nimic nu va impiedica sa faceti o crema clasica de unt.

Poze

Opéra-desertul suprem
Opéra-desertul suprem - poza 2
Opéra-desertul suprem - poza 3
Opéra-desertul suprem - poza 4

Întrebări:

Ce înseamnă 12 frisca lichida?

Răspuns:

Multumim de atentionare: s-a corectat in "120 ml frisca lichida"






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Crumble de caise, desertul super reconfortant
Crumble de caise, desertul super reconfortant
5 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Raffaello de casă
Raffaello de casă
10 porții
2 h 55 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Bilute de cereale cu ciocolata tip nesquik
Bilute de cereale cu ciocolata tip nesquik
2 porții
30 min
Foarte ușor
Rețetă Chec cu banane și ciocolată - super gurmand
Chec cu banane și ciocolată - super gurmand
8 porții
1 oră
Foarte ușor
3.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Umami – gustul suprem! Umami – gustul suprem! Stroganoff – Opera de arta culinara Stroganoff – Opera de arta culinara

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează