Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Prajitura fina cu foi din miere si nuca

(4.54/5 - 771 voturi)

116 comentarii

Aceasta prajitura ramane la fel de cremoasa si frageda chiar si dupa o saptamana.

Prajitura fina cu foi din miere si nucaTipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 8 porții
Timpul de preparare: 30 minute
Timpul de gătire: 1 1 oră
Gata în: 1 h, 30 m
Dificultate: Ușor

Ingrediente:

Pentru foi :
3 oua , o cana cu zahar , 1 cana cu nuci pisate , 1 lingura cu bicarbonat , 4 linguri cu miere , 1 varf de cutit cu sare , faina cat cuprinde.

Mod de preparare : Intr-un castron mixam ouale cu zaharul pana se dizolva apoi adaugam,pe rand, celelalte ingrediente si amestecam bine pana obtinem un aluat legat . Acest aluat il impartim in 4 parti egale si coacem foi pe fundul unei tavi unse cu ulei sau margarina . Foile se intind destul de usor pentru ca acest aluat poate fi “carpit” direct pe fundul tavii.

Crema : 1 kg de smantana cu 20% grasime ,o cana nuci pisate , 80 gr.zahar farin vanilat ,zeama de lamaie dupa gust .

Amestecam cu o lingura smantana impreuna cu zaharul farin ,adaugam nucile zdrobite la robot sau la “vergea” Jsi stropim cu zeama de lamaie .Rezulta o crema parfumata si fina pe care o impartim intre foi : foaie-crema;foaie crema …;oprim o jumatate de cana din aceasta crema pentru a o intinde deasupra prajiturii .

Décor : 1 ciocolata cu lapte sau amara pe care o razuim peste ultimul strat de crema.

Punem prajitura cremoasa si frageda la rece pentru cateva ore si portionam .

Spor la treaba si pofta buna !
Preparare:

Etapa 1: Se infaineaza coca ca s-o putem intinde usor cu sucitorul si se baga la cuptorul preincalzit ,la foc mediu, pana capata o culoare aramie .




Imprimer cette page
de Toamna07 (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentariisdfsd:

5 / 5

Am facut aceast reteta foarte des. Le plac copiilor extrem de mult iar copii sunt de la 27 ani in sus. Excelenta prejiturica! Bravo cui a inventat-o!

5 / 5

Cea mai buna prajitura pe care am preparat-o pana acum! Nu va speriati la prepararea foilor...adaugati faina pana cand se desprinde coca de pa mana, iar cand se rupa, carpiti-o! Merge foarte bine, intanzand-o in tava cu ajutorul unui pahar mai inalt. Chiar acum o sa merg s-o prepar pentru a 5-a oara!!!!

5 / 5

Suuuuuuuuper!!!!! felicitari!!!!!

5 / 5

Am facut prajitura f f f buna

5 / 5

BUNA RAU .......

3 / 5

Foile nu se pot intinde....se rup....nu trebuie si unt sau ulei?

... click aici pentru a vedea toate comentariile (116)

Rețete inrudite


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiMuraturile de casa, ambasadorii sanatatii„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua...


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Prajitura cu rahat, gem si bezea

Prajitura cu rahat, gem si bezea
dezgustător
delicios