Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Tort cu crema mascarpone

(4.45/5 - 229 voturi)

26 comentarii

Tort cu crema mascarponeTipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 8 porții
Timpul de preparare: 20 minute
Timpul de gătire: 1 1 oră
Gata în: 1 h, 20 m
Dificultate: Ușor

Ingrediente:

Ingrediente pentru blat:

* 6 oua
* 250 g zahar tos
* 250 g faina
* 1/4 lingurita praf de copt
* 1/4 lingurita sare
* 150 g unt nesarat, topit si racit
* 1 lingurita extract de vanilie
* 2 linguri de zahar topit pe foc in 2 linguri de apa, pentru sirop


Ingrediente pentru crema :

* 150 g ciocolata alba, facuta bucati
* 150 g ciocolata neagra, facuta bucati
* 3 galbenusuri
* 150 g zahar
* 60 g brandy (coniac)
* 3 linguri vin alb
* 300 g branza mascarpone (sau 2 cutii)
* 100 g alune sau migdale sau alune de padure pentru ornat
Preparare:

Blatul:

1. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Pe fundul unei forme rotunde (sau o cratita de 23 cm) se pune hartie de pergament. Nu se unge cu grasime nici hartia si nici forma.
2. Incalzeste ouale (in coaja) in apa calda. Bate ouale cu zaharul cu mixerul pentru 15 minute (da, 15!) pana cand isi tripleaza volumul si spuma ramane ferma pe tel.
3. Amesteca faina cu praful de copt si sarea. Trece-le printr-o sita ca sa nu ramana cocoloase. Adauga-le in oua si amesteca cu mixerul la nivel mediu- mic, pentru 30 secunde. Amesteca untul cu vanilia si adauga in amestec la fel cum ai adaugat faina.
4. Pune amestecul in forma si coace 30- 40 minute. Ca sa vezi daca blatul e copt baga o scobitoare in mijloc. Daca ea iese curata, inseamna ca e gata. Daca pe scobitoare ramane coca, mai lasa 5 minute si incearca din nou.
5. Scoate blatul din cuptor si lasa-l sa se odihneasca 5 minute, dupa care scoate-l din forma si lasa-l sa se raceasca pe un gratar (metalic sau din lemn).
6. Scobeste din mijlocul blatului, ca sa faci loc pentru crema. Ai grija sa lasi marginile inalte, ca sa nu curga crema. Unge cu sirop blatul

Crema

# Topeste ciocolata alba si neagra in castroane separate, la baia de abur
# Bate galbenusurile impreuna cu zahar, brandy si vin la abur (deasupra unei craticioare in care fierbe apa) pana cand are consistenta unei smantani mai groase. Imparte in mod egal in cele doua castroane cu ciocolata.
# In ciocolata inca calda imparte mascarpone in mod egal (eu am pus mai mult in crema neagra!) si amesteca bine. Mascarpone trebuie sa se incorpereze uniform, sa nu mai fie cocoloase. Daca nu reusesti, pune castronul putin pe aburi si amesteca incet. Crema va deveni fina. Lasa la racit, apoi la frigider pana se intareste putin (20 min).
# Cu lingura pune globuri din fiecare crema alternativ, pe blat. Cu ajutorul unei scobitori uneste-le si fa forme geometrice. Unge cu crema exteriorul blatului si orneaza cu alune prajite uscat (fara ulei) si sfaramate putin. Lasa la frigider cel putin 4 ore inainte de a-l servi.



Imprimer cette page
de BrindusaS (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentariisdfsd:

5 / 5

Buna

5 / 5

Excelent

|
5 / 5

Super

| i cooked this recipe
5 / 5

E foarte bun si va sfatuiesc si pe voi sa incercati.

5 / 5

Ffff bun

bairen_love
1 / 5

Bleach , zici ca e CCT , un ZEU ca mine ar gati mai bine, pentru ca Zei stiu tot !!!!!!!!!muaha mwahaha

| | i cooked this recipe
... click aici pentru a vedea toate comentariile (26)

Rețete inrudite


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenO aromă intensă de cafeaO aromă intensă de cafea


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Bascute cu dulceata

Bascute cu dulceata
dezgustător
delicios