Petitchef

Cartofi cu hamsii la cuptor/Patate e alice al forno

Felul principal
2 porții
1 oră
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Ii spalam bine, si-i lasam sa se scurga de apa
    Curatim cartofii, ii spalam, taiem feliute foarte subtiri si le lasam in apa rece. Intr-o oala punem la fiert cca un litru jumatate de apa si adaugam o lingura de otet si un pic de sare. Cind apa incepe sa fiarta, punem cartofii si-i lasam sa fiarba pentru cca 2 minute. in acest fel cartoful se albeste si pierde din amidon si vor avea o consistenta crocanta, cind ii vom minca.
  • In acest fel cartoful se albeste si pierde din amidon si vor avea o consistenta crocanta, cind ii vom minca. Scurgem cartofii de apa si ii lasam sa se raceasca un pic. Intr-o tava rotunda de aragaz punem un firicel de ulei si incepem sa distribuim cartofii. Condimentam din nou cu un pic de ulei si saram foarte putin
  • Asezam deasupra cartofilor, hamsii deschisi ca pe o carte, asezam deasupra usturoiul taiat feliute subtirele, presaram un pic de origano, un picut de sare si inca un firicel de ulei.
  • Si le bagam in cuptorul preincalzit la 180° pentru 10 minute
    scoatem tava din cuptor presaram deasupra pesmet si din nou un firicel de ulei si dam din nou la cuptor, pina vedem ca se rumenesc cartofii, depinde cit de colorati doriti sa fie. Servim caldute cartofii cu hamsii, alaturi de un paharut de vinut.
  • Per prima cosa preparate le patate: lavatele, pelatele e tagliatele a fette molto sottili e mettetele in acqua fredda; fatele sbianchire in un litro e mezzo circa di acqua bollente condita con sale e un cucchiaio di aceto, e sbollentatele per circa uno, due minuti, raccoglietele con la schiumarola e lasciatele intiepidire, in questo modo la patata perde il suo amido e si mantiene molto croccante durante la cottura.Intanto private della lisca le alici, e apritele a libro.
  • In una teglia ponete un filo d'olio e disponete le patate, condite con un altro filo d'olio e salate leggermente, quindi disponete le alici a raggiera, insaporite con un altro filo d'olio, un pizzicone di origano, l'aglio tagliato a fettine, salate e ponete in forno preriscaldato a 180° e cuocete per circa 10 minuti, quindi spolverizzate le alici col pan grattato, insaporite con un altro filo d'olio e cuocete per altri dieci minuti, circa, o fino a quando si sarà formata una crosticina dorata.


Poze

Cartofi cu hamsii la cuptor/Patate e alice al forno
Cartofi cu hamsii la cuptor/Patate e alice al forno - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

04/12/2013

E super, am sa o incerc chiar maine

(0) (0) Abuz
19/07/2012

Fara comentarii decizamente

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cartofi prăjiți la cuptor, rețeta clasică și de neratat
Cartofi prăjiți la cuptor, rețeta clasică și de neratat
5 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cartofi spiralați la cuptor
Cartofi spiralați la cuptor
2 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cartofi dulci prajiti in cuptor (cu piept de pui)
Cartofi dulci prajiti in cuptor (cu piept de pui)
1 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cartofi umpluti cu somon
Cartofi umpluti cu somon
4 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Cartofi duchess - reteta pas cu pas
Cartofi duchess - reteta pas cu pas
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Cartofi congelați, prăjiți la air fryer!
Cartofi congelați, prăjiți la air fryer!
2 porții
14 min
Foarte ușor
3.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Retete cu cartofi dulci Retete cu cartofi dulci Weekendul motiv de Brunch? Weekendul motiv de Brunch?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează