Petitchef

Cotlet de Mistret la Cuptor

Felul principal
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Cotletul de mistret se aseaza intr-un vas mai adanc si turnam peste el vin alb atat cat sa fie bine acoperit. Se acopera si se lasa pentru cel putin 12 ore la rece . Dupa ce a stat 12 ore in vin , cotletul care e taiat felii groase de circa 2 degete (felia) se impaneaza cu bucati de slanina afumata si usturoi.
  • Carnea fiind astfel pregatita trecem la pregatirea celorlalte ingrediente . Curatam ceapa si usturoiul. Rosiile le decojim si taiem cubulete la fel ca si ceapa. Usturoiul il feliem .
  • In tava punem 2 linguri de untura topita peste care asezam bucatile de cotlet impanat .Deasupra presaram cuburile Maggi supa de legume , cateva feliute de slanina afumata , usturoiul feliat , ceapa taiata marunt ,rosiile decojite si taiate cubulete .Presaram totul cu piper macinat , adaugam si cele 2 foi de dafin ,stropim totul cu 150 ml vin alb demisec si mai adaugam 500 ml apa .
  • Acoperim tava cu un capac (sau folie de aluminiu daca nu avem capac ) si dam la cuptor unde vom lasa friptura sa stea pana carnea se patrunde usor cu furculita (circa dupa o ora facem proba cu furculita si daca carnea nu e moale mai adaugam putina apa ,acoperim din nou si lasam mai departe la cuptor ), si se rumeneste deasupra (cand carnea se patrunde usor cu furculita luam deoparte folia sau capacul si lasam sa se rumeneasca carnea deasupra ) .
  • Servim alaturi , pireu de cartofi , sau cartofi natur presarati cu patrunjel verde totul acompaniat de o salata de rosii si castraveti udata din belsug cu un vin alb demisec .


Poze

Cotlet de Mistret la Cuptor
Cotlet de Mistret la Cuptor - poza 2
Cotlet de Mistret la Cuptor - poza 3
Cotlet de Mistret la Cuptor - poza 4
Cotlet de Mistret la Cuptor - poza 5
Cotlet de Mistret la Cuptor - poza 6
Cotlet de Mistret la Cuptor - poza 7
Cotlet de Mistret la Cuptor - poza 8
Cotlet de Mistret la Cuptor - poza 9
Cotlet de Mistret la Cuptor - poza 10
Cotlet de Mistret la Cuptor - poza 11
Cotlet de Mistret la Cuptor - poza 12
Cotlet de Mistret la Cuptor - poza 13

Întrebări:




Comentarii:

clara, 01/12/2018

Delicioasa...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Romeo, 29/09/2018

EXCELENTA

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Eugeniu, 09/02/2020

Unde gasesc carne de mistret ?

(0) (0) Abuz
19/11/2017

Foarte buna reteta...am facut-o nota 10

(0) (0) Abuz
07/09/2014

Foarte buna mancarea, am incercat-o, nota 10

(0) (0) Abuz
24/07/2013

Abia astept sa o incerc si eu

(0) (0) Abuz
GHIULTU, 06/01/2013

O incerc azi. Trebuie sa fie buna.

(0) (0) Abuz
16/11/2012

Ok

(0) (0) Abuz
10/11/2012

Bun

(0) (0) Abuz
23/10/2011

Astazi o prepar sper sa fie buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cum să gătești un cotlet de porc în tigaie?
Cum să gătești un cotlet de porc în tigaie?
2 porții
17 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
4 porții
1 h 38 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Filet mignon la cuptor - gătit perfect, explicat pas cu pas
Filet mignon la cuptor - gătit perfect, explicat pas cu pas
4 porții
1 h 3 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Fruze de varză kale umplute (la cuptor)
Fruze de varză kale umplute (la cuptor)
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătim dovleceii la cuptor?
Cum să gătim dovleceii la cuptor?
1 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui la cuptor-petitchef
Pui la cuptor-petitchef
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează