Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Fasole scazuta

(4.38/5 - 223 voturi)
28 comentarii



  • Fasole scazuta
  • Fasole scazuta, Poza 2
  • Fasole scazuta, Poza 3
Tipul rețetei: Felul principal
Numarul de porții: 8 porții
Timpul de preparare: 10 minute
Timpul de gătire: 2 ore
Gata în: 2 h, 10 m
Dificultate: Ușor

Ingrediente:

500 g -1 kg fasole boabe
- 2 ceape mari
- 3-3 foaie de dafin
- 2 morcovi
- 1 ardel
- 1 lingura pasta de tomate (sau un paharel de suc de rosii)
- 50 ml ulei
- sare, piper, delicat
- marar si patunjel
- 2 cartofi

Preparare:

Etapa 1: Se pune fasolea intr-un bol cu apa rece si cu 2 cartofi cruzi taiati in 4 si curatati si se lasa 12 ore
Se scurge fasolea de apa si se pune intr-o oala mare cu apa si se pune la fiert.
Adaugam sare , piper si foi de dafin.

Intre timp taiem ceapele marunt,ardelul cubulete mici si morcovii ii dam pe razatoare.
Intr-o tigaie punem ceapele cu putin ulei la calit ,
Adaugam apoi morcovii si ardelul si lasam sa fiarba un pic ,putem pune si un pic de zeama de la fasole.
Cand fasolea este aproape fiarta si apa a scazut punem compozitia din tigaie si bulionul in oala si mai lasam un pic la fiert
Dupa ce oprim oala taiam patrunjel sau marar si adaugam in fasole.
Trebuie sa aiba o consistenta mai vascoasa.

Etapa 2: Pofta buna
Cartofii au rolul de a scoate gazele din fasole daca ma intelegeti


Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Autentic. multumesc!

Postat 26/02/2015, 16:17 | am gătit această rețetă
5 / 5

Acum fac !!! ;)

Postat 12/02/2014, 09:49 | am gătit această rețetă
4 / 5

Delicioasa

Postat 17/01/2014, 10:05 | am gătit această rețetă
5 / 5

Foarte buna si gustoasa si eu fac astazi

Postat 06/11/2013, 08:25 | am gătit această rețetă
5 / 5

Wowwwww

Postat 01/11/2013, 22:32 | am gătit această rețetă
5 / 5

E FAIN

Postat 16/08/2015, 17:45
...click aici pentru a vedea toate comentariile (28)

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului


Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic: