Fasole scazuta

(4.38/5 - 225 voturi)
29 comentarii


  • Fasole scazuta
  • Fasole scazuta, Poza 2
  • Fasole scazuta, Poza 3
Tipul rețetei: Felul principal
Numarul de porții: 8 porții
Timpul de preparare: 10 minute
Timpul de gătire: 2 ore
Gata în: 2 h, 10 m
Dificultate: Ușor

Ingrediente:

500 g -1 kg fasole boabe
- 2 ceape mari
- 3-3 foaie de dafin
- 2 morcovi
- 1 ardel
- 1 lingura pasta de tomate (sau un paharel de suc de rosii)
- 50 ml ulei
- sare, piper, delicat
- marar si patunjel
- 2 cartofi

Preparare:

Etapa 1:

Se pune fasolea intr-un bol cu apa rece si cu 2 cartofi cruzi taiati in 4 si curatati si se lasa 12 ore
Se scurge fasolea de apa si se pune intr-o oala mare cu apa si se pune la fiert.
Adaugam sare , piper si foi de dafin.

Intre timp taiem ceapele marunt,ardelul cubulete mici si morcovii ii dam pe razatoare.
Intr-o tigaie punem ceapele cu putin ulei la calit ,
Adaugam apoi morcovii si ardelul si lasam sa fiarba un pic ,putem pune si un pic de zeama de la fasole.
Cand fasolea este aproape fiarta si apa a scazut punem compozitia din tigaie si bulionul in oala si mai lasam un pic la fiert
Dupa ce oprim oala taiam patrunjel sau marar si adaugam in fasole.
Trebuie sa aiba o consistenta mai vascoasa.

Etapa 2:

Pofta buna
Cartofii au rolul de a scoate gazele din fasole daca ma intelegeti



Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5
Postat 14/12/2016, 08:46

14 Dec.2016 - Interesant ! Nu stiam de cartofi. Data viitoare cand am sa gatesc o sa pun si cartofii la muiat cu fasolea. Multumesc !

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 14/09/2013, 02:19

Buna bunuta! O sa fac si eu doar ca mi-ar placea si cu un pic de afumatura.

(0) (0) Abuz
3 / 5
Postat 19/02/2012, 08:42

Este felul 2 in zilele de post altfel putem imbunatati reteta si cu carne.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 08/02/2015, 10:34

Acum ma ridic si ma duc sa pun fasolea la fiert multumesc ptr ajutor

(0) (0) Abuz
3 / 5
Postat 18/02/2012, 18:37

Ce rol au cartofii care se pun impreuna cu fasolea in apa rece?

(0) (0) Abuz
3 / 5
Postat 09/10/2013, 23:53

Comentariul tău:dafinul e cheia mincarii de fasole scazuta :)

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 06/11/2013, 08:25

Foarte buna si gustoasa si eu fac astazi

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 19/02/2013, 13:50

ARATA F.F.F.BINE, AM SA GATESC.

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (29)

Întrebări:



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei
Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale