Petitchef
Nu sunteți inregistrat? | Login with:
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Fasole scazuta

(4.37/5 - 220 voturi)

27 comentarii
Fasole scazutaTipul rețetei: Felul principal
Numarul de porții: 8 porții
Timpul de preparare: 10 minute
Timpul de gătire: 2 ore
Gata în: 2 h, 10 m
Dificultate: Ușor
Printează pagina
Ingredient:

500 g -1 kg fasole boabe
- 2 ceape mari
- 3-3 foaie de dafin
- 2 morcovi
- 1 ardel
- 1 lingura pasta de tomate (sau un paharel de suc de rosii)
- 50 ml ulei
- sare, piper, delicat
- marar si patunjel
- 2 cartofi
Preparare:

Etapa 1: Se pune fasolea intr-un bol cu apa rece si cu 2 cartofi cruzi taiati in 4 si curatati si se lasa 12 ore
Se scurge fasolea de apa si se pune intr-o oala mare cu apa si se pune la fiert.
Adaugam sare , piper si foi de dafin.

Intre timp taiem ceapele marunt,ardelul cubulete mici si morcovii ii dam pe razatoare.
Intr-o tigaie punem ceapele cu putin ulei la calit ,
Adaugam apoi morcovii si ardelul si lasam sa fiarba un pic ,putem pune si un pic de zeama de la fasole.
Cand fasolea este aproape fiarta si apa a scazut punem compozitia din tigaie si bulionul in oala si mai lasam un pic la fiert
Dupa ce oprim oala taiam patrunjel sau marar si adaugam in fasole.
Trebuie sa aiba o consistenta mai vascoasa.

Etapa 2: Pofta buna
Cartofii au rolul de a scoate gazele din fasole daca ma intelegeti



Printează pagina
De anatirloi




Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Autentic. multumesc!

Postat 26/02/2015, 16:17 | am gătit această rețetă
5 / 5

Acum ma ridic si ma duc sa pun fasolea la fiert multumesc ptr ajutor

Postat 08/02/2015, 10:34
5 / 5

Hmm ... nu inteleg

Postat 23/01/2015, 16:15
4 / 5

Cit trebuie sa fiarba fasolea

Postat 14/10/2014, 00:18
5 / 5

....delicios

Postat 20/02/2014, 19:47
5 / 5

Acum fac !!! ;)

Postat 12/02/2014, 09:49 | am gătit această rețetă
...click aici pentru a vedea toate comentariile (27)

Întrebări:


Video sugerat

  • Wrap cu puiWrap cu pui
  • BurgerBurger
  • Placinta englezeasca cu merePlacinta englezeasca cu mere
  • Madeleines cu ciocolataMadeleines cu ciocolata

Rețete inrudite



Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului



Convertor uinitați de măsură


Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)

Delicios sau Dezgustător

Mancarea studentului hamesitMancarea studentului hamesit
Dezgustător
Delicios