Mancare de spanac

(4.36/5 - 142 voturi)
16 comentarii

Fie ca folosim spanac prospat, sau spanac congelat, fie ca este un fel principal vegetarian sau garnitura pentru o friptura, mancarea de spanac este o sursa de vitamine, mai ales ca se spune ca ne asteapta o iarna grea.

Ingrediente:

o legatura de spanac curatat si foarte bine spalat (2 Kilograme)
o ceapa curatata si spalata
4-5 catei de usturoi curatati si spalati
doua rosii decojite (sau 3-4 linguri de pasta de rosii)
zeama de la o lamaie
doua linguri de ulei
sare
piper proaspat macinat
1,5 Litri de apa

Preparare:

Etapa 1:

Pregatim aragazul.
Pregatim o cratita mare in care punem apa, adaugam sare si lasam sa fiarba.

Etapa 2:

Tocam ceapa marunt.
Taiem rosiile in cubulete mici.
Zdrobim usturoiul.

Etapa 3:

Cand apa fierbe, punem spanacul. Adaugam spanacul in reprize, daca nu are loc toata cantitatea (pe parcurs se va face loc in cratita). Lasam sa fiarba timp de maxim doua minute, pentru a se opari bine.

Etapa 4:

Pregatim o strecuratoare si rasturnam spanacul oparit. Lasam sa se scurga bine.
Punem apa rece in aceeasi cratita in care am oparit spanacul.

Rasturnam spanacul scurs in cratita cu apa rece (astfel spanacul isi va pastra culoarea).

Scurgem spanacul din nou si scuturam cat mai energic strecuratoarea pentru a scoate apa.

Strangem spanacul puternic cu mana, pentru a scoate toata apa ramasa.

Etapa 5:

Pregatim o cratita in care vom gati spanacul. Punem uleiul in cratita, adaugam ceapa si calim timp de un minut.

Adaugam o jumatate de pahar cu apa calda, apoi rosiile, amestecam si lasam sa fiarba pana cand legumele devin moi.

Etapa 6:

Tocam marunt spanacul scurs.

Cand legumele au devenit moi, adaugam spanacul tocat in cratita, amestecam si lasam sa fiarba la foc mic, timp de 5-10 minute.

Adaugam apoi usturoiul zdrobit. Punem treptat zeama de lamaie, condimentam cu sare si piper macinat, amestecam si gustam.

Etapa 7:

Inchidem aragazul si servim simplu, ca preparat de post (vegetarian), cu un ou ochi deasupra (cu galbenusul moale) sau ca si garnitura langa friptura.

POFTA BUNA!



Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5
Postat 19/10/2013, 09:54

E super asta a fost prima mea mancare pe care i-am facut-o sotului meu acum 30 de ani cand ne-am casatorit ,cu spanac din comert la borcan .Dar se vede ca l-am cucerit de e cu mine si acum.

(1) (0) Abuz
Reteta-Video
Răspuns Reteta-Video:

Ce tare esti!

5 / 5
Postat 19/10/2013, 10:47

Am pregatit asa ceva, E Super! Incercati si voi varianta garnitura de spanac cu piept de pui la gratar, E . . . de, nu se poate . . .

(1) (0) Abuz
Reteta-Video
Răspuns Reteta-Video:

Corect!

5 / 5
Postat 16/12/2013, 09:42

Eu il tai si il adaug peste ceapă si rosie imediat, nu il mai oparesc pentrucă se pierd vitaminele si fierul din el.

(1) (0) Abuz
5 / 5
Postat 19/10/2013, 09:45

N-am preparat niciodata spanac.Ai mei nu manaca "verdeata".Dar sper sa-i corup cu ac. reteta simpla.

(0) (0) Abuz
Reteta-Video
Răspuns Reteta-Video:

Sa-mi spui cum au reactionat! :-)

5 / 5
Postat 20/10/2013, 06:03

Superrrrrrrr...................................................

(1) (0) Abuz
5 / 5
Postat 19/10/2013, 14:45

Deosebit de buna si sanatoasa mancare.Pofta buna !

(0) (0) Abuz
Reteta-Video
Răspuns Reteta-Video:

Saru'mana la fel!

5 / 5
Postat 19/10/2013, 11:55

Foarte buna numai ca eu pun lapte .

(1) (0) Abuz
Reteta-Video
Răspuns Reteta-Video:

Da, bun si cu lapte! Fara lapte este insa o varianta de post!

5 / 5
Postat 15/03/2014, 12:47

Usor de preparat si sanatos

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (16)

Întrebări:



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale