Petitchef

Paste Caramelle, ravioli în formă de bomboane, umplutute cu dovleac și ricotta

Când delicatețea se întâlnește cu aromele, ne oferă paste Caramelle! Paste în formă de bomboane și umplute aici cu ricotta și dovleac: pe scurt, o minune pentru ochi și papilele gustative. Fă totul singur de la aluat la umplutură! Vă putem asigura că nu va fi complicat! Vă explicăm totul, pas cu pas, mai jos.

Felul principal
5 porții
1 oră
30 min
15 min
Foarte ușor
438 Kcal

Ingrediente

5
Cost estimat: 6.76 (1.35€/porție)

Materiale

  • 1 sucitor sau un aparat de întins paste
  • 1 tăietor de aluat cu rotiță
  • 1 pungă de patiserie sau un posh
  • folie alimentară

Preparare

  • Etapa 1 - Paste Caramelle, ravioli în formă de bomboane, umplutute cu dovleac și ricotta
    Amestecați ouăle cu făina: începeți prin a turna făina pe o suprafață de lucru (puteți pune și într-un bol mare) și adăugați ouăle.
  • Etapa 2 - Paste Caramelle, ravioli în formă de bomboane, umplutute cu dovleac și ricotta
    Bateți ouăle cu o furculiță în timp ce încorporați făina până când amestecul este mai puțin umed.
  • Etapa 3 - Paste Caramelle, ravioli în formă de bomboane, umplutute cu dovleac și ricotta
    Terminați de frământat aluatul cu mâna. Înfășurați aluatul în folie alimentară și lăsați să se odihnească timp de 30 de minute la temperatura camerei.
  • Etapa 4 - Paste Caramelle, ravioli în formă de bomboane, umplutute cu dovleac și ricotta
    Între timp, pregătiți umplutura:
    Turnați un strop de ulei de măsline într-o tigaie încinsă și adăugați dovleacul tăiat în bucăți mici.
  • Etapa 5 - Paste Caramelle, ravioli în formă de bomboane, umplutute cu dovleac și ricotta
    Condimentați cu sare, piper și rozmarin. Se amestecă totul, apoi se acoperă. Timpul de gătire va fi în jur de 15 minute în funcție de dimensiunea bucăților. Se amestecă din când în când.
  • Etapa 6 - Paste Caramelle, ravioli în formă de bomboane, umplutute cu dovleac și ricotta
    Când dovleacul s-a înmuiat se ia tigaia de pe foc. Se amestecă ricotta cu parmezanul. Adăugați dovleacul și amestecați.
  • Etapa 7 - Paste Caramelle, ravioli în formă de bomboane, umplutute cu dovleac și ricotta
    Tăiați bila de aluat în 4. Rulați pastele pentru a face foi de lasagna. Puneți întotdeauna pastele făcute într-o pungă astfel încât să nu se usuce..
  • Etapa 8 - Paste Caramelle, ravioli în formă de bomboane, umplutute cu dovleac și ricotta
    Tăiați lasagna fâșii de 4 până la 5 cm lățime.
  • Etapa 9 - Paste Caramelle, ravioli în formă de bomboane, umplutute cu dovleac și ricotta
    Apoi tăiați fâșiile de aluat cu o roată tăietoare de patiserie astfel încât să aibă 6-7 cm lungime.
  • Etapa 10 - Paste Caramelle, ravioli în formă de bomboane, umplutute cu dovleac și ricotta
    Transferați umplutura într-o pungă de patiserie sau într-un posh. Așezați putină umplutură la baza fiecărui dreptunghi.
  • Etapa 11 - Paste Caramelle, ravioli în formă de bomboane, umplutute cu dovleac și ricotta
    Îndoiți aluatul de două ori apoi prindeți marginile în jos. Umeziți aluatul dacă este necesar.
  • Etapa 12 - Paste Caramelle, ravioli în formă de bomboane, umplutute cu dovleac și ricotta
    Apoi prindeți ambele părți pentru a forma o bomboană.
  • Etapa 13 - Paste Caramelle, ravioli în formă de bomboane, umplutute cu dovleac și ricotta
    Acum puteți să gătiți caramelele de dovleac și să le savurați :-)

Observații:

De ce trebuie să lăsăm aluatul să se odihnească?
Aluatul trebuie lăsat să se odihnească pentru ca glutenul din făină să se dezvolte corespunzător și să facă aluatul mai elastic.

Ce făină să folosiți?
Puteți folosi făina de grâu la alegere, dar este de preferat să folosiți făină T45 (sau 00) care conține cel mai mult gluten posibil pentru a rula aluatul fără a-l rupe.

Aluatul poate fi aromatizat?
Puteți adăuga dovleac (sau alte legume) în aluat pentru a-l aroma și colora. Atenție: legumele conțin apă și vor aduce umezeală în aluat, așa că va trebui să adăugați mai puțin ou.

Putem înlocui dovleacul?
Când este sezon, ardeii pot înlocui dovleacul.

Ce dimensiune să aibe pastele caramelle?
Le puteți face mai mari sau mai mici. Puteți tăia dreptunghiuri de 4-5 cm lățime și 6-7 cm lungime.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție (244g)
Calorii: 438Kcal
  • Carbo: 45.7g
  • Grăsimi: 16.3g
  • Grăsimi sat.: 7.6g
  • Proteine: 23.8g
  • Fibre: 4.6g
  • Zahăr: 3.5g
  • ProPoints: 11
  • SmartPoints: 13

Poze

Paste Caramelle, ravioli în formă de bomboane, umplutute cu dovleac și ricotta
Paste Caramelle, ravioli în formă de bomboane, umplutute cu dovleac și ricotta - poza 2
Paste Caramelle, ravioli în formă de bomboane, umplutute cu dovleac și ricotta - poza 3
Paste Caramelle, ravioli în formă de bomboane, umplutute cu dovleac și ricotta - poza 4
Paste Caramelle, ravioli în formă de bomboane, umplutute cu dovleac și ricotta - poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paste cu dovleac și carne din cârnați
Paste cu dovleac și carne din cârnați
2 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cu dovleac
Paste cu dovleac
2 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cremoase cu ricotta și somon afumat
Paste cremoase cu ricotta și somon afumat
2 porții
19 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cu ricotta și lămâie, o rețetă delicioasă
Paste cu ricotta și lămâie, o rețetă delicioasă
2 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Ravioli - pastele umplute care au cucerit Mapamodul Ravioli - pastele umplute care au cucerit Mapamodul

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează