Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Pui grill la cuptor

(4.51/5 - 235 voturi)
26 comentarii



Ingrediente:

- 1 pui intreg pentru grill (maxim 1.4 kg)
- 2 fire rozmarin
- 4 fire cimbru
- sare (de mare, daca e posibil)
- 1 lingurita piper
- 1 lingurita boia
- 1/2 lamaie

Preparare:

Curatati puiul de grasimea din interior, in special in zona gatului (altfel grasimea se va topi in tava si se va arde iar voi veti afuma toata casa. Spalati puiul si stergeti-l bine cu prosoape de hartie. Sarati puiul peste tot, inclusiv in interior si pe sub pielea de pe piept. Puneti puiul in frigider. Cand doriti sa-l preparati, scoateti puiul si il condimentati cu amestecul de piper si boia. Sub pielea de sub piept introduceti rozmarinul si cimbrul. Am mai presarat si putina sare mare peste pui. Incingeti cuptorul la maxim, 250C pentru jumatate de ora. Incingeti o tava, in care sa incapa puiul, (asta in cazul in care nu aveti aragaz dotat cu grill). Puneti puiul cu pieptul in jos, veti auzi cum sfaraie. Introduceti tava in cuptor si lasati la copt pentru 30 minute. Scoateti tava, intoarceti puiul cu pieptul in sus si mai dati la cuptor pentru inca 30 minute. Nu stropiti puiul cu sucul din tava! Cand e gata stropiti puiul cu jumatate de lamaie stoarsa, lasati puiul sa se odihneasca 15 minute fara a-l taia, apoi serviti.

Informații nutriționale (pentru o porţie):

  • Calorii:
  • 46Kcal
  • 2%
  • Carbo:
  • 1.9g
  • 1%
  • Grăsimi:
  • 0.6g
  • 1%
  • Grăsimi sat.:
  • 0.2g
  • 1%
  • Proteine:
  • 7g
  • 14%
  • Fibre:
  • 1.3g
  • 5%
  • Zahăr:
  • 1.4g

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii * 1 porție = 48g

Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

dan112
5 / 5

Un pui gustos...

dan112 | Postat 07/05/2015, 18:57 | am gătit această rețetă
5 / 5

Foarte gustos

Postat 06/02/2014, 09:44 | am gătit această rețetă
2 / 5

Prea multa bataie de cap cu intorsul puiului, pe-o parte si pe alta: prajitul (coptul) puiului pe sticla.....e vechi de cand lumea! Intr-o sticla fe 500 ml. puneti apa, mai putin de 1/2. Peste ea, asezati ca pe un umeras, puiul bine condimentat pe sub pielea caruia, puteti pune rondele subtiri de lamiae si feliute de usturoi! Lasati astfel puiul la cuptor, pana se rumeneste...cat va place! Pofta buna!!!!

Postat 20/08/2013, 23:54
4 / 5

Exista in comert niste suporturi din ceramica smaltuita speciale pentru pui gril , sunt foarte bune , puiul se face uniform fara a trebui intors , recomand sa se foloseasca arzatorul de sus pentru cuptoarele cu gaze , iar la cele electrice programul cu aer cald . Daca aveti drum pe la Horezu sigur gasiti acolo suportul .

Lixandra | Postat 15/12/2015, 08:46
1 / 5

...mie mi-a placut faza cu sfaraitul "veti auzi cum sfaraie."..... tare de tot !!!!!

cris_nedelcovici | Postat 14/01/2016, 14:00
1 / 5

Daca nu avem grill, putem folosi gratarul?

Postat 15/12/2015, 08:44
...click aici pentru a vedea toate comentariile (26)

Întrebări:


Video sugerat


Wrap cu pui


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Pizza delicioasă pregatită în casăPizza delicioasă pregatită în casăCiupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria româneascăCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si Salate


Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)

Meniul zilei