Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Pui grill la cuptor

(4.57/5 - 209 voturi)

21 comentarii

Pui grill la cuptorTipul rețetei: Felul principal
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 20 minute
Timpul de gătire: 1 oră
Gata în: 1 h, 20 m
Dificultate: Ușor
Calorii: 50 Kcal | ProPoints: 1
Printează pagina
Ingrediente:

- 1 pui intreg pentru grill (maxim 1.4 kg)
- 2 fire rozmarin
- 4 fire cimbru
- sare (de mare, daca e posibil)
- 1 lingurita piper
- 1 lingurita boia
- 1/2 lamaie
Preparare:

Curatati puiul de grasimea din interior, in special in zona gatului (altfel grasimea se va topi in tava si se va arde iar voi veti afuma toata casa. Spalati puiul si stergeti-l bine cu prosoape de hartie. Sarati puiul peste tot, inclusiv in interior si pe sub pielea de pe piept. Puneti puiul in frigider. Cand doriti sa-l preparati, scoateti puiul si il condimentati cu amestecul de piper si boia. Sub pielea de sub piept introduceti rozmarinul si cimbrul. Am mai presarat si putina sare mare peste pui. Incingeti cuptorul la maxim, 250C pentru jumatate de ora. Incingeti o tava, in care sa incapa puiul, (asta in cazul in care nu aveti aragaz dotat cu grill). Puneti puiul cu pieptul in jos, veti auzi cum sfaraie. Introduceti tava in cuptor si lasati la copt pentru 30 minute. Scoateti tava, intoarceti puiul cu pieptul in sus si mai dati la cuptor pentru inca 30 minute. Nu stropiti puiul cu sucul din tava! Cand e gata stropiti puiul cu jumatate de lamaie stoarsa, lasati puiul sa se odihneasca 15 minute fara a-l taia, apoi serviti.



Informații nutriționale (pentru o porţie):
  • Calorii:
  • 50Kcal
  • 2%
  • Carbo:
  • 2.4g
  • 1%
  • Grăsimi:
  • 0.7g
  • 1%
  • Fat saturat:
  • 0.2g
  • 1%
  • Proteine:
  • 7.1g
  • 14%
  • Fibre:
  • 1.6g
  • 6%
  • Zahăr:
  • 1.9g

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii * 1 porție = 50g


Printează pagina
De Gatind cu Mira (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentarii:

2 / 5

Prea multa bataie de cap cu intorsul puiului, pe-o parte si pe alta: prajitul (coptul) puiului pe sticla.....e vechi de cand lumea! Intr-o sticla fe 500 ml. puneti apa, mai putin de 1/2. Peste ea, asezati ca pe un umeras, puiul bine condimentat pe sub pielea caruia, puteti pune rondele subtiri de lamiae si feliute de usturoi! Lasati astfel puiul la cuptor, pana se rumeneste...cat va place! Pofta buna!!!!

5 / 5

Foarte gustos

| am gătit această rețetă
5 / 5

Arata superbun

5 / 5

ESTE FOARTE GUSTOS SI TOT PE ATAT DE ARATOS...CRED CA MERITA SI PICTAT ASA PE O FRUNZA DE SALATA CREATA NOTA MAXIMA PENTRU RETETA.

3 / 5

Arata foarte bine trebuie sa fie si foarte bun

5 / 5

Forte bine facut si gustos dar i-am pus si ptin usturoi pisat si frecat putin cu ulei ca sa iasa o pasta Excelent!!!!!!

... click aici pentru a vedea toate comentariile (21)


Rețete inrudite


Articole conexe

Pizza delicioasă pregatită în casăPizza delicioasă pregatită în casăCiupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria româneascăCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si Salate


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Guguluf cu mere

Guguluf cu mere
dezgustător
delicios