Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Cozonac pufos, cu nuci

De
(4.45/5 - 1185 voturi)

136 comentarii

Cozonac pufos, cu nuciTipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 8 porții
Timpul de preparare: 2 ore
Timpul de gătire: 45 minute
Gata în: 2 h, 45 m
Dificultate: Ușor
Ingrediente:

pentru 3 cozonaci

1 kg faina

50 g drojdie

400 g zahar

500 ml lapte

100 ml ulei

6 oua

coaja de la o lamaie

1 l-ta rom

3-4 buc de rahat

2 lg cacao

nuca macinata

vanilie

1 praf de sare
Preparare:

Se cerne faina de 2-3 ori.

Preparam maiaua din drojdie+ 2 lg faina+ 50 ml lapte.

Se dizolva zaharul ( 350 g)si vanilia in restul de lapte, caldut.

Galbenusurile se freaca cu sare, coaja de lamaie.

Adaugam peste faina, maiaua, laptele, galbenusurile, treptat..framantand continuu..la sfarsit, adaugam uleiul..si mai framantam cca 5 minute. Lasam la dospit, 1 h.

Intre timp, amestecam nuca cu albusurile batute spuma, cu 50 g zahar , 2 lg cacao si romul.


Se portioneaza aluatul in 3 parti egale.

Intindem foaia de aluat, adaugam deasupra umplutura de nuca si rahat, rulam , stropim cu apa si presaram zahar...si punem in tava.Mai lasam la dospit cca 30 minute, dupa care dam la copt, 45 minute, la foc potrivit.

Au iesit extraordinar de pufosi, fara bataie de 30 minute, pana-ti ies ochii din cap :))

Cred ca secretul consta in utilizare ingredientelor la temperatura camerei..si in eliminarea albusurilor din aluat ( se folosesc la umplutura). Parerea mea!




Printează pagina
De LiaLia (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentarii:

1 / 5

Am framantat de 2 ore si nu creste nici un pic,asa ca ....reteta E UN DEZASTRU

1 / 5

Comentarii false daca intradevar ati fi facut cozonacul ati fi spus ca nu e bun aluatul e imposibil sa iti iasa cu tot laptele ala si la cozonac nu se foloseste iaurt pentru a iesi pufos ci iaurt nu incercati acest aluat pentru ca nu o sa va iasa nimic

5 / 5

E cea mai buna

5 / 5

Minunat

4 / 5

E f bine, eu prefer in loc de ulei unt topit sau unt+ulei. In rest e buna reteta, cozonaii cresc si ies pufosi intr-adevar fara framantat indelung. Dar in afara de ingrediente la temperatura camerei mai conteaza drojdia (cu cea uscata de la plic Dr Oetker n-am dat niciodata gres), in bucatarie sa fie cald si cand cresc si dupa ce sunt scosi, mai conteaza si cat se lasa la dospit (daca cresc prea mult se vor lasa la cuptor), si temperatura cuptorului. Succes!

| am gătit această rețetă
5 / 5

Superrr

| am gătit această rețetă
... click aici pentru a vedea toate comentariile (136)


Rețete inrudite


Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Fursecuri cu dulceata din fructe de padure

Fursecuri cu dulceata din fructe de padure
dezgustător
delicios