Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Cozonac pufos, cu nuci

De
(4.44/5 - 1066 voturi)

128 comentarii

Cozonac pufos, cu nuciTipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 8 porții
Timpul de preparare: 2 ore
Timpul de gătire: 45 minute
Gata în: 2 h, 45 m
Dificultate: Ușor

Ingrediente:

pentru 3 cozonaci

1 kg faina

50 g drojdie

400 g zahar

500 ml lapte

100 ml ulei

6 oua

coaja de la o lamaie

1 l-ta rom

3-4 buc de rahat

2 lg cacao

nuca macinata

vanilie

1 praf de sare
Preparare:

Se cerne faina de 2-3 ori.

Preparam maiaua din drojdie+ 2 lg faina+ 50 ml lapte.

Se dizolva zaharul ( 350 g)si vanilia in restul de lapte, caldut.

Galbenusurile se freaca cu sare, coaja de lamaie.

Adaugam peste faina, maiaua, laptele, galbenusurile, treptat..framantand continuu..la sfarsit, adaugam uleiul..si mai framantam cca 5 minute. Lasam la dospit, 1 h.

Intre timp, amestecam nuca cu albusurile batute spuma, cu 50 g zahar , 2 lg cacao si romul.


Se portioneaza aluatul in 3 parti egale.

Intindem foaia de aluat, adaugam deasupra umplutura de nuca si rahat, rulam , stropim cu apa si presaram zahar...si punem in tava.Mai lasam la dospit cca 30 minute, dupa care dam la copt, 45 minute, la foc potrivit.

Au iesit extraordinar de pufosi, fara bataie de 30 minute, pana-ti ies ochii din cap :))

Cred ca secretul consta in utilizare ingredientelor la temperatura camerei..si in eliminarea albusurilor din aluat ( se folosesc la umplutura). Parerea mea!



Imprimer cette page
De LiaLia (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentarii:

Eva_S
5 / 5

Perfect trebuie mai multa drojdie 100gr.ceea uscata ,cu ceea proaspate nu creste,si trebuie 8 oua la 1 kg.faina,si cel putin 100gr, unt topit cu care se framinta la sfirsit

|
5 / 5

Locuri de munca de seriozitate maxima! Oameni foarte multi lucreaza acum cu noi si sunt extrem de multumiti! Primele castiguri au fost acordate! Oferim imediat contract legal! Avem dovada castigurilor! NU e joc piramidal si NU e MLM! Castigati garantat cel putin 300 dolari lunar, lucrand ca operator online, 3 ore pe zi. Va trimitem mai multe detalii, dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: suzanavochin@yahoo.com

1 / 5

Am framantat de 2 ore si nu creste nici un pic,asa ca ....reteta E UN DEZASTRU

1 / 5

Foarte buna si usor de preparat.

3 / 5

:* este o reeta buna:*

5 / 5

Super bun

... click aici pentru a vedea toate comentariile (128)


Rețete inrudite


Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Tocanita de iepure-n cuptor

Tocanita de iepure-n cuptor
dezgustător
delicios