Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Cozonac pufos, cu nuci

De
(4.44/5 - 1290 voturi)
146 comentarii



  • Cozonac pufos, cu nuci
  • Cozonac pufos, cu nuci, Poza 2
  • Cozonac pufos, cu nuci, Poza 3
Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 8 porții
Timpul de preparare: 2 ore
Timpul de gătire: 45 minute
Gata în: 2 h, 45 m
Dificultate: Ușor

Ingrediente:

pentru 3 cozonaci

1 kg faina

50 g drojdie

400 g zahar

500 ml lapte

100 ml ulei

6 oua

coaja de la o lamaie

1 l-ta rom

3-4 buc de rahat

2 lg cacao

nuca macinata

vanilie

1 praf de sare

Preparare:

Se cerne faina de 2-3 ori.

Preparam maiaua din drojdie+ 2 lg faina+ 50 ml lapte.

Se dizolva zaharul ( 350 g)si vanilia in restul de lapte, caldut.

Galbenusurile se freaca cu sare, coaja de lamaie.

Adaugam peste faina, maiaua, laptele, galbenusurile, treptat..framantand continuu..la sfarsit, adaugam uleiul..si mai framantam cca 5 minute. Lasam la dospit, 1 h.

Intre timp, amestecam nuca cu albusurile batute spuma, cu 50 g zahar , 2 lg cacao si romul.


Se portioneaza aluatul in 3 parti egale.

Intindem foaia de aluat, adaugam deasupra umplutura de nuca si rahat, rulam , stropim cu apa si presaram zahar...si punem in tava.Mai lasam la dospit cca 30 minute, dupa care dam la copt, 45 minute, la foc potrivit.

Au iesit extraordinar de pufosi, fara bataie de 30 minute, pana-ti ies ochii din cap :))

Cred ca secretul consta in utilizare ingredientelor la temperatura camerei..si in eliminarea albusurilor din aluat ( se folosesc la umplutura). Parerea mea!


Printează paginaAdaugă la favorite
De LiaLia




Punctează această reţetă:

Comentarii:

4 / 5

Am încercat prima dată cu 500 g de făină. 25 g de drojdie proaspătă 3 ouă mari, zahăr 150g. Lapte am pus 200 ml. Unt topit amestecat cu ulei, mi-e mi-a cerut aluatul cam 130 ml. Și în rest totul la jumătate de cum scrie rețeta. Secretul cozonacului. Toate ingredientele să fie la temperatura din bucătărie. Cu câteva ore bune înainte. Căldură să fie constantă de când se începe până când se racesc.tăvile să fie și ele puțin călduțe când se pune aluatul.eu l-am copt cu o oală de apă jos.am cuptor electric. 175 grade. După 30 min se face proba. Când se pregătește plamadetul sau maiaua, drojdia să fie proaspătă și ea tot la temperatura camerei. Ținută Înainte. Laptele călduț. Nici rece nici fierbinte. Numai crește. Ulei și untul să fie călduț. Eu l-am frământat 15 m. Și principal faina cernută.

Postat 11/04/2015, 00:27 | am gătit această rețetă
andreea_i2013
5 / 5

Urmati reteta întocmai si iese o minunăție

andreea_i2013 | Postat 10/04/2015, 13:52 | am gătit această rețetă
5 / 5

Superr bun

Postat 09/04/2015, 15:17 | am gătit această rețetă
5 / 5

Mmmmm

Postat 09/04/2015, 09:36 | am gătit această rețetă
5 / 5

Super reteta pt prima data mia esit si mie cozonaci

Postat 08/04/2015, 17:35 | am gătit această rețetă
5 / 5

Invata Acum Gratis Sa Faci Bani Pe Net!
Ai nevoie de bani? Nu astepta sa vina ei la tine! Vezi GRATIS
un video de 10 minute cum sa faci bani. www.thepiratetrader.ro/aff051.html

Postat 08/04/2015, 14:31 | am gătit această rețetă
...click aici pentru a vedea toate comentariile (146)

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă


Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic: