Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Cozonac pufos, cu nuci

(4.45/5 - 1064 voturi)

126 comentarii

Cozonac pufos, cu nuciTipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 8 porții
Timpul de preparare: 2 ore
Timpul de gătire: 45 minute
Gata în: 2 h, 45 m
Dificultate: Ușor

Ingrediente:

pentru 3 cozonaci

1 kg faina

50 g drojdie

400 g zahar

500 ml lapte

100 ml ulei

6 oua

coaja de la o lamaie

1 l-ta rom

3-4 buc de rahat

2 lg cacao

nuca macinata

vanilie

1 praf de sare
Preparare:

Se cerne faina de 2-3 ori.

Preparam maiaua din drojdie+ 2 lg faina+ 50 ml lapte.

Se dizolva zaharul ( 350 g)si vanilia in restul de lapte, caldut.

Galbenusurile se freaca cu sare, coaja de lamaie.

Adaugam peste faina, maiaua, laptele, galbenusurile, treptat..framantand continuu..la sfarsit, adaugam uleiul..si mai framantam cca 5 minute. Lasam la dospit, 1 h.

Intre timp, amestecam nuca cu albusurile batute spuma, cu 50 g zahar , 2 lg cacao si romul.


Se portioneaza aluatul in 3 parti egale.

Intindem foaia de aluat, adaugam deasupra umplutura de nuca si rahat, rulam , stropim cu apa si presaram zahar...si punem in tava.Mai lasam la dospit cca 30 minute, dupa care dam la copt, 45 minute, la foc potrivit.

Au iesit extraordinar de pufosi, fara bataie de 30 minute, pana-ti ies ochii din cap :))

Cred ca secretul consta in utilizare ingredientelor la temperatura camerei..si in eliminarea albusurilor din aluat ( se folosesc la umplutura). Parerea mea!



Imprimer cette page
de LiaLia (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentariisdfsd:

1 / 5

Foarte buna si usor de preparat.

3 / 5

:* este o reeta buna:*

5 / 5

Super bun

5 / 5

Foarte gustos

5 / 5

CHIAR M-IA ESIT FOARTE PUFOS NICI NU MA ASTEPTAM SA CREASCA INCA O DAT CAT COZONACUL PE CARE LAM PUS IN TAVA NICI MACAR NU SA CRAPAT

4 / 5

Foarte bun daca respecti reteta

... click aici pentru a vedea toate comentariile (126)

Rețete inrudite


Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua...Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează...


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Ardei umpluti cu orez si legume (reteta video)

Ardei umpluti cu orez si legume (reteta video)
dezgustător
delicios