Petitchef

Orez cu calamar

Rețetele simple precum acest orez cu calamar sunt perfecte pentru meniul de zi cu zi. O bază bună de sofrito și o supă de pește vor avea ca rezultat un orez de calitate și plin de aromă. Un preparat unic, perfect pentru o masă în familie.

Felul principal
2 porții
10 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Materiale

  • tigaie pentru paella

Preparare

  • Etapa 1 - Orez cu calamar
    Primul lucru pe care îl vom face este să pregătim toate ingredientele pentru sos. Pentru a face acest lucru, curățați șalota și usturoiul și tăiați-le în pătrate mici. Spălați, scoateți semințele și tăiați ardeiul verde și roșu. Curățați și tocați roșiile. Dați deoparte aceste ingrediente.
  • Etapa 2 - Orez cu calamar
    Curățați calamarul și tăiați-l în cuburi mici. Dați deoparte.
  • Etapa 3 - Orez cu calamar
    Într-o tigaie pentru paella se încinge o baza de ulei (aproximativ 5 linguri) și se călește ceapa + usturoiul, cu un praf de sare, la foc mediu pentru câteva minute. Adăugați ardeii și fierbeți la foc iute aproximativ 8-10 minute, amestecând din când în când pentru a nu se lipi.

    Se adauga o lingurita de boia si se prajeste sa se prajeasca putin dar aveti grija sa nu il ardeti pentru ca ar putea deveni amar. Adaugam si rosia si gatim pana vedem ca rosia se evapora toata apa si zaharurile incep sa se concentreze. Se adaugă calamarul și se prăjește câteva minute. Adăugați orezul și amestecați totul bine.
  • Etapa 4 - Orez cu calamar
    Când boabele de orez încep să devină translucide, turnați supa de pește și amestecați pentru a o distribui bine în tava pentru paella. Adăugați sare după gust și adăugați colorant alimentar. Gătiți la foc mediu până ce orezul este fiert. Timpul de gătire va varia în funcție de tipul de orez folosit.
  • Etapa 5 - Orez cu calamar
    Când orezul este gata, stingeți focul și acoperiți tigaia pentru paella cu un prosop curat sau cu folie de aluminiu. Se lasă să se odihnească 5 minute.
  • Etapa 6 - Orez cu calamar
    Y listo!

Rețete inrudite

YouTube

Orez cantonez


Observații:

Tigaie pentru paella: Dacă nu ai tigaie pentru paella, poți folosi o oală de lut sau chiar o tigaie antiaderentă.

Este recomandat să folosiți orez bombă, deoarece reține mult amidon și boabele rămân libere.

Proporția de lichid și orez pentru acest tip de orez uscat este o măsură de orez și 2 de supă.

Poze

Orez cu calamar
Orez cu calamar - poza 2
Orez cu calamar - poza 3
Orez cu calamar - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

matache_d2024
matache_d2024, 11/03/2024

Ce inseamna : " SALOTA " ? Care e traducerea/ echivalentul in limba romana ?

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Orez cantonez express la multicooker-cookeo
Orez cantonez express la multicooker-cookeo
4 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Orez cu lapte si caramel sarat
Orez cu lapte si caramel sarat
6 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Orez cantonez
Orez cantonez
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Calamars à la romaine - calamar prajit
Calamars à la romaine - calamar prajit
6 porții
35 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Arancini sau mingiute de orez prajit Arancini sau mingiute de orez prajit De ce sa consumam orez brun? De ce sa consumam orez brun?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează