Retete cu calamar
Calamarii/calmarii sunt fructe de mare tubulare, foarte gustoase, care se disting prin modul rapid de preparare. Trebuie sa stiti ca pronuntia corecta in limba romana este Calmar. Calmarii folositi in alimentatie audimensiuni mici si pot fi gatiti la gratar (recomandam ca inainte sa fie bine marinati cu zeama de lamaie si ulei de masline), umpluti, dar cel mai renumit fel de preparare sunt inele de calmar pan. Cerneala de calmar este folosita drept colorant alimentar in prepararea de sosuri, paste sau orez. Ce retete va propunem, iata: calamar umplut cu legume si sos de lamaie, calamar in sos picant de tomate, calamari umpluri, salata calda de calamari, calamari gratinati si bineinteles Calamari a la Romana.

Orez cu calamar

Calamars à la romaine - calamar prajit

Calamar umplut cu legume si sos de lamaie!

Calamar in sos picant de tomate

Calamar in sos picant de tomate

Salata cu calamar

Inele de calamari in aluat de bere by jamie oliver

Lamele de calamari pane

Inele de calamari prajite

Spaghetti con calamari

Calamari umpluti

Lamele de calamari pane

Spaghetti cu calamari si rosii

Calamari rings

Mini quiche

Risotto alla marinara

Paella cu pui si fructe de mare

Paella de marisco (cu fructe de mare)

Paella cu fructe de mare

Fructe de mare marinate in lamaie si usturoi cu pasta marinara

Fructe de mare cu salsa si garnitura de orez

Paella

Fritto misto
