Petitchef

Paste Amatriciana, rețeta tradițională pas cu pas

Descoperiți unul dintre mâncărurile emblematice ale tradiției culinare italiene: paste amatriciana! O rețetă simplă care poate fi preparată cu puține ingrediente, dar întotdeauna cu ingrediente de calitate! Amatriciana își ia numele de la orășelul Amatrice, unde se spune că această rețetă a fost preparată de ciobani folosind doar pecorino, Amatrice guanciale și piper negru. Abia secole mai târziu a fost adăugat sos de roșii. Combinația de guanciale crocant, sos de roșii și pecorino romano oferă un fel de paste, ultra delicios și reconfortant :-)

Felul principal
2 porții
20 min
10 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

2

Materiale

  • Placă de tăiat
  • Cuțit
  • Lingură de lemn
  • Furculiţă

Preparare

  • Etapa 1 - Paste Amatriciana, rețeta tradițională pas cu pas
    Puneți feliile de guanciale pe o placă de tăiat și îndepărtați coaja.
  • Etapa 2 - Paste Amatriciana, rețeta tradițională pas cu pas
    Tăiați feliile de guanciale în bucăți de aproximativ 1 cm lățime.
  • Etapa 3 - Paste Amatriciana, rețeta tradițională pas cu pas
    Puneți guanciale într-o tigaie fără grăsime și prăjiți la foc mic aproximativ 9 minute, amestecând des pentru a nu se arde.
  • Etapa 4 - Paste Amatriciana, rețeta tradițională pas cu pas
    Când grăsimea din cuburile de guanciale devine transparentă, adăugați vinul alb pentru a deglasa. Măriți focul și așteptați până când vinul se evaporă complet și guanciale s-a gătit. Apoi puneți-o deoparte într-un castron mic.
  • Etapa 5 - Paste Amatriciana, rețeta tradițională pas cu pas
    Turnați roșiile decojite în tigaia folosită la gătirea guanciale și adăugați un ardei iute întreg. Zdrobiți roșiile cu o furculiță și lăsați sosul de roșii la fiert aproximativ 12-13 minute, la foc mediu.
  • Etapa 6 - Paste Amatriciana, rețeta tradițională pas cu pas
    Între timp, fierbeți pastele în apă clocotită cu sare.
  • Etapa 7 - Paste Amatriciana, rețeta tradițională pas cu pas
    În acest moment, scoateți ardeiul iute din sosul de roșii și adăugați guanciale gătită pe care a-ți lăsat-o deoparte. Apoi amestecați bine sosul.
  • Etapa 8 - Paste Amatriciana, rețeta tradițională pas cu pas
    Scurgeți pastele (gătite al dente) și turnați-le în tigaia cu sos.
  • Etapa 9 - Paste Amatriciana, rețeta tradițională pas cu pas
    Amestecați repede pentru a acoperi pastele și se adaugă o mână bună de pecorino romano ras și un praf de piper negru.
  • Etapa 10 - Paste Amatriciana, rețeta tradițională pas cu pas
    Puneți în farfurie și serviți imediat. Pastele amatriciana sunt gata!

Observații:

Cât timp pot păstra sosul amatriciana?
Aproximativ două zile la frigider într-un recipient ermetic.

Ce dimensiune de paste folosim pentru amatriciana?
Iubitorii de amatriciana prefera bucatinii... Totusi, puteti prepara amatriciana cu paste scurte sau spaghete.

Ce pot folosi în loc de guanciale?
Rețeta tradițională de amatriciana folosește guanciale, dar poți folosi pancetta dacă vrei.

Ce brânză pot folosi pentru a înlocui pecorino?
Îl poți înlocui cu parmezan ras pentru un gust mai puțin pronunțat.

Poze

Paste Amatriciana, rețeta tradițională pas cu pas
Paste Amatriciana, rețeta tradițională pas cu pas - poza 2
Paste Amatriciana, rețeta tradițională pas cu pas - poza 3
Paste Amatriciana, rețeta tradițională pas cu pas - poza 4
Paste Amatriciana, rețeta tradițională pas cu pas - poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cu chorizo ​​​​
Paste cu chorizo ​​​​
3 porții
40 min
Foarte ușor
Rețetă Paste cu varză roșie și nucă
Paste cu varză roșie și nucă
2 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cu un sos de ton, fistic și lămâie
Paste cu un sos de ton, fistic și lămâie
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Pizza delicioasă pregatită în casă Pizza delicioasă pregatită în casă „Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta „Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează