Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Muschiulet de porc cu sos de ciuperci

de (Vizitează situl)
(4.62/5 - 8 voturi)

1 comentariu

Muschiulet de porc cu sos de ciuperci

Dupa “baia” cu apa de trandafiri de ieri, m-am gandit ca n-ar strica sa vin cu o reteta foarte gustoasa, pe care am preparat-o pentru masa de Pasti. Cum spuneam anterior, la noi in casa nu se gateste miel, asa ca trebuie substituit cu alt fel de carne. Muschiuletul este foarte fraged, dar chiar si asa mi-am luat masuri de precautie si l-am marinat in saramura, cu o noapte inainte. A iesit foarte gustos, aromat si atat de fraged, incat se topea in gura.



Bucatarie: romaneasca

Dificultate: usor

Cantitate: 4 portii

Timp de preparare: 10 minute plus marinare

Timp de gatit: 20 minute

Ingrediente:

1 kg muschiulet de porc

3 foi de dafin

3 linguri de sare grunjoasa

2 fire de rozmarin

2 fire de cimbru

4 catei de usturoi, zdrobiti

5-6 boabe de piper negru

3-4 linguri de ulei de floarea-soarelui

1 ceapa mica, tocata

500 g ciupercute champignon, curatate si feliate

500 ml smantana pentru gatit (32% grasime)

2 linguri de marar proaspat, tocat

2 linguri de brandy

sare

piper negru, proaspat macinat

Instructiuni:

Se curata muschiuletul de sidef si grasime. Se spala bine si se usuca prin tamponare cu prosoape de hartie. Se pun intr-o oala 5 litri de apa, sarea grunjoasa, cimbrul si rozmarinul, usturoiul, dafinul si piperul. Se da in clocot, apoi se acopera, se stinge flacara si se lasa sa infuzeze pana ce lichidul se raceste complet.

Se introduce muschiuletul in saramura, se acopera si se lasa la marinat peste noapte. Se scoate apoi din saramura, se scurge bine si se sterge cu grija cu prosoape de hartie. Se lasa apoi sa se zvante, la temperatura camerei, circa 1-2 ore.

Se tempereaza muschiuletul 1-2 ore, la temparatura camerei. Se taie apoi pe transversala, bucati de 2 cm grosime. Se sareaza si se pipereza dupa gust.

Se incinge restul de ulei intr-o tigaie neaderenta si se prajesc bucatelele de carne 2-3 minute pe fiecare parte, sau cat este necesar ca sa fie facute si rumenite dupa dorinta.

Se face acest lucru in transe, ca sa nu se aglomereze tigaia (se prajesc cate 4-6 felii odata).

Se scot din tigaie bucatile prajite si se asaza pe un gratar metalic, asezat deasupra unei farfurii. Se acopera lejer cu folie metalica si se lasa sa stea 10 minute, cat timp de prepara sosul.

Se adauga in tigaie ceapa si se sareaza. Daca este nevoie se mai adauga 1 lingura de ulei. Se prajeste la foc mediu, racaind fundul tigaii ca sa se curete de micile resturi caramelizate lasate de carne.

Se adauga ciupercutele si se gatesc 2-3 minute, amestecand ocazional. Se adauga brandy si se inclina tigaia ca sa se aprinda. Se flambeaza ciupercutele pana ce flacara se stinge de la sine. Alcoolul a ars astfel, iar aroma bauturii a ramas in sos.

Se adauga smantana si sucul lasat in farfuria de sub grilajul pe care se odihnesc feliutele de carne prajita. Se amesteca 2 minute, pana ce sosul se ingroasa usor. Se adauga mararul si se amesteca rapid. Se ia tigaia de pe foc.

Se serveste carnea cu sos alb de ciuperci si salata verde.


Imprimer cette page
de Retetele lui Radu (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentariisdfsd:

Nicolae
5 / 5

Minunat...

|

Rețete inrudite


Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua...Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează...


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Gogosi in 15 minute

Gogosi in 15 minute
dezgustător
delicios