Cele mai scumpe 10 alimente din lume!

Probabil ca multi avem anumite preferinte culinare, obsesii impinse pana la extravanganta si cheltuieli exagerate.

Mai jos am facut un top al celor mai bizare si scandalos de scumpe alimente din lume. Noi am facut lista, va lasam pe dvs. sa decideti daca merita sau nu sa platiti atat pentru ele. Nu va intrebam daca aveti si cu ce!

  1. Ciupercile Matsutake – 2000 dolari /kg. Aceste ciuperci, numite si Imparatii Ciupercilor, costa foarte scump si sunt foarte cautate, deoarece productia anuala de astfel de ciuperci este de mai putin de o mie de tone. Au un parfum si o savoare aparte pe care le imprumuta alimentelor care se gasesc in aceeasi farfurie cu ele.
  2. Cel mai scump Bagel (covrig) din lume - 1000 de dolari. Acest covrig, creat de Executive Chef Frank Tujague pentru Hotel Westin din New York, este acoperit cu crema de branza, trufe albe si Goji Berry infuzate in Riesling, si jeleu cu foita de aur.
  3. Cea mai scumpa omleta din lume - "The Zillion Dollar Frittata " - 1.000 de dolari. Omleta extravaganta are in compozitia sa oua, homar si 10 grame de caviar de Pastruga.
  4. Wagu Steak – 2800 dolari. Aceasta carne este obtinuta de la specia bovina Wagyu, care se presupune ca este hranita numai bere si masata cu mana. Aceasta rasa este crescuta numai in regiunea Hyogo din Japonia, iar reteta de preparare a carnii, de crestere a vitei este secreta si se face conform unei traditii de mii de ani.
  5. Cel mai scump curry - Samundari Khazana ("comoara cu fructe de mare") - 3.200 de dolari. Acesta este preparat din crab Devon, trufe albe, caviar, foita din aur, un homar scotian invelit in aur si patru oua de prepelita.
  6. Pizza lui Domenico Corolla - 4200 de dolari. O pizza de 30 de cm preparata cu unele dintre cele mai scumpe ingrediente din lume, printre care homar marinat in coniac, caviar inmuiat in sampanie, somon scotian afumat, medalioane de vanat, prosciutto, trufe albe si otet balsamic invechit.
  7. Pepene rosu Densuke - 6.100 de dolari. In Japonia pepenii sunt considerati fructe rare. Densuke creste doar in nordul Japoniei, in insula Hokkaido si sunt in special daruiti datorita valorii ascunse dupa coaja. Pepenii Densuke sunt negri, mai dulci si cu o coaja un pic mai tare (conform unei asociatii de agricultura). Pretul lor se justifica si pentru ca anual la recoltare se strang in jur de 10.000 de astfel de pepeni, desi exista statistici cu o recolta anuala de 650 de pepeni.
  8. Pepene galben Yubari: 23.900 de dolari - Cultivati in regiunea Yubari din Japonia, cunoscuta pentru solurile fertile vulcanice, acesti pepeni galbeni sunt considerati cele mai dulci si cele mai zemoase astfel de fructe. Pepenii Yubari sunt culesi manual si trimisi la o asociatie japoneza de agricultura pentru a primi note si abia apoi pot fi trimisi spre vanzare. In 2008, doi astfel de pepeni au fost vanduti pentru 23.900 de dolari.
  9. Caviar Almas: 25.000 dolari- Caviarul Almas vine din Iran si e produs cu portia. In Europa il puteti gasi la Caviar House & Prunier in Picadilly din Londra unde se vinde intr-o cutie placata cu aur de 24 K la pretul de 25.000 $ per kilogram. Numele Almas in persana inseamna diamant, iar icrele sunt colectate de la o femela sturion si are o productie restransa.
  10. Trufe albe italienesti Alba: 160.000 dolari. Nu mai este o noutate ca cei mai multi bani nu se mai dau pe caviar, ci pentru alta raritate, trufele albe italienesti Alba despre care Associate Press a raportat ca un investitor imobiliar din Hong Kong si sotia sa au platit aproximativ 160.000 $ pentru 1,5 kilograme.