Petitchef

Buturuga de craciun cu clatite

Petitchef_ro mai multe rețete
(4.22/5 - 9 voturi)
Desert
10 porții
3 ore
30 min
Ușor
Ati manca clatite de Craciun? Daca da, va oferim o reteta atipica de clatite pentru un desert usor. Aceasta reteta explicata pas cu pas va permite sa incheiati masa de sarbatoare cu o nota originala!

Ingrediente

10 porții

Clatite:

250 gr faina

4 oua

500 ml lapte

2 linguri de ulei

1 lingura de cafea de extract de vanilie

1 praf de sare

380 gr gem de zmeura

200 ml de smantana lichida

340 gr ciocolata alba

perle de zahar roz

Materiale

Tigaie pentru clatite
Forma de chec
Posh

Preparare

Etapa 1 - Buturuga de Craciun cu clatite

Etapa 1

Clatitele:
Intr-un castron amestecati faina cu un praf de sare. Formati un locas si adaugati ouale. Amestecati apoi adaugati extractul de vanilie si uleiul si laptele putin cate putin, Dupa ce ati adaugat laptele, se acopera vasul si se lasa deoparte timp de o ora.
Etapa 2 - Buturuga de Craciun cu clatite

Etapa 2

Incalziti tigaia pentru clatite si turnati putin ulei. Se toarna un polonic de aluat si tine pe foc timp de 1 minut, apoi se intoarce pe partea cealalta si gateste timp de 1 minut.
Se procedeaza asa pana se consuma tot aluatul si se creaza clatitele.Pentru a crea buturuga aveti nevoie de un numar par de clatite.
Etapa 3 - Buturuga de Craciun cu clatite

Etapa 3

Puneti 2 clatite deoparte, suprapunandu-le usor. Raspanditi un strat subtire de gem de zmeura deasupra.
Etapa 4 - Buturuga de Craciun cu clatite

Etapa 4

Infasurati clatitele, apoi puneti iar 2 clatite pe pe care le ungeti cu gem. Inainte de rulare, puneti primele 2 clatite rulate deasupra clatitelor si rulati.
Etapa 5 - Buturuga de Craciun cu clatite

Etapa 5

Repetati acest proces pana cand nu mai aveti clatite. Aveti grija sa rulati bine clatitele si sa puenti gem uniform, astfel incat grosimea buturugii sa fie egala.
Etapa 6 - Buturuga de Craciun cu clatite

Etapa 6

Taiati marginile ruloului de clatite la dimensiunea tavii de chec, apoi infasurati-l in folie de plastic. Puneti-l in tava si dati la rece timp de 3 ore.
Etapa 7 - Buturuga de Craciun cu clatite

Etapa 7

Incalziti smantana lichida, iar cand fierbe, turnati peste ciocolata alba. Se amesteca pana cand se obtine o crema omogena si se lasa la frigider timp de 3 ore.
Etapa 8 - Buturuga de Craciun cu clatite

Etapa 8

Dupa aceasta perioada, utilizati un mixer electric pentru amestecarea cremei. Trebuie sa stea bine dar sa fie si relativ usoara.
Etapa 9 - Buturuga de Craciun cu clatite

Etapa 9

Scoateti ruloul de clatite si puneti-l pe un platou de servire. Folosind o punga de patiserie, decorati cu ganacheul de ciocolata alba facut anterior. Finisati decorul cu perle de zahar roz.
Etapa 10 - Buturuga de Craciun cu clatite

Etapa 10

Gata!

Video

YouTube

Observații:

Gemul de zmeura: il puteti inlocui cu ceea ce doriti, un alt gem, etc ...
Ganacheul de ciocolata alba: puteti utiliza un alt ganache sau o crema pentru glazura.






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseVinul fiert, o bautura traditionala de vacanta!Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta!Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de DragobeteRasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: