Kurtos kolac
Ingrediente
6
Cost estimat: 2.08Euros€ (0.35€/porție)
Preparare
Preparare30 min
Gătire10 min
- Se incalzeste laptele si se amesteca cu drojdia.
Intr-un bol se pune faina. Se faca o gaura in mijloc si se pune oul, sarea, zaharul, vanilia si uleiul iar apoi se toarna laptele. - Se framanta bine, apoi se lasa la dospit .
Cand a dospit se imparte in 4-5 depinde cat de mari ii vreti si se face din fiecare cate un snur gros cam cat degetul mic. - Se infasoara pe un cilindru fie de lemn fie de sticla unse cu ulei, astfel incat sa lasati spatiu cam de 0,5 cm intre dungile de aluat infasurat .
- Se unge cu ulei si , se presara zahar apoi se ruleaza cilindrul pe masa de lucru astfel incat sa se uneasca aluatul intre el. pus folie de aluminiu pe lemn pentru ca era lemn tratat dar daca e lemn curat nu e nevoie.
- Se pune deasupra carbunilor si se rasuceste din cand in cand. Atentie ca se face foarte repede.
Cand este rumenit pe toate partile , se da prin nuca macina si se scoate de pe cilindru.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 478Kcal
- Carbo: 83.3g
- Grăsimi: 9.4g
- Grăsimi sat.: 1.8g
- Proteine: 12.5g
- Fibre: 3.3g
- Zahăr: 25g
- ProPoints: 13
- SmartPoints: 17
Informații nutriționale pentru 1 porție (166g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Nu comentez reteta, este ok dar numele corect este 'Kurtos Kalacs'. Credeti-ma, sunt ungur :)
am gătit această rețetă
anonymous
Super !
carina pupici
am gătit această rețetă
anonymous
Super buna reteta !
am gătit această rețetă
anonymous
Incerc sa o fac si eu.Imi doresac de mult aceasta reteta.Multumesc pentru ea.
anonymous
Aperitiv?
anonymous
E desert, nu aperitiv. O prezentare mediocra!

pelinvasile
Aperitiv?
anonymous
Foarte fain
anonymous
Ok!!!!!!!!!!!!
anonymous
Excelent
Punctează această reţetă