Transformă-ți brownie-ul într-un con de brad, de ciocolată!
votează acum
Iată o idee pe cât de simplă, pe atât de magică: o brownie pufoasă transformată într-un con de brad acoperit de zăpadă, datorită câtorva cereale bine plasate și unui văl de zahăr pudră. Acest desert de Crăciun, care poate fi făcut cu sau fără copii, creează un efect wow fără a petrece ore întregi pe el. Rezultatul? O piesă centrală comestibilă sau o farfurie de desert super gourmet... De savurat sub bradul de Crăciun, cu o ciocolată caldă ;)
Ingrediente
6
Aluat Brownie :
Decorațiunea:
Materiale
- matriță pătrată de 20 cm
- mănuși de latex (opțional)
Preparare
Preparare20 min
Timp așteptare30 min
Gătire10 min
Se prepară aluatul pentru brownie:
Se freacă ouăle și zahărul până când amestecul devine alb.
Se adaugă făina și se amestecă bine. Se adaugă apoi untul topit și ciocolata și se amestecă bine pentru a obține un aluat neted, omogen și lucios.
Se toarnă aluatul într-o formă unsă și se coace timp de 10 minute într-un cuptor preîncălzit la 180°C.
Se lasă să se răcească înainte de a fi scoasă din formă. Se rupe în mai multe bucăți și se amestecă cu crema tartinabilă.
Formați un con cu mâinile. Puteți purta mănuși dacă preferați.
Plantați cerealele în jurul conului de brownie, cu vârful în sus. Poți să pui mai multe sau mai puține, să le strângi împreună sau să le spațiezi. Rezultatul nu va fi același. Doar sa arate ca un con de brad.
Și este gata, trebuie doar să așezați conurile de brad pe una sau mai multe farfurii de servire și să decorați cu un strop de zahăr pudră înainte de servire :-)
FAQ ❓
Cât de important este să lăsați negresele să se răcească înainte de a le dezmembra?
Dacă lăsați negresele să se răcească, textura se stabilizează, ceea ce le face mai ușor de desfăcut.
Pot folosi alte tipuri de cereale pentru decor?
Puteți, dar nu veți obține același efect. Cerealele în formă de petale de ciocolată Chocapic sau marcă proprie ar fi perfecte pentru această rețetă!
Se poate folosi orice tip de blat de ciocolată?
Pentru a realiza această rețetă, vă recomandăm să faceți un brownie sau un fondant de ciocolată. Acesta trebuie să poată fi zdrobit și remodelat ulterior, așa că aluatul trebuie să fie ușor lipicios. Puteți folosi un blat de tort gata preparat dacă doriți să economisiți timp sau dacă aveți deja unul acasă. De asemenea, puteți folosi resturi de prăjitură pentru a nu o irosi :-).
În funcție de blatul pe care îl alegeți, adăugați mai multă sau mai puțină cremă tartinabilă, care acționează ca un liant. Cu cât blatul este mai umed, cu atât va trebui să adăugați mai puțină cremă tartinabilă.
În funcție de blatul pe care îl alegeți, adăugați mai multă sau mai puțină cremă tartinabilă, care acționează ca un liant. Cu cât blatul este mai umed, cu atât va trebui să adăugați mai puțină cremă tartinabilă.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 399Kcal
- Carbo: 44.8g
- Grăsimi: 21.3g
- Grăsimi sat.: 12.6g
- Proteine: 5.6g
- Fibre: 2.7g
- Zahăr: 28.2g
- ProPoints: 11
- SmartPoints: 18
Informații nutriționale pentru 1 porție (93g)
Echipamente de gătit
cuptor
Atribute
Poate fi congelat
Păstrare la frigider
anti-risipă
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:







Punctează această reţetă