Transformă-ți brownie-ul într-un con de brad, de ciocolată!

votează acum
Desert
Foarte ușor
1 oră
399 Kcal

Iată o idee pe cât de simplă, pe atât de magică: o brownie pufoasă transformată într-un con de brad acoperit de zăpadă, datorită câtorva cereale bine plasate și unui văl de zahăr pudră. Acest desert de Crăciun, care poate fi făcut cu sau fără copii, creează un efect wow fără a petrece ore întregi pe el. Rezultatul? O piesă centrală comestibilă sau o farfurie de desert super gourmet... De savurat sub bradul de Crăciun, cu o ciocolată caldă ;)

Ingrediente

6

Aluat Brownie :

Decorațiunea:

Materiale

  • matriță pătrată de 20 cm
  • mănuși de latex (opțional)

Preparare

Preparare20 min
Timp așteptare30 min
Gătire10 min
  • Transformă-ți brownie-ul într-un con de brad, de ciocolată! - Preparare etapa 1Se prepară aluatul pentru brownie:
    Se freacă ouăle și zahărul până când amestecul devine alb.
  • Transformă-ți brownie-ul într-un con de brad, de ciocolată! - Preparare etapa 2Se adaugă făina și se amestecă bine. Se adaugă apoi untul topit și ciocolata și se amestecă bine pentru a obține un aluat neted, omogen și lucios.
  • Transformă-ți brownie-ul într-un con de brad, de ciocolată! - Preparare etapa 3Se toarnă aluatul într-o formă unsă și se coace timp de 10 minute într-un cuptor preîncălzit la 180°C.
  • Transformă-ți brownie-ul într-un con de brad, de ciocolată! - Preparare etapa 4Se lasă să se răcească înainte de a fi scoasă din formă. Se rupe în mai multe bucăți și se amestecă cu crema tartinabilă.
  • Transformă-ți brownie-ul într-un con de brad, de ciocolată! - Preparare etapa 5Formați un con cu mâinile. Puteți purta mănuși dacă preferați.
  • Transformă-ți brownie-ul într-un con de brad, de ciocolată! - Preparare etapa 6Plantați cerealele în jurul conului de brownie, cu vârful în sus. Poți să pui mai multe sau mai puține, să le strângi împreună sau să le spațiezi. Rezultatul nu va fi același. Doar sa arate ca un con de brad.
  • Transformă-ți brownie-ul într-un con de brad, de ciocolată! - Preparare etapa 7Și este gata, trebuie doar să așezați conurile de brad pe una sau mai multe farfurii de servire și să decorați cu un strop de zahăr pudră înainte de servire :-)

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Cât de important este să lăsați negresele să se răcească înainte de a le dezmembra?

Dacă lăsați negresele să se răcească, textura se stabilizează, ceea ce le face mai ușor de desfăcut.
Puteți, dar nu veți obține același efect. Cerealele în formă de petale de ciocolată Chocapic sau marcă proprie ar fi perfecte pentru această rețetă!
Pentru a realiza această rețetă, vă recomandăm să faceți un brownie sau un fondant de ciocolată. Acesta trebuie să poată fi zdrobit și remodelat ulterior, așa că aluatul trebuie să fie ușor lipicios. Puteți folosi un blat de tort gata preparat dacă doriți să economisiți timp sau dacă aveți deja unul acasă. De asemenea, puteți folosi resturi de prăjitură pentru a nu o irosi :-).
În funcție de blatul pe care îl alegeți, adăugați mai multă sau mai puțină cremă tartinabilă, care acționează ca un liant. Cu cât blatul este mai umed, cu atât va trebui să adăugați mai puțină cremă tartinabilă.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 399Kcal
  • Carbo: 44.8g
  • Grăsimi: 21.3g
  • Grăsimi sat.: 12.6g
  • Proteine: 5.6g
  • Fibre: 2.7g
  • Zahăr: 28.2g
  • ProPoints: 11
  • SmartPoints: 18
Informații nutriționale pentru 1 porție (93g)

Echipamente de gătit

cuptor

Atribute

Poate fi congelat
Păstrare la frigider
anti-risipă
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: