Petitchef
Nu sunteți inregistrat? | Login with:
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Beigli(rulada cu nuca sau mac)

(4.57/5 - 189 voturi)

22 comentarii
Beigli(Rulada cu nuca sau mac)Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 30 minute
Timpul de gătire: 20 minute
Gata în: 50 minute
Dificultate: Foarte ușor
Printează pagina
Ingrediente:

Pentru aluat aveti nevoie de:
- 5 linguri zahar
- 1 cana unt la temperatura camerei
- 3 galbenusuri de ou
- 240 g smantana
- 4 cani de faina
- 1 plic drojdie uscata
Pentru umplutura cu nuci:
- 1 cana lapte
- 1 cana zahar
- 2 1/2 cani nuci macinate
- 1 lamaie stoarsa
- 2/3 cana stafide aurii
Pentru umplutura cu mac:
- 1 cana lapte
- 1 cana zahar
- 2 cani de mac macinat
Pentru uns:
- 1 ou
- 1 lingura apa
Preparare:

Etapa 1: Combinati cele 5 linguri de zahar, untul, galbenusurile si smantana in mixer. Adaugati apoi faina si drojdia si, fie framantati cu mana, fie cu mixerul, daca aveti un mixer pentru aluat. Daca aluatul e prea umed mai adaugati faina, daca e prea uscat mai adaugati o lingurita sau doua de lapte.

Etapa 2: Aluatul ar trebui sa fie moale ca si lobul urechii si usor de lucrat cu el.Formati o bila din aluat si acoperiti-l cu un prosop curat de bucatarie.Lasati-l sa se odihneasca o jumatate de ora.

Etapa 3: Pentru umplutura amestecati laptele si zaharul pe foc, apoi adaugati nucile( apoi separat macul) si amestecati bine. Luati de pe foc oala si amestecati si zeama de lamaie. Lasati sa se raceasca.
Impartiti aluatul in 3 bucati. Rulati prima bucata cu sucitorul astfel incat sa se formeze o patura dreptunghiulara de aproximativ 1 cm grosime.

Etapa 4: Peste patura adaugati ½ din umplutura de nuci(respectiv mac). Rulati patura sub forma de rulada si apasati la capete sa se sigileze bine. Asezati rulada pe tava mare de cuptor pe care fie ati tapetat-o in prealabil, fie o acopetiti cu hartie cerata pentru copt. Rulati si celelalte doua rulade la fel.
Bateti oul ca si pentru omleta, adaugati apa si ungeti fiecare rulada cu oul batut.

Etapa 5: Lasati ruladele acoperite sa se odihneasca cam o ora.Dupa o ora mai ungeti o data ruladele cu ou. Dati-le la frigider ½ ora(optional) pentru a avea aspectul lacuit.Preincalziti cuptorul la 190 grade C. Dati ruladele la cuptor.Coaceti aproximativ 35-45 de minute, pana au un aspect auriu.



Printează pagina
De retete30minute (Vizitează situl)




Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

F buna

Postat 08/04/2015, 03:52 | am gătit această rețetă
5 / 5

Este exceptionala

Postat 17/04/2014, 04:03
3 / 5

Arata super voi vedea cit e de buna

Postat 14/04/2014, 14:22
5 / 5

"Cozonacul copilariei mele in Ardeal"!!! Excelent.

Postat 01/01/2014, 16:11
1 / 5

Ce masuri sant astea cu cani ????

Postat 22/12/2013, 09:57
5 / 5

Excelenta si cea cu mac si cea cu nuca

Postat 20/12/2013, 18:18
...click aici pentru a vedea toate comentariile (22)

Întrebări:


Video sugerat

  • Wrap cu puiWrap cu pui
  • BurgerBurger
  • Placinta englezeasca cu merePlacinta englezeasca cu mere
  • Madeleines cu ciocolataMadeleines cu ciocolata

Rețete inrudite



Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiRasfat dulce de Valentine’s Day sau de DragobeteRasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete



Convertor uinitați de măsură


Meniul zilei

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)

Delicios sau Dezgustător

Pilaf cu carne de porcPilaf cu carne de porc
Dezgustător
Delicios