Petitchef
Nu sunteți inregistrat? | Login with:
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Friptura de rata la cuptor

(4.36/5 - 583 voturi)

48 comentarii
Friptura de rata la cuptorTipul rețetei: Felul principal
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 20 minute
Timpul de gătire: 2 ore
Gata în: 2 h, 20 m
Dificultate: Ușor
Printează pagina
Ingrediente:

- 1 rata de 1,5 kg
- 4 catei de usturoi
- 4 fire de cimbrisor proaspat
- 20 ml ulei de masline
- sare, piper
- cimbru uscat tocat marunt
Preparare:

Se spala rata, se sterge cu un sevet de bucatarie si se freaca cu sare. Se curata cateii de usturoi, se cresteaza pe jumatate si se baga in cavitatea ratei impreuna cu o lingurita de sare si firele de cimbrisor proaspat. Se aseaza rata intr-o tava, se presara cu cimbru, piper si ulei, se adauga o cana de apa, se acopera cu folie si se introduce tava in cuptorul incins in prealabil. Dupa aproximativ 30 de minute se ia jos folia, se intoarce rata pe pareta cealalta, se acopera din nou cu folie si se mai lasa asa 30 de minute in cuptor. Dupa ce carnea a inceput sa se desprinda de pe os se inlatura folia si se lasa sa se prajeaza in cuptor inca 1 ora, timp in care se intoarce de pe o parte pe alta si se stropeste cu propria grasime infierbantata din tava. Se rumeneste bine si apoi se serveste impreuna cu o garnitura de cartofi piure si neaparat muraturi...pofta buna!



Printează pagina
De Gatind cu Mira (Vizitează situl)




Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Buna

Postat 14/06/2015, 11:45 | am gătit această rețetă
5 / 5

Excellent , numai bine de gatit

Postat 25/04/2015, 17:34
5 / 5

Foarte buna !

Postat 07/03/2015, 22:12
5 / 5

F.gustoasa,rumenita bine

Postat 19/01/2015, 21:17
5 / 5

Hmmm..................

Postat 19/01/2015, 17:55 | am gătit această rețetă
puiu_danila
5 / 5

Dragilor, dragi ! Am o nelămurire cu privire la această folie de aluminiu . . . E, sau nu e toxică, recomandabilă, sau nu ? Altceva: dacă cimbrişorul nu e peoaspăt, ăl uscat nu merge ?

puiu_danila | Postat 19/01/2015, 17:41
...click aici pentru a vedea toate comentariile (48)

Întrebări:


Video sugerat

  • Wrap cu puiWrap cu pui
  • BurgerBurger
  • Placinta englezeasca cu merePlacinta englezeasca cu mere
  • Madeleines cu ciocolataMadeleines cu ciocolata

Rețete inrudite



Articole conexe

Am plecat la colindat, la piftii de degustat...Am plecat la colindat, la piftii de degustat...Ciupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria româneascăCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si Salate



Convertor uinitați de măsură


Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)

Delicios sau Dezgustător

Nectar purpuriuNectar purpuriu
Dezgustător
Delicios