Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Friptura de rata la cuptor

(4.36/5 - 441 voturi)

41 comentarii

Friptura de rata la cuptorTipul rețetei: Felul principal
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 20 minute
Timpul de gătire: 2 2 ore
Gata în: 2 h, 20 m
Dificultate: Ușor

Ingrediente:

- 1 rata de 1,5 kg
- 4 catei de usturoi
- 4 fire de cimbrisor proaspat
- 20 ml ulei de masline
- sare, piper
- cimbru uscat tocat marunt
Preparare:

Se spala rata, se sterge cu un sevet de bucatarie si se freaca cu sare. Se curata cateii de usturoi, se cresteaza pe jumatate si se baga in cavitatea ratei impreuna cu o lingurita de sare si firele de cimbrisor proaspat. Se aseaza rata intr-o tava, se presara cu cimbru, piper si ulei, se adauga o cana de apa, se acopera cu folie si se introduce tava in cuptorul incins in prealabil. Dupa aproximativ 30 de minute se ia jos folia, se intoarce rata pe pareta cealalta, se acopera din nou cu folie si se mai lasa asa 30 de minute in cuptor. Dupa ce carnea a inceput sa se desprinda de pe os se inlatura folia si se lasa sa se prajeaza in cuptor inca 1 ora, timp in care se intoarce de pe o parte pe alta si se stropeste cu propria grasime infierbantata din tava. Se rumeneste bine si apoi se serveste impreuna cu o garnitura de cartofi piure si neaparat muraturi...pofta buna!



Imprimer cette page






Punctează această reţetă:

Comentarii:

4 / 5

Am incercat ! de la noi f.b.cu✳

5 / 5

Vom incerca astazi a o prepara arata apetisant

5 / 5

FBCUPUTINVINSEC

1 / 5

Este naspa

5 / 5

Imi place

5 / 5

Imi place

... click aici pentru a vedea toate comentariile (41)

Rețete inrudite


Articole conexe

Am plecat la colindat, la piftii de degustat...Am plecat la colindat, la piftii de degustat...Ciupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria româneascăCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si Salate


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător