Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Friptura de rata la cuptor

(4.37/5 - 603 voturi)
49 comentarii



Ingrediente:

- 1 rata de 1,5 kg
- 4 catei de usturoi
- 4 fire de cimbrisor proaspat
- 20 ml ulei de masline
- sare, piper
- cimbru uscat tocat marunt

Preparare:

Se spala rata, se sterge cu un sevet de bucatarie si se freaca cu sare. Se curata cateii de usturoi, se cresteaza pe jumatate si se baga in cavitatea ratei impreuna cu o lingurita de sare si firele de cimbrisor proaspat. Se aseaza rata intr-o tava, se presara cu cimbru, piper si ulei, se adauga o cana de apa, se acopera cu folie si se introduce tava in cuptorul incins in prealabil. Dupa aproximativ 30 de minute se ia jos folia, se intoarce rata pe pareta cealalta, se acopera din nou cu folie si se mai lasa asa 30 de minute in cuptor. Dupa ce carnea a inceput sa se desprinda de pe os se inlatura folia si se lasa sa se prajeaza in cuptor inca 1 ora, timp in care se intoarce de pe o parte pe alta si se stropeste cu propria grasime infierbantata din tava. Se rumeneste bine si apoi se serveste impreuna cu o garnitura de cartofi piure si neaparat muraturi...pofta buna!


Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Buna

Postat 14/06/2015, 11:45 | am gătit această rețetă
5 / 5

Hmmm..................

Postat 19/01/2015, 17:55 | am gătit această rețetă
5 / 5

Excelente

Postat 15/10/2013, 11:00 | am gătit această rețetă
5 / 5

Bun

Postat 02/10/2013, 21:44 | am gătit această rețetă
4 / 5

Se putea si mai bn

Postat 06/09/2013, 12:20 | am gătit această rețetă
5 / 5

Super buna

Postat 01/09/2013, 13:51 | am gătit această rețetă
...click aici pentru a vedea toate comentariile (49)

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Am plecat la colindat, la piftii de degustat...Am plecat la colindat, la piftii de degustat...Ciupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria româneascăCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si Salate


Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)