Friptura de rata la cuptor

(4.37/5 - 643 voturi)
52 comentarii


Ingrediente:

- 1 rata de 1,5 kg
- 4 catei de usturoi
- 4 fire de cimbrisor proaspat
- 20 ml ulei de masline
- sare, piper
- cimbru uscat tocat marunt

Preparare:

Se spala rata, se sterge cu un sevet de bucatarie si se freaca cu sare. Se curata cateii de usturoi, se cresteaza pe jumatate si se baga in cavitatea ratei impreuna cu o lingurita de sare si firele de cimbrisor proaspat. Se aseaza rata intr-o tava, se presara cu cimbru, piper si ulei, se adauga o cana de apa, se acopera cu folie si se introduce tava in cuptorul incins in prealabil. Dupa aproximativ 30 de minute se ia jos folia, se intoarce rata pe pareta cealalta, se acopera din nou cu folie si se mai lasa asa 30 de minute in cuptor. Dupa ce carnea a inceput sa se desprinda de pe os se inlatura folia si se lasa sa se prajeaza in cuptor inca 1 ora, timp in care se intoarce de pe o parte pe alta si se stropeste cu propria grasime infierbantata din tava. Se rumeneste bine si apoi se serveste impreuna cu o garnitura de cartofi piure si neaparat muraturi...pofta buna!



Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5
Postat 13/10/2013, 19:40

Maine voi incerca aceasta reteta. cautand pe internet retete pentru rata la cuptor, in general am dat peste retete chinezesti. nu spun ca nu sunt bune, dar bucataria traditionala romaneasca n-are de ce sa-si faca complexe.

(0) (0) Abuz
puiu_danila
5 / 5puiu_danila
Postat 19/01/2015, 17:41

Dragilor, dragi ! Am o nelămurire cu privire la această folie de aluminiu . . . E, sau nu e toxică, recomandabilă, sau nu ? Altceva: dacă cimbrişorul nu e peoaspăt, ăl uscat nu merge ?

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 14/10/2013, 11:38

Pare o reteta delicioasa, am o rta in frigider, si chiar o sa incerc reteta asta. o sa va scriu cum a fost:)

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 18/01/2012, 14:28

Am respectat litera retetei si ne-am lins pe degete! A iesit foarte frageda si gustoasa!

(0) (0) Abuz
1 / 5elenaterente
Postat 06/12/2012, 11:59

Cred că este foarte bună. O voi prepara(raţa) în cel mai scurt timp.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 11/08/2013, 11:44

Unde ai gasesc retete cu fripturi de rata sau rata umpluta?

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 02/05/2013, 13:19

Abia astept sa fac acuma la sarbatorile de paste!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 19/04/2014, 08:12

Vom incerca astazi a o prepara arata apetisant

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (52)

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Am plecat la colindat, la piftii de degustat...Am plecat la colindat, la piftii de degustat...Ciupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria româneascăCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si Salate

Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale