Carnea de iepure – o delicatesa mai putin apreciata

Carnea de iepure devine din ce in ce mai cautata, fiind considerata o delicatesa intrucat nu contine colesterol, nu are grasimi si in plus beneficiaza de proprietati curative pentru bolnavii de cancer. Carnea de iepure are un grad inalt de digestibilitate ea fiind bogata in aminoacizi esentiali.

In plus, carnea de iepure este o carne usoara, savuroasa si deosebita de celelalte feluri de carne. Are un procent de grasime mai mic decat cea de pui, curcan, vita sau porc. Este dietiteca, sanatoasa, are un continut foarte mic de colesterol, fiind recomandata de foarte multi medici nutritionisti, fiind introdusa adesea in dietele speciale, cum ar fi cele pentru pacientii cu boli de inima, varste inaintate, diete scazute in sodiu, scadere in greutate si altele.

Beneficiile consumului regulat de carne de iepure:

  • este mai bogata in proteine (22%);
  • carnea iepurilor de casa face parte din categoria produselor dietologice, organismul omului asimileaza din carnea de iepure de casa 90% proteine, pe cand, din carnea de vita – numai 62%;
  • acizii grasi nesaturati reprezinta 63% din totalul acizilor grasi;
  • este cea mai hranitoare carne pentru organismul omului;
  • are 795 calorii, carnea de pui 810 calorii, carnea de curcan 1190 calorii, carnea de miel 1420 calorii, carnea de vita 1440 calorii, carnea de porc 2050 calorii;
  • este ferita pana in acest moment de bolile care afecteaza celelalte animale a caror carne este consumata in mod curent (vaca, porcul);

Carnea de iepure de crescatorie e alba, cea de iepure de camp e rosie, si e considerata carne de vanat. Carnea de iepure de crescatorie poate fi folosita si la fabricarea mezelurilor de calitate superioara. Prin fierbere, prajire sau gatita la gratar, carnea ramane cu un gust excelent, de culoare alba.