Petitchef

Tocanita de iepure-n cuptor

Imi place carnea de iepure pentru ca este foarte frageda, iar in combinatie cu anumite legume si condimente capata un gust aparte. Nu gatesc in mod constant carne de iepure, insa din cand in cand ne mai rasfatam cu ceva nou.
Reteta care urmeaza este una clasica de tocanita la cuptor, iar daca puteti face rost de vanat este cu atat mai buna.

Felul principal
6 porții
20 min
2 ore
Ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Asezati iepurele intr-o oala, adaugati peste el ulei de masline, apoi ceapa si usturoiul tocate nu foarte marunt.
  • Adaugati apoi morcovii si telina date prin razatoarea mare, foile de dafin, cuisoarele, patrunjelul tocat, sarea de mare si piperul. Un pahar de vin rosu este numai bun in aceasta combinatie. Puteti capacul la oala si introduceti la cuptorul preincalzit (190 grade) pentru o ora. In loc de cuisoare puteti folosi si o steluta de anason. Acestea ii vor conferi o aroma deosebita.
    Dupa o ora scoateti oala si adugati si sosul de rosii ori rosiile tocate marunt.
  • Dupa 45 de minute tocanita este gata! Aceasta se va completa perfect cu putina mamaliguta alaturi.
  • Pofta buna!


Întrebări:




Comentarii:

11/05/2015

Este ff buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
25/04/2015

La carnea de iepure merge vin alb dulce sau demidulce pentru ca conferă cărnii fragilitate la pregătire in schimb vinul sec sau demisec o întărește

(0) (0) Abuz
31/07/2014

Ce mai conteaza , oricum il bei!

(0) (0) Abuz
10/07/2014

Dor ca m-ati bagat in ceata..vinul trebuie sa fie alb,cum scrie la ingrediente-sau rosu,cum e scris la modul de preparare..?

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tocăniță gustoasă de somon
Tocăniță gustoasă de somon
4 porții
2 h 35 m
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Fruze de varză kale umplute (la cuptor)
Fruze de varză kale umplute (la cuptor)
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Camembert la cuptor, cu nuci si miere
Camembert la cuptor, cu nuci si miere
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Cum se gătește macrou în cuptor?
Cum se gătește macrou în cuptor?
2 porții
17 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Marocan Tajine sau tocanita la abur Marocan Tajine sau tocanita la abur Carnea de iepure – o delicatesa mai putin apreciata Carnea de iepure – o delicatesa mai putin apreciata

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează