Negresa

(4.54/5 - 2235 voturi)
263 comentarii

Negresa ca la mama acasa

Ingrediente:

250g margarină
500g zahăr
5 linguri de cacao
1 cană lapte
4 ouă
200g făină
1 plic praf de copt
1 ciocolată cu lapte
migdale

Preparare:

Etapa 1:

Pentru inceput, margarina se taie în bucăţi şi se pune într-o oală. Se adaugă peste margarină zahărul, laptele şi cantitatea de cacao (se poate pune chiar mai multă decât am pus eu, în funcţie de cât de amăruie vreţi să fie prăjitura). Se pune oala pe foc şi se lasă să fiarbă până când se topesc margarina şi zahărul. Din acest amestec, se pun de-o parte într-un castronel aproximativ 15 linguri, pentru ca veţi avea nevoie de o glazura delicioasă la final. Se lasă la răcit în timp ce pregătiţi restul de compoziţie.

Etapa 2:

Se bat albusurile spuma. Faina se amesteca cu praful de copt, iar apoi se incorporeaza in sosul caldut impreuna cu galbenusurile, amestecand in continuu cu un mixer.

Etapa 3:

La final, incorporati albusurile, amestecand de jos in sus, pana obtineti un aluat omogen.

Etapa 4:

Tapetati cu faina o tava de prajituri si coaceti negresa la 180 grade timp de aproximativ 30 de minute. Pentru a vedea daca este coapta, incercati-o cu o scobitoare; daca scobitoarea este curata, atunci o puteti scoate din cuptor.

Etapa 5:

Pentru prepararea glazurii amestecati la foc mic sosul de ciocolată păstrat la început, cu jumătate de ciocolată cu lapte. Glazura este gata atunci cand ciocolata s-a topit complet.






Punctează această reţetă:

Comentarii:

2 / 5
Postat 31/01/2014, 16:01

La ingrediente scrie 1 ciocolata cu lapte si la prepararea glazuri scrie ,,o jumate de ciocolata ,, ce sa intelegi.........
Migdalele sint pomenite la ingrediente iar la preparare nimic .
Da trebuie sa ne folosim mintea ,maruntite se pot presara deasupra glazurei ,am complectat eu reteta ,pofta buna....

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 16/05/2014, 19:36

Este pentru prima data cand fac o prajitura dupa prima reteta gasita si rau am facut. A iestit un kkt. Am irosit ingredientele aiurea. Ramane necoapta ca are prea putina faina, ca sa nu mai zic ca e dulce de iti ies creierii!

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 09/11/2015, 17:33

09 Nov.2015 - Reteta ar fi buna daca nu s-ar folosi margarina. Si zahar este prea mult. Am facut aceasta prajitura dar am pus unt si numai 400 gr. zahar.. O seara buna !

(1) (0) Abuz
5 / 5
Postat 30/11/2014, 16:29

Super reteta! Mercik frumos! Prima data am facut negresa, dar! sotul meu ( care e foarte critic la prajituri) a zis sa pastrez reteta! Sa fie ceva " in familie"!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 26/06/2013, 14:01

E foarte buna aceasta reteta o iubesc :x:x:x:x:x cea mai buna reteta si fica mea de doar 9 ani o face singura fara ajutor doar la cuptior super reteta vravo lor

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 28/08/2013, 17:27

Este foarte buna am incercat-o si eu.. Eu am lasat sosul sa se raceasca si apoi am adaugat galbenusurile; iar pese glazura am pus cocos . este super..

(0) (0) Abuz
3 / 5
Postat 09/11/2014, 18:19

Nu stiu cum nu a iesit la unele persoane insa eu am facut pt prima data si a iesit negresa f buna dupa aceasta reteta bine cu unele mici ajustari.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 16/10/2012, 13:14

Arata bine sa vedem cum va fi cand se raceste, si inca ceva a crescut mai tare pe mijloc si cand am infipt scobitoarea sa lasat nu inteleg de ce

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (263)

Întrebări:



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiNegresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale