Petitchef

Negresa cu crema de ciocolata

Desert
4 porții
25 min
30 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Pentru blat:

200 g unt

120 g zahar

4 oua

3 linguri cacao neagra

2 linguri dulceata de mure

150 g faina

1 praf de copt


Pentru crema:

200 g ciocolata amaruie

200 ml smantana pentru frisca

50 g unt de ciocolata

2 linguri coniac

Preparare

  • 1. Untul, topit la afoc mic pe aragz ( sau chiar in microunde) se pune intr-un bol, se lasa putin la topit, apoi se mixeaza, pana se incheaga din nou si rezulta un fel de spuma.
  • 2.Apoi, separam albusurile de galbenusuri, iar galbenusurile le adaugam peste aceasta spuma de unt, unul cate unul, avand grija sa amestecam bine.
  • 3. Adaugam in acest amestec faina si cacao amestecate ( si preferabil cernute), punem si dulceata si incorporam bine toate ingredientele.
  • 4. In ultima faza, peste aluat punem si albusurile pe care le-am batut spuma cu un praf de sare.
  • 5. Turnam aluatul intr-o tava tapetata si dam la copt, la foc mediu, circa 20 de minute.
  • 6. Intre timp preparam crema de ciocolata, astfel: topim ciocolata cu untul si smantana, la foc mic. Omogenizam si lasam putin sa se racoreasca, apoi adaugam coniacul. Punem crema la congelator, 30 de minute.

    Dupa ce crema s-a racit, cu ajutorul unui mixer, mixam foarte bine totul pana ce rezulta o spuma aerata de ciocolata.
  • 7. Peste blatul racit intindem crema si presaram nuci copate si maruntite. De-li-cio-sa!

Poze

NEGRESA CU CREMA DE CIOCOLATA, poza 1NEGRESA CU CREMA DE CIOCOLATA, poza 2



Comentarii (15):

23/01/2014

Super marfă

(0) (0) Abuz
29/05/2013

Super si usor de preparat

(0) (0) Abuz
28/04/2013

Cu adevarat delicioasa!

(0) (0) Abuz
21/03/2013

!!!!!1

(0) (0) Abuz
17/02/2013

Foarte gustoasa

(0) (0) Abuz
22/01/2013

Mmmmmmmmm super delicios

(0) (0) Abuz
24/12/2012

Bunisoara

(0) (0) Abuz
03/11/2012

Extraordinar de buna

(0) (0) Abuz
19/10/2012

Arata excelent, merita incercata de Craciun.

(0) (0) Abuz
11/07/2012

Super tare

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Negresa cu crema de branza
Negresa cu crema de branza
4 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Negresa cu glazura de ciocolata.
Negresa cu glazura de ciocolata.
6 porții
1h30m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Negresa cu ciocolata si glazura
Negresa cu ciocolata si glazura
8 porții
1h30m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Negresa cimitir halloween
Negresa cimitir halloween
8 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Negresa cu Kit Kat ®
Negresa cu Kit Kat ®
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Negresa de Paste (cu oua de ciocolata)
Negresa de Paste (cu oua de ciocolata)
8 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permisCum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: