Petitchef

Negresa cu ciocolata si glazura

Desert
8 porții
30 min
1 oră
Ușor
faina zahar ciocolata

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Negresa:

170 grame zahar

120 grame ciocolata (sa nu fie ciocolata amaruie)

2 linguri cacao

2 oua

280 grame branza crema

200 grame miez nuca (opriti cateva jumatati miez de nuca pentru a orna negresa)

100 grame unt

170 grame faina


Glazura:

50 grame unt

85 grame ciocolata (sa nu fie ciocolata amaruie)

200 grame zahar pudra

1 lingura cacao

2 linguri lapte

Preparare

  • Pregatiti tava de cuptor: ungeti-o cu unt, apoi adaugati hartie de copt.
  • Pisati sau dati prin masina de tocat nucile.
    Intr-un castron amestecati bine 2 linguri de zahar cu branza crema, apoi lasati-le deoparte pentru ca zaharul sa se topeasca.
    Puneti untul, ciocolata si cacaua la fiert la bain-marie pana se topesc. Amestecati bine. (daca nu aveti ciocolata se pot folosi in loc 3 linguri de cacao).
  • Intr-un alt castron amestecati cu mixerul ouale impreuna cu restul de zahar. Apoi adaugati compozitia unt/ciocolata realizata anterior si amestecati bine pana cand aluatul devine ciocolatiu.
  • In alt castron amestecati faina cu nucile pisate, incorporati apoi cu aluatul obtinut anterior.
    Puneti jumatate din compozitie in tava pregatita anterior. Deasupra puneti compozitia cu branza crema. Adaugati cealalta jumatate din aluatul cu ciocolata, deasupra celui cu branza crema. Dati tava in cuptorul incins la 180grade celsius, 40-45 minute. Intre timp preparam glazura:
  • Amestecati untul, ciocolata, cacaua si laptele la bain marie (daca nu aveti ciocolata se pot folosi in schimb 2 linguri de cacao). Adaugati zaharul si amestecati bine cu mixerul. Daca compozitia este prea groasa adaugati un pic de lapte.
  • Adaugati glazura deasupra ei dupa 15-20 minute dupa ce ati scos-o din cuptor. Deasupra puneti pune jumatati din miez de nuca.



Comentarii (22):

29/06/2016

Miau iesit excelente !!!.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/03/2015

Asta da negresa Super!!!
Multumesc pt. reteta.

(0) (0) Abuz
10/06/2014

I don't cook

(0) (0) Abuz
09/01/2014

Super reteta.....

(0) (0) Abuz
10/11/2013

Excelente

(0) (0) Abuz
25/09/2013

Bun

(0) (0) Abuz
12/05/2013

DELICIOASA!!!

(0) (0) Abuz
15/02/2013

Fff buna

(0) (0) Abuz
08/01/2013

Va spun dupaaaaaaaaaaaaa

(0) (0) Abuz
24/12/2012

Arata foarte bine

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Negresa cu Kit Kat ®
Negresa cu Kit Kat ®
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Negresa cimitir halloween
Negresa cimitir halloween
8 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Negresa cu dovlecei
Negresa cu dovlecei
8 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Negresa cu glazura de ciocolata
Negresa cu glazura de ciocolata
4 porții
1h50m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Negresa cu glazura de ciocolata.
Negresa cu glazura de ciocolata.
6 porții
1h30m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Negresa cu visine si ciocolata
Negresa cu visine si ciocolata
8 porții
1h15m
Ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permisNegresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: