Petitchef

Negresa cu nucă - de post

Desert
8 porții
15 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Cernem făina cu praful de copt într-un castron.

    Amestecăm apa cu zahărul într-o oală de inox ( ceva mai mare pentru că în ea vom amesteca toate ingredientele).

    Se pune oala pe foc și amestecăm până se topește zahărul, adăugăm cacao și amestecăm bine.
    Se aduce la fierbere și se lasă să sea căteva clocote, amestecând constant.

    Se dă oala la o parte de pe foc și se adaugă margarina tăiată cubulețe.

    Înainte de a pune toată margarina, să ungeți bine tava în care vom coace negresa.

    Amestecăm până se topește toată margarina.

    Adăugăm magiunul și apoi făina treptat, amestecând cu un mixer.

    Adăugăm bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lămâie.

    La sfârșit adăugăm și nuca măcinată, dar nu foarte fin.

    Compoziția se pune în tava unsă și se dă la cuptor pentru 30-40 minute la 180 grade C.

    Se lasă să se răcească în tavă, după care se va tăia pătrățele.

Rețete inrudite

YouTube

Negresa vegana



Poze

Negresa cu nucă - de post
Negresa cu nucă - de post - poza 2

Întrebări:




Comentarii (95):

11/07/2015

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/04/2015

Prajitura e ff buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
dani_i2015
dani_i2015, 15/03/2015

Oaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/03/2015

Apetisanta!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/01/2015

De ce se foloseste amindoua si praf de copt si bicarbonat de sodiu(nu amoniu,sper sa fixati gresala) este vreun secret pe care noi nu il stim ,eu folosesc doar bicarbonat de sodiu (in loc de praf de copt )stins cu zeama de lamiie sau otet si prajiturile cresc foarte frumos ,iar la preparare bicarbonatul nu este amintit deloc ,cum se procedeaza ,cum se foloseste ???? God bless.......

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
23/01/2015

Foarte bune!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/01/2015

23 Ian.2015 - Reteta este scrisa bine. Exista si bicarbinat de amoniu in afara de praful de copt sau bicarbonatul de sodiu. In loc de margarina (care este nesanatoasa)_ am sa pun 250 gr. unt adevarat. O zi buna !

am gătit această rețetă (2) (1) Abuz
08/01/2014

Foarte buna!!!!!!!!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/11/2013

Excelenta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/09/2013

Este un ingredient de prune si nu il inteleg sami explice cineva de unde sal iau

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 10

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Negresa de post - petitchef
Negresa de post - petitchef
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Negresa cu dovlecei
Negresa cu dovlecei
8 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Negresa vegana
Negresa vegana
8 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Negresa cu kit kat ®
Negresa cu kit kat ®
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Negresa de paste (cu oua de ciocolata)
Negresa de paste (cu oua de ciocolata)
8 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Negresa fara unt
Negresa fara unt
6 porții
35 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati reale Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati reale

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează