Petitchef

Negresa de post

Altele
10 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 10

blat:

1 cana zahar

1 cana apa

1/2 cana ulei

1 borcan mic cu gen de prune

3 linguri cacao

o mana nuci pisate

o lingurita rasa bicarbonat stins cu zeama de lamaie

2 cani faina

arome: vanilie si rom


sirop:

15 linguri apa

125 g margarina

4 linguri cacao

6 linguri zahar

esenta rom

Preparare

  • Ingredientele pt blat se amesteca in ordinea din lista. Se formeaza un aluat grosut dar care totusi curge. Se toarna intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina.
  • Se da la cuptor pt 20-30 minute, pana trece testul scobitorii Cand blatul s-a copt se scoate din cuptor se portioneaza si se lasa sa se racoreasca 10-15min, timp in care se prepara siroupul.
  • Intr-o caraticioara se toarna apa, zaharul si margarina si se pun pe foc. Cand margarina s-a topit se adauga si cacaoa si romul si se mai tine pe foc pana se ingroasa un pic. Se toarna peste blat fierbinte. Se lasa sa se raceasca si apoi se poate servi.

Poze

Negresa de post, poza 1
Negresa de post, poza 2
Negresa de post, poza 3

Întrebări:




Comentarii:

marta, 07/09/2017

O prajitura usor de facut si buna !

(0) (0) Abuz
19/02/2014

Bv

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Negresa de post
Negresa de post
5 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Negresa cu nucă - de post
Negresa cu nucă - de post
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Negresa cu dovlecei
Negresa cu dovlecei
8 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Negresa de Paste (cu oua de ciocolata)
Negresa de Paste (cu oua de ciocolata)
8 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Negresa fara unt
Negresa fara unt
6 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Negresa de post - Petitchef
Negresa de post - Petitchef
10 porții
1h5m
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.