Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Icre din seminte de chia (raw vegan)

(4.12/5 - 112 voturi)
15 comentarii



Ingrediente:

100 g alge
30 g seminte de chia
3 fire de ceapa verde
zeama de la 1/2 lamaie
1 lingurita mustar
ulei de canepa dupa gust
500 ml apa de izvor
sare de Himalaya dupa gust

Preparare:

Algele se pun la hidratat in apa pentru 30 de min. Dupa care scurgem apa de pe ele si le maruntim cu ajutorul robotului. In apa ramasa inmuiem semintele de chia timp de 15 min. Eu prefer sa le pun intr-un borcan cu capac si sa le agit periodic, ca sa ramana compozitia omogena si sa nu se lipeasca semintele intre ele.
Amestecam cu mixerul algele, semintele de chia, mustarul si zeama de lamaie, adaugand gradat uleiul de canepa. La final adaugam sarea si ceapa (numai partea alba) taiata marunt. Cantitatile sunt pur orientative, putem sa ajustam totul dupa bunul plac.


Printează paginaAdaugă la favorite

Punctează această reţetă:

Comentarii:

3 / 5

Ingredientele cele mai sanatoasa Sare de Himalaia exista de ani buni in mag nat Romania si este cea mai complexa si de mancat sare !!! Asa ca ,va rog,folositi va flexibilitatea mintii Decat sa carcotiti,de dragul carcotitului,mai bine mancati chia,veti avea o minte mai calma,flexibila si mai sclipitoare

Postat 22/12/2013, 16:20 | am gătit această rețetă
1 / 5

DEX: ÍCRĂ, icre, s. f. (Mai ales la pl.) 1. Denumire generică pentru ovulele de pește. ◊ Icre negre = icre de culoare cenușiu-închis sau neagră, produse de morun, nisetru sau păstrugă; caviar. Icre de Manciuria = icre de culoare roșie-portocalie, produse de unii pești din Oceanul Pacific. 2. (Pop.) Partea moale a pulpei piciorului. – Din sl. ikra. Învață să vorbești ROMÂNEȘTE !!! Salvia hispanica, cunoscut sub numele de Chia, este o specie de planta cu flori din mentă familie, Lamiaceae , originara din centrul si sudul Mexicului si Guatemala. [1] din secolul 16 Codex Mendoza face dovada că a fost cultivat de Aztec în pre -columbiene ori, istoricii economici au sugerat că a fost la fel de important ca porumbul ca o cultură alimente. [2] Acesta este încă folosit în Mexic și Guatemala, uneori cu solul semințe sau cu semințe întregi folosite pentru băuturi nutritive si ca o sursa de hrana. Gabriel PS:le puteai spune simplu „icre false” din....

gabem1959 | Postat 11/12/2013, 04:03 | am gătit această rețetă
Lori
5 / 5

BUNAAAAA

Lori | Postat 09/12/2013, 16:39 | am gătit această rețetă
1 / 5

Oribil

Postat 09/12/2013, 17:31
1 / 5

Voi chiar mincati asa ceva??????porarie curata .

Theodora | Postat 09/12/2013, 16:20
1 / 5

Arata ca o voma

Postat 30/06/2014, 01:06
...click aici pentru a vedea toate comentariile (15)

Întrebări:


Video sugerat


Inimi din foietaj cu Nutella pentru Sf. Valentin


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Delicii din cufarul marii - salata de icreDelicii din cufarul marii - salata de icreCine nu iubeste salata de vinete?Cine nu iubeste salata de vinete?Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă


Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic: