Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Pasta de zahar

De Lissa`s Cakes
(4.58/5 - 274 voturi)

25 comentarii

Am gasit din intamplare pe internet o pasta de zahar cu miere ,dupa ceva timp am incercat-o si mi-a iesit chiar bine si de atunci o folosesc pentru a imbraca torturi,se pot face si flori sau figurine.In reteta scrie si glicerina ,dar am inlocuit-o cu miere.
1lg gelatina,6lg apa,1lg margarina (la cub) ,2lg miere si zahar pudra cat intra .
Gelatina si apa se amesteca putin ,se pun pe baie de abur si cand e calda se adauga margarina si mierea,se amesteca usor pana se dizolva.
Se pune zahar pudra intr-un castron ,am pus pentru inceput 300-400g,se adauga lichidul se amesteca cu o lingura usor incepand din mijloc si se mai adauga zahar pana se face ca o pasta groasa. Asa arata...cand nu se mai poate amesteca ,se rastoarna pe masa de lucru pe care punem zahar pudra si framantam bine pana nu se mai lipeste de masa si devine ca un aluat.
Am apasat in ea ca sa va dati seama cum trebuie sa fie.
Aici e gata, o fac cu o zi inainte de a imbraca tortul si e mai bine ,se odihneste si se lucreaza mai usor.
Pusa in folie si lasata la rece .Se intareste pana a doua zi ,dar se pune la temperatura camerei cu 1-2 ore inainte de a o folosii si se framanta bine cu mainile umezite putin sau se poate chiar incalzi putin la mw inainte de framantare si isi revine;trebuie framantata bine ca sa nu crape. Se presara putin zahar pe masa de lucru ,se intinde cu o vergea aproape de 1/2 cm ,se baga mainile amandoua sub foaie si se pune peste tortul pregatit dinainte,adica indreptat si uns cu un strat de crema sau unt.Se niveleaza cu grija deasupra si in parti,cine are mistrie pt tort ,cine nu face ca mine cu mainile, se taie surplusul si se orneaza dupa preferinta.
Reteta ajunge doar pentru un tort mic,intotdeauna fac doua portii ca sa fiu sigura ca-mi ajunge ,daca ramane se pastreaza foarte bine la rece si se foloseste cand e nevoie.


Imprimer cette page
De Lissa`s Cakes (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Excelent

5 / 5

Bbbbbbbbbbun

5 / 5

Foarte bunaaaaaaaaaaaaa Valcea

5 / 5

DE MULT CAUT RETETA

5 / 5

Excelenta reteta multumesc.

5 / 5

Super,super

... click aici pentru a vedea toate comentariile (25)

Rețete inrudite


Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaVinul fiert, o bautura traditionala de vacanta!Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător