Petitchef

Pasta de Zahar

Altele
10 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

10

Preparare

  • Dizolvam gelatina in apa si o punem la bain marie pana se dizolva complet si se incalzeste putin. Adaugam margarina si mierea si amestecam pana se divolva.
  • Intr-un vas se pun cam 400 g de zahar pudra, peste care turnam lichidul. Amestecam bine si continuam sa adaugam zahar pudra pana cand nu se mai poate amesteca cu lingura.Se presara zahar pudra pe suprafata de lucru si se rastoarna "aluatul".
  • Continuam ca adaugam cate putin zahar si framantam la fel ca pe un aluat, pana cand nu se mai lipeste de masa. Se intinde cu facaletul pana ajunge la o grosime de aproximativ 0.5 cm si se transfera cu grija peste tortul pe care il ornam.
  • Nivelam pasta pe tort si pe pereti si cu un cutit taiem excesul de pasta de pe margine.Daca va iese mai multa pasta decat aveti nevoie, se pastraza bine la frigider, invelita in folie.
  • Iar cand urmeaza sa o folositi, lasati-o sa se incalzeasca o ora la temperatura camerei, iar apoi mai framantati-o. E chiar mai bine sa pregatiti pasta cu o zi sau 2 inainte de a orna tortul, in caz ca nu va ajunge zaharul sau vi se pare prea putina, aveti mai mult timp sa remediati situatia.
  • Cam asta e pasta de zahar, simplu de facut, dar adauga muuulte calorii oricarei prajituri. Dar compenseaza prin aspectul pe care il are tortul astfel decorat si nu trebuie sa stie nimeni cat zahar e acolo.
    .

Rețete inrudite

YouTube

Placinta cu zahar


Poze

Pasta de Zahar
Pasta de Zahar - poza 2

Întrebări:




Comentarii (19):

25/05/2016

Am facut rețeta si mia ieșit dezastru

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/02/2015

EXCELENT

(0) (0) Abuz
26/01/2015

Pare simplu. am sa incerc si eu!

(0) (0) Abuz
13/07/2014

Foarte buna

(0) (0) Abuz
12/01/2014

Excelent.Foarte multe lucruri interesante descopar.Multumim!

(0) (0) Abuz
18/12/2013

Supeer11

(0) (0) Abuz
21/07/2013

Excelent tort .Bravosi felicitari

(0) (0) Abuz
24/05/2013

Arata f bine sper ca voi reusi si eu de regula retetele nu corespund realitatii

(0) (0) Abuz
23/02/2013

Foarte bine arata

(0) (0) Abuz
17/02/2013

Superba

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Biscuiti cu unt de arahide - fara zahar adaugat
Biscuiti cu unt de arahide - fara zahar adaugat
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Placinta cu zahar
Placinta cu zahar
8 porții
3 h 35 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Plăcintă cu ricotta - cu doar 4 ingrediente
Plăcintă cu ricotta - cu doar 4 ingrediente
4 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere
Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere
8 porții
4 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Batoane din orez expandat
Batoane din orez expandat
6 porții
1 h 30 m
Foarte ușor

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează