Petitchef

Pasta de zahar

Altele
10 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

10

Preparare

  • Dizolvam gelatina in apa si o punem la bain marie pana se dizolva complet si se incalzeste putin. Adaugam margarina si mierea si amestecam pana se divolva.
  • Intr-un vas se pun cam 400 g de zahar pudra, peste care turnam lichidul. Amestecam bine si continuam sa adaugam zahar pudra pana cand nu se mai poate amesteca cu lingura.Se presara zahar pudra pe suprafata de lucru si se rastoarna "aluatul".
  • Continuam ca adaugam cate putin zahar si framantam la fel ca pe un aluat, pana cand nu se mai lipeste de masa. Se intinde cu facaletul pana ajunge la o grosime de aproximativ 0.5 cm si se transfera cu grija peste tortul pe care il ornam.
  • Nivelam pasta pe tort si pe pereti si cu un cutit taiem excesul de pasta de pe margine.Daca va iese mai multa pasta decat aveti nevoie, se pastraza bine la frigider, invelita in folie.
  • Iar cand urmeaza sa o folositi, lasati-o sa se incalzeasca o ora la temperatura camerei, iar apoi mai framantati-o. E chiar mai bine sa pregatiti pasta cu o zi sau 2 inainte de a orna tortul, in caz ca nu va ajunge zaharul sau vi se pare prea putina, aveti mai mult timp sa remediati situatia.
  • Cam asta e pasta de zahar, simplu de facut, dar adauga muuulte calorii oricarei prajituri. Dar compenseaza prin aspectul pe care il are tortul astfel decorat si nu trebuie sa stie nimeni cat zahar e acolo.
    .

Rețete inrudite

YouTube


Poze

Pasta de Zahar, poza 1
Pasta de Zahar, poza 2

Întrebări:




Comentarii (19):

25/05/2016

Am facut rețeta si mia ieșit dezastru

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/02/2015

EXCELENT

(0) (0) Abuz
26/01/2015

Pare simplu. am sa incerc si eu!

(0) (0) Abuz
13/07/2014

Foarte buna

(0) (0) Abuz
12/01/2014

Excelent.Foarte multe lucruri interesante descopar.Multumim!

(0) (0) Abuz
18/12/2013

Supeer11

(0) (0) Abuz
21/07/2013

Excelent tort .Bravosi felicitari

(0) (0) Abuz
24/05/2013

Arata f bine sper ca voi reusi si eu de regula retetele nu corespund realitatii

(0) (0) Abuz
23/02/2013

Foarte bine arata

(0) (0) Abuz
17/02/2013

Superba

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pasta de zahar
Pasta de zahar
2 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pasta de zahar
Pasta de zahar
2 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pasta de pastai galbene
Pasta de pastai galbene
6 porții
50 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Granola de casa
Granola de casa
5 porții
17 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Budinca chia si kiwi
Budinca chia si kiwi
1 porții
6 h 10 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Bilute de cereale cu ciocolata tip Nesquik
Bilute de cereale cu ciocolata tip Nesquik
2 porții
30 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.