26 de deserturi de Crăciun pentru a vă încheia masa în stil mare

duminică 7 decembrie 2025 18:00 - Adèle Peyches
26 de deserturi de Crăciun pentru a vă încheia masa în stil mare

O masă de Crăciun nu ar fi completă fără o notă de dulceață, așa că iată ceva care să vă completeze meniul cu stil. Bușteni creativi, pavlovas ușoare, tarte festive, brioșe gourmet și mici verrine surpriză... există câte ceva pentru fiecare.

Fie că sunteți într-o dispoziție tradițională sau vă place să vă surprindeți oaspeții cu arome mai originale, aceste 26 de deserturi vă vor ajuta să adăugați nota dulce care face toată diferența. Simplu, proaspăt, generos sau spectaculos: depinde de tine să îl alegi pe cel care va face masa ta să strălucească anul acesta.



Descoperiți rețetele noastre mai jos:









Ferrero rocher de casăRețetă Ferrero rocher de casă

Vrei sa-ti impresionezi oaspetii cu un desert? Cupolele noastre in stil Fererro ii vor cuceri cu siguranta! Un desert care combina ciocolata / alune / praline, care va fi perfect pentru a incheia o masa de vacanta (Craciun, Anul Nou, ziua de nastere...


Buturuga de craciun cu clatiteRețetă Buturuga de craciun cu clatite

Ati manca clatite de Craciun? Daca da, va oferim o reteta atipica de clatite pentru un desert usor. Aceasta reteta explicata pas cu pas va permite sa incheiati masa de sarbatoare cu o nota originala!


Buturuga tiramisuRețetă Buturuga tiramisu

Noi cei de la Petitchef, nu putem rezista unui Tiramisu bun, nici chiar de Craciun! Testat si aprobat de intreaga echipa, va oferim pasii acestei retete.


Marquise cu ciocolataRețetă Marquise cu ciocolata

Marquise cu ciocolata este un desert fin, o combinatie intre un mousse concentrat de ciocolata si un parfait. Un desert rece delicios, cu preparare rapida si fara coacere.


Cheesecakes veganRețetă Cheesecakes vegan

Cand cineva este vegan este deja limitat la consumul de lapte sau oua, ingrediente minim necesare intr-un desert. Din fericire, exista alternative, iar astazi va oferim prajiturele cheesecakes usor de facut si fara gluten ! Mai mult decat atat, nici...






Pavlova exoticaRețetă Pavlova exotica

Pentru un desert cu multe fructe si colorat, opteaza pentru aceasta Pavlova! O bezea crocanta completata cu crema de frisca si presarata cu bucati de fructe. Mai mult decat atat, acest desert este garantat fara gluten ;-) Ce ziceti? Inlocuim...


Buturuga cu lamaie si merengueRețetă Buturuga cu lamaie si merengue

Anul acesta vom schimba aromele traditionale ale ''Buturugii'' si o vom imbraca in aromele de lamaie,mai exact ale tarte cu lamaie si bezea! Toate detaliile, indicatiile, pasii si video clipul de realizare, mai jos ↓


Verrine cu tarta de lamaieRețetă Verrine cu tarta de lamaie

Iubitori ai tartei de lamaie cu cu bezea, am vrut sa aducem o nota de originalitate astazi. O prezentare in verrines, ce credeti? Mult mai usor de facut decat formatul „tarta”, aceste portii individuale, mici vor incanta oaspetii la ora desertului....


Brioche fulg de neaRețetă Brioche fulg de nea

Noi, cei de la Petitchef suntem mari iubitori de brioche ;-) Pe măsură ce se apropie Crăciunul, am decis să îi dăm forma unui fulg de nea. Și pentru că veștile bune nu vin niciodată singure, am asociat-o și cu aromele unei tartine de...


Tartă brăduț pentru crăciunRețetă Tartă brăduț pentru crăciun

Gata cu "Buturuga" pentru desertul de Crăciun! Anul acesta, încercăm un desert la fel de delicios: tartă Brăduț. Trebuie doar să decupați brazi din aluatul sablee cu arome de ciocolata, apoi să adăugați cremă de vanilie. Toate decorate cu fructe și...


Buturuga tiramisu si zmeuraRețetă Buturuga tiramisu si zmeura

Daca sunteti adeptul Buturugii de Craciun, lasati-va ispitit de varianta noastra cu arome de zmeura si Tiramisu. Si pentru a face totul mai usor in realizarea acestui desert, va explicam toate etapele pas cu pas, scris, foto si video. Tentant?


Buturuga exotică cu nucă de cocos si fructul pasiuniiRețetă Buturuga exotică cu nucă de cocos si fructul pasiunii

O idee bună pentru un desert fructat și însorit care va fi perfect și ca ghid pentru prăjituri aniversare :-) Ușor de făcut, vă lăsăm mai jos tutorialul nostru. Pofta buna !


Verrines cu raffaello (fără gătire)Rețetă Verrines cu raffaello (fără gătire)

Pentru un desert de Crăciun simplu și atrăgător, vă sugerăm verrinele noastre cu cocos în stil Raffaello ! O rețetă garantată „fără gătit” și răsfăț 100% pentru toți cei care doresc să ofere oaspeților un desert elegant. Urmează pașii rețetei...


Pandoro sub forma de bradRețetă Pandoro sub forma de brad

Mergem în Italia pentru sărbătorile de sfârșit de an cu acest Pandoro umplut! Pentru că da, aici nu este vorba doar de a gusta acest desert ci de a-l împodobi cu doua creme: una cu aroma de ciocolată și cealaltă de vanilie. Un desert super ușor, extra...


Rulou kinder bueno (buturuga kinder bueno)Rețetă Rulou kinder bueno (buturuga kinder bueno)

Recunoaștem, suntem absolut ÎNNEBUNIȚI după gustul Kinder Bueno! Nu ne vom sătura de acest gust inimitabil de alune și ciocolată... De data aceasta am abordat un tort rulat absolut delicios, moale și gourmet, care ar putea servi drept tort aniversar...


Buștean în formă de tiramisu - fără matriță - pentru iubitorii de cafeaRețetă Buștean în formă de tiramisu - fără matriță - pentru iubitorii de cafea

Nu aveți nevoie de echipamente complicate pentru a vă impresiona oaspeții de Crăciun! Acest buștean în formă de cabană poate fi asamblat manual, fără matriță, folosind pișcoturi simple înmuiate în cafea, o cremă mascarpone ușoară și cremoasă și un...


Nu ai nevoie de o formă pentru a face acest buștean cu fructe roșii!Rețetă Nu ai nevoie de o formă pentru a face acest buștean cu fructe roșii!

Nu aveți formă pentru bușteanul Crăciun? Nicio problemă! Acest buștean este ușor de asamblat manual, folosind pișcoturi, o cremă mascarpone ușoară și o umplutură generoasă de zmeură și afine. Rezultatul este un desert fructat, cremos și plin de...


Transformă-ți brownie-ul într-un con de brad, de ciocolată!Rețetă Transformă-ți brownie-ul într-un con de brad, de ciocolată!

Iată o idee pe cât de simplă, pe atât de magică: o brownie pufoasă transformată într-un con de brad acoperit de zăpadă, datorită câtorva cereale bine plasate și unui văl de zahăr pudră. Acest desert de Crăciun, care poate fi făcut cu sau fără...


Domuri cu nucă de cocos și ciocolatăRețetă Domuri cu nucă de cocos și ciocolată

Acest desert domuri cu ciocolată și nucă de cocos este un adevărat deliciu care se topește în gură și este totodată crocant! Imaginați-vă o cremă cremoasă de nucă de cocos , ușoară ca un nor, amestecată cu un biscuit de ciocolată . Textura este...


Pahare în stil mont blanc cu cremă de castaneRețetă Pahare în stil mont blanc cu cremă de castane

Căutați o idee pentru un desert festiv? Aceste verrine în stil Mont Blanc cu cremă de castane sunt pur și simplu irezistibile! Imaginați-vă straturi de cremă netedă care combină mascarpone și cremă de castane ... Fiecare lingură este ca un nor, cu...

















Întrebări frecvente despre deserturile de Crăciun: tradiție, pregătire și idei

Care sunt cele 13 deserturi de Crăciun?

Cele 13 deserturi provensale îl simbolizează pe Hristos și pe cei 12 apostoli. Această tradiție include cele patru mendiants (nuci, migdale, smochine uscate și sultanine), nougats albe și negre, pompe à l'huile, precum și fructe proaspete și diverse dulciuri, în funcție de regiune.


Cum sunt prezentate cele 13 deserturi de Crăciun?

În mod tradițional, acestea sunt așezate simultan pe o masă mare cu trei fețe de masă albe suprapuse. Ele trebuie să rămână timp de trei zile, iar fiecare invitat gustă din fiecare. Prezentați-le pe o tavă sau pe farfurii decorative frumoase.

Ce desert mănâncă francezii de Crăciun?

Bușteanul de ciocolată rămâne desertul vedetă în Franța, un simbol tradițional al sezonului festiv. Francezii iubesc și buștenii revizitați (tiramisu, lămâie, fructe roșii) și, în Provence, celebrele 13 deserturi.

Deserturi de Crăciun de preparat cu o zi înainte: sfaturile noastre

Alegeți deserturi care se îmbunătățesc odată cu odihna: nuga glazurată, bușteni de ciocolată, tiramisu. Verrinele și antremet-urile pe bază de mascarpone câștigă în savoare după câteva ore. Pentru a economisi timp, pregătiți toate elementele separat și asamblați-le în ziua cea mare.





Adèle PeychesAdèle Peyches
Redactor responsabil care abia așteaptă iarna pentru a mânca raclette! Pasionată de gastronomie și mereu în căutarea unor noi delicii culinare, am studiat mai întâi dreptul înainte de a mă întoarce la prima mea dragoste: gustul produselor bune și plăcerea de a împărți la masă :)

Comentarii

Notează articolul:
5/5, 4 voturi 1 comentariu

anonymous

Felicitări

abuz