Petitchef

Pasta de zahar

Altele
2 porții
60 min
15 min
Foarte ușor
sau

Ingrediente

2 porții
- 1lingura gelatina

- 6linguri apa

- 1lingura margarina

- 1 lingura glicerina

- si o lingura miere sau 2 lg miere zahar pudra aprox 200-300 g

Preparare

Etapa 1

Gelatina si apa se amesteca putin, se pun pe baie de abur si cand e calda se adauga margarina si mierea, se amesteca usor pana se dizolva.

Etapa 2

Se pune zahar pudra intr-un castron si se toarna siropul preparat. Incepeti cu 200 g zahar, apoi mai adaugati in functie de cat e nevoie.

Etapa 3

Se amesteca bine pana se leaga, apoi se rastoarna pe masa de lucru tapetata cu zahar pudra si se framanta pana nu se mai lipeste.

Etapa 4

Daca nu doriti sa o folositi imediat dupa ce o faceti se poate pune in folie si lasata la rece.

Etapa 5

Se intareste pana a doua zi, dar se pune la temperatura camerei cu 1-2 ore inainte de a o folosi si se framanta bine cu mainile umezite putin sau se poate chiar incalzi putin la microunde inainte de framantare si isi revine; trebuie framantata bine ca sa nu crape.

Etapa 6

Reteta ajunge doar pentru un tort mic. Se pot face si ornamente din aceasta pasta.




Comentarii:

28/02/2013

Doamne este extra ordinar de buna, e prima data cand ancerc dar e foarte reusita, ma bucur ca an sfarsit am gasit ceva din ce por orna si an acelasi timp ami bucur familia care este din 9 copii si tot odata si prieteniii multumesc pupici de la simona

(0) (0) Abuz
01/02/2016

Am incercat sa fac pasta dupa aceasta reteta dar mi se cam farama. Ce am gresit sau cum pot sa remediez? Ms

(0) (0) Abuz
31/10/2013

Excelenta ideie multumesc am sa incerc!

(0) (0) Abuz
27/07/2012

La sfarsit cum arata.........?/

(0) (0) Abuz
07/02/2013

Foate buna pasta aceasta

(0) (0) Abuz
19/10/2013

Multumim ptr reteta

(0) (0) Abuz
07/09/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
14/05/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
25/05/2016

E super

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaVinul fiert, o bautura traditionala de vacanta!Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: