Antipasti
O idee de platou rece, pentru un inceput de seara italiana intre prieteni. Am servit antipasti cu ciabatta calda. A urmat un fabulos osso bucco si-apoi un tort cu ciocolata absolut special (reteta va urma).
Pentru antipasti cu legume coapte: ne trebuie zucchini (taiati fasii), vinete (taiate rondele), ardei grasi in mai multe culori. Zucchini se prajesc in tigaia speciala pt gratar, ardei se coc la cuptor, se pun intr-o cratita, se presara cu sare si se lasa sub capac la aburit. Le indepartam pielita dupa vreo 10 minute de odihna, apoi se taie fasii. Vinetele se pun pe o tava asternuta cu folie de pergament ori alumniu, se ung cu pensula cu putin ulei si se coc pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Se amesteca toate legumele cu ulei aromat cu usturoi, apoi se sareaza si pipereaza dupa gust. Se pot face si cu o zi inainte, se servesc la temeperatura camerei. O nebunie!
Antipasti cu ciuperci: ciupercile feliate mai grosut se calesc in foarte putin ulei pana se rumenesc si li se evapora apa, se sareaza, pipereaza se stropesc cu ulei usturoiat, se presara cu patrunjel verde si se servesc tot la temperatura camerei.
Frigarui cu pepene galben, prosciutto si bocconcini. Se insira pe o tepusa in ordinea enumerata si se servesc ca atare ori stropite cu ulei aromat cu busuioc verde.
Ultimele articole