Petitchef

Prajitura ''lissa''

Prajitura ''lissa''

Mi-am permis sa dau prajiturii numele meu.
Odata mi-a sugerat o d-na draguta care ma viziteaza ,sa fac o prajitura si sa-i dau numele meu ...a trecut ceva vreme ,inspiratia mi-a venit acum doua zile cand ma gandeam ce prajitura sa fac, urmau astea doua sarbatori si trebuia sa fac ceva dulce,am rasfoit prin caietele din dotare si am zis...hai ca o sa combin eu ceva si am trecut la treaba .Asa de concentrata eram la prajitura ca am uitat si de poze ...acum merit sa ma certati ,dar mi-am amintit doar la crema de poze,imi cer scuze.

Cam asa arata interiorul si va spun sincer ca e si aspectuoasa si foarte buna...va trebui sa ma si laud putin ..nu?

1) -Sa incep cu foile din blat maro:
4 oua ,4 lg zahar,1lg ulei,1lg cacao,3 lg faina .
Se bat albusele spuma tare ,se pune zaharul ,se amesteca galbenusele si uleiul si se adauga la compozitie ,apoi cu lingura de lemn se amesteca usor faina impreuna cu cacao.Pe dosul unei tavi cu marimea de 30/22 pe care am pus hartie de copt ,am copt din compozitie doua foi.
2)-foi din blat roz:
4oua ,4lg zahar,1lg ulei,3lg budinca de capsuni,1lg faina.
Se bat albusele spuma tare ,se pune zaharul,se amesteca galbenusele si uleiul si se adauga la compozitie,cu lg de lemn se amesteca usor budinca si faina.
Se coc doua foi ca si la prima compozitie.
3)-blat cu nuca:
5 albuse,100g zahar,5o g nuca cocos,50 g nuca macinata,2lg faina ,1/2plic praf de copt,1lg esenta de vanilie.
Albusele se bat spuma tare ,se pune zaharul si se bate in continuare ,se pun restul de ingrediente si se amesteca usor cu lingura.
In tava pe care am copt foile ,se coace blatul .
Crema:
5 galbenuse(ramase de la blatul cu nuca),10 lg zahar,10 lg lapte,100 g ciocolata alba,1/2 lamaie (coaja si suc),100g ciocolata cu gust de capsuni,1lg cacao,35o g unt.
Galbenusele, zaharul si laptele ,se amesteca pe baie de abur pana se ingroase.
Asa fierbinte am impartit in doua cratite,in una am pus ciocolata alba rupta bucatele mici ,am amestecat bine pana s-a topit ,apoi am pus sucul si coaja de lamaie;in a doua am pus ciocolata cu capsuni si am amestecat pana s-a topit ,am lasat la rece amandoua compozitiile.
Untul l-am frecat spuma ,l-am impartit in doua ,jumatate am amestecat cu crema alba ,jumatate am amestecat cu cacao si crema maro.

Am montat prajitura asa cum se vede si in poza:

-foaie maro,jumatate din crema alba,

-foaie roz,jumatate din crema maro,

-blatul cu nuca,crema maro,

-foaie roz,crema alba.

-foaie maro.

Deasupra am pus o glazura de ciocolata: 200 g ciocolata topita cu 120 ml frisca.

Aici am surprins o feliuta mai aproape...pentru voi.








Comentarii:

21/12/2013

Esti o zina ai un dar de la dumnezeu

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/11/2013

O sa o fac sper sa fie buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 


Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului! Turta dulce, prajitura Craciunului! Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!


Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează