Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA

De ?*´Laura´s Leckereien`*?
(4.62/5 - 109 voturi)

16 comentarii



Aceasta prajitura gustoasa/cicolatoasa...am admirat-o pe Blogul Mihaelei-BUNATATI DIN BUCATARIA MEA .
Ei gindurile si poftele nu mi-au mai lasat liniste si m-am apucat de treaba.
In mijlocul prepararii am constat ca masa de aluat pentru foi este c-am putina pentru tava pe care am pregatit-o si asa , din pacate, am facut prajitura cu 2 foi.
Nici asa frumoasa nu mia reusit, dar gustu a pus aspectul in umbra.

Prajitura a fost delicioasa, de aceea doresc ca Mihaelei, ca la ea am descoperit-o si Pocai de pe Culinar.ro-forum
ca din cite am aflat de la Mihaela reteta ei ii apartine,
sa le spun un dulce

INGREDIENTE BLATURI:
- 8 albusuri
- 400g nuci macinate
- 250g zahar
- 1 plic praf de copt
- 4 linguri rase faina
- 3 linguri rase cacao
INGREDIENTE CREMA:
- 8 galbenusuri
- 1 ou intreg
- 3 linguri cacao
- 200g zahar (de preferinta pudra)
- 4 linguri lapte caldut
- 1 ciocolata 100g amara
- 1 pachet unt
INGREDIENTE GLAZURA:
- 1 ciocolata mara 100g
- 2 linguri ulei
MOD PREPARARE-BLATURI:
Se bat albusurile spuma tare cu zaharul pudra pina cand stau tepene si apoi adaugam pe rand restul ingredientelor,amestecand usor cu o lingura de lemn.
Compozitia se imparte in 2-3 parti(depinde de marimea tavii) si se coc 2-3 foi pe dosul unei tavi captusite cu hartie de copt ca.15min la 175 grade.
Dupa ce s-au scos din cuptor se trage imediat jos hirta de pe blaturi si se lasa la racit pe gratarul de bucatarie..
MOD PREPARARE-CREMA
Intr-e timp punem ingredientele pentru crema(in afara de unt si 100g zahar) intr-un castron si acesta se pune peste o alta oala, cu apa care fierbe si se amesteca in continuu pina cind compozitia devine foarte viscoasa.(30-40 min.)
Se lasa compozitia la racit pina ce primeste temperatura camerei, la fel ca untul.
Untul se freaca spuma cu cele 100g zahar amase si se daoga treptat din compozitia de crema foarta in masa de unt pina din aceste ingrediente consta o crema delicioasa.
Aceasta crema se pune intr-e blaturi , care se pun la rece pina adoua zii cu o greutate peste ele.
Eu facind doar 2 blaturi am pus crema jumatate intr-e ele si
jumatate deasupra
si am dat totul la frigider pentru citeva ore.Intr-e timp
am pus
ingredientele pentru glazura intr-o punga de naillon pe care am
introdus-o in apa calda .Apa am tot reincalzit-o si intr-e degete am
amestecat ciocolata cu uleiul pina au devenit moi si maleabile.Am taiat un
coltisor pungii si astfel am glazurat prajitura.In final am nivelat glazura
si am trasat si citeva linii de cicolata alba, ca am vazut ca imi ramasese
de la o alta prajitura si am zis sa o folosesc si pe dinsa

In crema am pus ceva esenta de rom iar blaturile prajiturii mi
s-au parut c-am uscate si le-am
insiropat cu un sirop din zahar caramelizat
+ esenta de rom.
Prajitura am pus-o la frigider pina adoua zi doar a doua zii am
portionat-o.
Va spun asa insiropate a iesit gustul prajiturii-fantastic!
http://feeds2.feedburner.com/blogspot/QiPx



Raportează o greșeală în text rețetei

Printează pagina
De ?*´Laura´s Leckereien`*? (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Am sa o fac si eu dupa cum arata trebuie sa fie buna mersi

5 / 5

Wow

5 / 5

Buna rau

5 / 5

...

4 / 5

Foarte buna

5 / 5

Delicioasa

... click aici pentru a vedea toate comentariile (16)


Rețete inrudite


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenO aromă intensă de cafeaO aromă intensă de cafea


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Turta dulce

Turta dulce
dezgustător
delicios