Petitchef

Prajitura cu foi de zahar ars si crema cu ness

Desert
6 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
Pentru foi

- 100 g zahar tos

- 100 ml apa

- 2 galbenusuri

- 100 g zahar pudra

- 1 plic praf de copt

- 100 g margarina sau ulei

- 450 g faina

Pentru crema

- 300 g unt

- 200 g zahar pudra

- 2 oua

- 150 ml frisca lichida

- 2 lingurite de ness

Pentru glazura

- 100 g ciocolata pudra sau cacao amestecata cu zahar pudra

- 1 lingura ulei

- 1 lingura cu varf de margarina

- 2-3 linguri apa fierbinte

Preparare

  • Se prepara foile. Se pune zaharul tos intr-o craticioara si se pune pe foc. Se lasa pana se caramelizeaza apoi se stinge cu 100 ml apa. Se amesteca bine pana se dizolva tot zaharul apoi se lasa la racit.
  • Separat intr-un bol se pun galbenusurile impreuna cu zaharul pudra si praful de copt stins cu otet. Se amesteca bine pana devine ca o spuma. Se adauga margarina si se amesteca bine, dupa care se adauga caramelul racit.Se adauga faina amestecand continu , iar cand incepe sa se lege se rastoarna pe masa de lucru presarata cu faina.
  • Se framanta bine adaugand faina daca se lipeste , apoi se imparte aluatul in patru parti egale.Se intind patru foi pe dosul tavii tapetate cu ulei si faina si se coc in cuptor la 180 grade timp de 5-7 minute. Se dezlipeste de pe tava imediat ce s-a scos din cuptor pana nu se intareaste ca sa nu se rupa. Aveti nevoie de un cutit cu lama lunga sa ajunga dintr-o parte in alta a tavii si incepeti dintr-un capat si radeti pe sub foaie pana in celalalt capat.
  • Se prepara crema.Se pune intr-un bol untul su zaharul pudra si galbenusurile si se amesteca bine pana untul devine spuma iar zaharul nu se mai simte.Intre timp se adauga si nessul.Albusurile se bat spuma si se adauga peste crema. Se amesteca bine apoi se adauga frisca batuta continuand amestecul pana devine o crema omogena.
  • Se umple foile.Se incepe cu prima foaie , se pune crema, apoi a doua foaie , iar crema si tot asa pana cand terminam cu a patra foaie.
  • Se prepara glazura. Se amesteca ciocolata pudra cu uleiul si margarina la temperatura camerei , apoi se adauga treptat cate o lingura de apa fiarta. Se amesteca bine si se toarna peste prajitura.Se da la rece cateva ore inainte de a se servi pentru ca foile

Poze

Prajitura cu foi de zahar ars si crema cu ness, poza 1
Prajitura cu foi de zahar ars si crema cu ness, poza 2
Prajitura cu foi de zahar ars si crema cu ness, poza 3
Prajitura cu foi de zahar ars si crema cu ness, poza 4
Prajitura cu foi de zahar ars si crema cu ness, poza 5
Prajitura cu foi de zahar ars si crema cu ness, poza 6
Prajitura cu foi de zahar ars si crema cu ness, poza 7
Prajitura cu foi de zahar ars si crema cu ness, poza 8
Prajitura cu foi de zahar ars si crema cu ness, poza 9
Prajitura cu foi de zahar ars si crema cu ness, poza 10
Prajitura cu foi de zahar ars si crema cu ness, poza 11
Prajitura cu foi de zahar ars si crema cu ness, poza 12
Prajitura cu foi de zahar ars si crema cu ness, poza 13
Prajitura cu foi de zahar ars si crema cu ness, poza 14
Prajitura cu foi de zahar ars si crema cu ness, poza 15
Prajitura cu foi de zahar ars si crema cu ness, poza 16
Prajitura cu foi de zahar ars si crema cu ness, poza 17
Prajitura cu foi de zahar ars si crema cu ness, poza 18
Prajitura cu foi de zahar ars si crema cu ness, poza 19
Prajitura cu foi de zahar ars si crema cu ness, poza 20

Întrebări:




Comentarii (47):

27/12/2013

Foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/10/2013

Foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/10/2016

.....poate fi crema fara oua crude!!!!

(0) (0) Abuz
04/10/2016

Mie nu mia placut

(0) (0) Abuz
04/10/2016

Gustul de caramel e preferatul meu!

(0) (0) Abuz
04/10/2016

Etapa a 6-a este neterminata.

(0) (0) Abuz
04/10/2016

Crema cu oua crude si unt o adevarata bomba.

(0) (0) Abuz
08/02/2014

O SA INCERC,MULTUMESC

(0) (0) Abuz
27/01/2014

Foarte buna

(0) (0) Abuz
23/12/2013

O so fac si eu

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura foi cu zahar ars''
Prajitura "foi cu zahar ars''
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Prajitura foi cu zahar ars
Prajitura foi cu zahar ars
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Prajitura cu foi si crema de ness
Prajitura cu foi si crema de ness
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu iaurt la microunde
Prajitura cu iaurt la microunde
6 porții
20 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Crema catalana - verisoara cremei de zahar arsCrema catalana - verisoara cremei de zahar ars„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!O aromă intensă de cafeaO aromă intensă de cafeaTorturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.