Petitchef

Prajitura cu foi si crema de lapte

Desert
8 porții
1 oră
1 oră
Ușor
Foi pufoase de pandispan, crema fina de lapte, parfum de vanilie, gust subtil de nuca , aroma delicata de portocala...si nu doar atat. Clar rezumatul nu e suficient pentru a descrie reteta ce urmeaza sa v-o prezint, dar va puteti face o parere despre minunatele ingrediente pe care le contine. Reteta? Urmeaza acum :P

Ingrediente

Numarul de porții: 8
Ingrediente foi

12 oua

300 gr faina

1/4 lingurita sare

200 grame zahar

1 lingurita zahar vanilat

2 linguri cacao

Crema

1200 ml lapte

120 gr amidon

150 gr lapte condensat

5 lg zahar

120 gr ciocolata alba

200 gr unt

200 gr nuca macinata

1 lingurita esenta de vanilie

sucul de la o portocala

dulceata de caise

Preparare

  • Se pun deoparte doua linguri faina.
    Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pana devin ca o crema, si zaharul e topit complet (eu am prestat la mixer aproximativ 15 minute :P). Se adauga faina si se amesteca cu mixerul la viteza mica, apoi se incorporeaza albusurile batute spuma tare cu praful de sare., dar cu grija, sa nu scoatem aerul.
    Compozitia se imparte in doua, intr-o parte se pun cele doua linguri de faina puse deoparte si se amesteca usor, iar in cealalta parte se pune cacaoa.
  • Urmeaza sa coacem foile, 4 la numar, pe dosul tavii. Se pregateste o tava 25/35 cu hartie de copt, sau se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se intinde usor jumate din compozitia alba, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 15-20 minute. Dupa 15 minute se face testul cu scobitoarea, stiti voi ;)
    La fel se procedeaza si cu celelalte foi. Le lasam la racit, si preparam crema.
  • Se amesteca 5 lg zahar cu amidonul si se adauga 200 ml lapte putin cate putin pana la omogenizarea completa. Restul de lapte il punem pe cratita la infierbantat :P impreuna cu ciocolata alba. Cand da in clocot se pune peste amestecul de amidon, iar apoi compozitia se pune pe foc pana se ingroasa. Se da deoparte si se lasa la racit.
    Separat mixam untul cu laptele condensat si il adaugam in crema racita. Adaugam nuca macinata, vanilia si sucul de portocale, apoi omogenizam.
  • Gata cu treaba, incepe distractia!
    Punem pe un platou o foaie (eu am inceput cu una alba), o ungem cu gem dupa preferinta. Am ales gemul de caise pentru ca e mai acrisor si se combina frumos cu ingredientele dulci din crema. Peste gem se intinde 1/4 din crema.
    Procedam asa cu fiecare foaia pana la ultima, pe care nu o mai ungem cu gem, dar o acoperim cu restul de crema, presaram cu nuca macinata, si facem onduleuri cu furculita.
    Prajitura se da la rece pentru cateva ore bune, peste noapte ar fi ideal.
    Pofta buna!
  • Prajitura se da la rece pentru cateva ore bune, peste noapte ar fi ideal.
    Pofta buna!

Poze

Prajitura cu foi si crema de lapte, poza 1Prajitura cu foi si crema de lapte, poza 2



Comentarii (127):

21/05/2015

Aceasta prajitura este o reteta ffff veche se numeste ''TELEVIZOR'' dar, este foarte buna.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/04/2015

Multumesc, cred ca va fi f. buna cand o prepar

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
viorica_d2014
viorica_d2014, 16/02/2015

Eu am facut-o dar cred ca-i mai practic s-o fecem in doua reprize, sa nu stea prea mult aluatul, daca ai numai un cuptor!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/01/2015

Este f.bine ai cred ca este si f.gustoasa!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/01/2015

Super delicioasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/01/2015

Delicioasa!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/03/2014

Se gusta nu se comenteaza

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/02/2014

Bune cred mmmmmmmmmmmm

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/01/2014

O reteta f. buna care poate fi utilizata la orice ocazie!!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/12/2013

Excelent......!!!!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Desert crema vegana
Desert crema vegana
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Prajitura cu foi din albus si crema de ciocolata
Prajitura cu foi din albus si crema de ciocolata
4 porții
1h20m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura cu foi de zahar ars si crema cu ness
Prajitura cu foi de zahar ars si crema cu ness
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Prajitura cu foi si crema
Prajitura cu foi si crema
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Orez cu lapte - desertul copilarieiOrez cu lapte - desertul copilarieiTurta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Cum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: