Prajitura cu foi si crema de lapte

(4.56/5 - 1167 voturi)
127 comentarii

Foi pufoase de pandispan, crema fina de lapte, parfum de vanilie, gust subtil de nuca , aroma delicata de portocala...si nu doar atat. Clar rezumatul nu e suficient pentru a descrie reteta ce urmeaza sa v-o prezint, dar va puteti face o parere despre minunatele ingrediente pe care le contine. Reteta? Urmeaza acum :P

  • Prajitura cu foi si crema de lapte
  • Prajitura cu foi si crema de lapte, Poza 2
Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 8 porții
Timpul de preparare: 1 oră
Timpul de gătire: 1 oră
Gata în: 2 ore
Dificultate: Ușor

Ingrediente:

Ingrediente foi
12 oua
300 gr faina
1/4 lingurita sare
200 grame zahar
1 lingurita zahar vanilat
2 linguri cacao

Crema
1200 ml lapte
120 gr amidon
150 gr lapte condensat
5 lg zahar
120 gr ciocolata alba
200 gr unt
200 gr nuca macinata
1 lingurita esenta de vanilie
sucul de la o portocala
dulceata de caise

Preparare:

Etapa 1:

Se pun deoparte doua linguri faina.
Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pana devin ca o crema, si zaharul e topit complet (eu am prestat la mixer aproximativ 15 minute :P). Se adauga faina si se amesteca cu mixerul la viteza mica, apoi se incorporeaza albusurile batute spuma tare cu praful de sare., dar cu grija, sa nu scoatem aerul.
Compozitia se imparte in doua, intr-o parte se pun cele doua linguri de faina puse deoparte si se amesteca usor, iar in cealalta parte se pune cacaoa.

Etapa 2:

Urmeaza sa coacem foile, 4 la numar, pe dosul tavii. Se pregateste o tava 25/35 cu hartie de copt, sau se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se intinde usor jumate din compozitia alba, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 15-20 minute. Dupa 15 minute se face testul cu scobitoarea, stiti voi ;)
La fel se procedeaza si cu celelalte foi. Le lasam la racit, si preparam crema.

Etapa 3:

Se amesteca 5 lg zahar cu amidonul si se adauga 200 ml lapte putin cate putin pana la omogenizarea completa. Restul de lapte il punem pe cratita la infierbantat :P impreuna cu ciocolata alba. Cand da in clocot se pune peste amestecul de amidon, iar apoi compozitia se pune pe foc pana se ingroasa. Se da deoparte si se lasa la racit.
Separat mixam untul cu laptele condensat si il adaugam in crema racita. Adaugam nuca macinata, vanilia si sucul de portocale, apoi omogenizam.

Etapa 4:

Gata cu treaba, incepe distractia!
Punem pe un platou o foaie (eu am inceput cu una alba), o ungem cu gem dupa preferinta. Am ales gemul de caise pentru ca e mai acrisor si se combina frumos cu ingredientele dulci din crema. Peste gem se intinde 1/4 din crema.
Procedam asa cu fiecare foaia pana la ultima, pe care nu o mai ungem cu gem, dar o acoperim cu restul de crema, presaram cu nuca macinata, si facem onduleuri cu furculita.
Prajitura se da la rece pentru cateva ore bune, peste noapte ar fi ideal.
Pofta buna!

Etapa 5:

Prajitura se da la rece pentru cateva ore bune, peste noapte ar fi ideal.
Pofta buna!


Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

1 / 5
Postat 28/04/2013, 21:05

Nu e prea economic numi paceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 07/01/2015, 15:22

Foile se coc pe dosul tavii ??? nu curge compozitia..daca are consistenta pandispanului ?? ori nu am inteles eu bine ??? de aratat arata superb ...si nu are ce sa nu fie bun ..luand in considrare ingredientele .

(0) (0) Abuz
5 / 5merisor
Postat 10/01/2015, 09:16

Am facut prajitura,numai ca in loc de dulceata de caise am pus de prune a iesit foarte buna iar ca si aspect am taiat-o in romb...rezultatul ...fenomenal,f bun.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 02/11/2013, 10:24

Arata ffff bine si cred ca este fff buna am sa fac ptr fam mea si ptr prieteni de sarbatori excelent felicitari

(0) (0) Abuz
viorica_d2014
3 / 5viorica_d2014
Postat 16/02/2015, 16:35

Eu am facut-o dar cred ca-i mai practic s-o fecem in doua reprize, sa nu stea prea mult aluatul, daca ai numai un cuptor!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 20/12/2012, 08:47

Ciao. pare foarte buna!! foile de prajitura trebuie sa fie foarte bune pt ca nu contin praf de copt!! felicitari!!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 18/01/2014, 14:19

Daca nu am lapte condensat cu ce pot sa-l ınlocuiesc?vreau sa incerc prajituracred ca e o reteta f buna

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 16/05/2013, 12:31

La prima vedere arata foarte bine iar dupa ingredientele mentionate cred ca este super buna

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (127)

Întrebări:



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenOrezul, un aliment gustos și sănătosOrezul, un aliment gustos și sănătos

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Notificări
Pentru a nu pierde nimic de pe Petitchef, activați notificările.

(c) Madeinwork | Mențiuni legale