Petitchef

Prajitura cu foi si crema de lapte

Foi pufoase de pandispan, crema fina de lapte, parfum de vanilie, gust subtil de nuca , aroma delicata de portocala...si nu doar atat. Clar rezumatul nu e suficient pentru a descrie reteta ce urmeaza sa v-o prezint, dar va puteti face o parere despre minunatele ingrediente pe care le contine. Reteta? Urmeaza acum :P

Desert
8 porții
1 oră
1 oră
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Se pun deoparte doua linguri faina.
    Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pana devin ca o crema, si zaharul e topit complet (eu am prestat la mixer aproximativ 15 minute :P). Se adauga faina si se amesteca cu mixerul la viteza mica, apoi se incorporeaza albusurile batute spuma tare cu praful de sare., dar cu grija, sa nu scoatem aerul.
    Compozitia se imparte in doua, intr-o parte se pun cele doua linguri de faina puse deoparte si se amesteca usor, iar in cealalta parte se pune cacaoa.
  • Urmeaza sa coacem foile, 4 la numar, pe dosul tavii. Se pregateste o tava 25/35 cu hartie de copt, sau se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se intinde usor jumate din compozitia alba, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 15-20 minute. Dupa 15 minute se face testul cu scobitoarea, stiti voi ;)
    La fel se procedeaza si cu celelalte foi. Le lasam la racit, si preparam crema.
  • Se amesteca 5 lg zahar cu amidonul si se adauga 200 ml lapte putin cate putin pana la omogenizarea completa. Restul de lapte il punem pe cratita la infierbantat :P impreuna cu ciocolata alba. Cand da in clocot se pune peste amestecul de amidon, iar apoi compozitia se pune pe foc pana se ingroasa. Se da deoparte si se lasa la racit.
    Separat mixam untul cu laptele condensat si il adaugam in crema racita. Adaugam nuca macinata, vanilia si sucul de portocale, apoi omogenizam.
  • Gata cu treaba, incepe distractia!
    Punem pe un platou o foaie (eu am inceput cu una alba), o ungem cu gem dupa preferinta. Am ales gemul de caise pentru ca e mai acrisor si se combina frumos cu ingredientele dulci din crema. Peste gem se intinde 1/4 din crema.
    Procedam asa cu fiecare foaia pana la ultima, pe care nu o mai ungem cu gem, dar o acoperim cu restul de crema, presaram cu nuca macinata, si facem onduleuri cu furculita.
    Prajitura se da la rece pentru cateva ore bune, peste noapte ar fi ideal.
    Pofta buna!
  • Prajitura se da la rece pentru cateva ore bune, peste noapte ar fi ideal.
    Pofta buna!


Poze

Prajitura cu foi si crema de lapte
Prajitura cu foi si crema de lapte - poza 2

Întrebări:




Comentarii (127):

21/05/2015

Aceasta prajitura este o reteta ffff veche se numeste ''TELEVIZOR'' dar, este foarte buna.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/04/2015

Multumesc, cred ca va fi f. buna cand o prepar

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
viorica_d2014
viorica_d2014, 16/02/2015

Eu am facut-o dar cred ca-i mai practic s-o fecem in doua reprize, sa nu stea prea mult aluatul, daca ai numai un cuptor!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/01/2015

Este f.bine ai cred ca este si f.gustoasa!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/01/2015

Super delicioasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/01/2015

Delicioasa!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/03/2014

Se gusta nu se comenteaza

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/02/2014

Bune cred mmmmmmmmmmmm

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/01/2014

O reteta f. buna care poate fi utilizata la orice ocazie!!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/12/2013

Excelent......!!!!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 13

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează