Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Tort de post cu blat de mere si crema caramel

De Laura's blog
(4.46/5 - 71 voturi)

8 comentarii





Ingrediente blat de mere:
- pentru 2 foi in 2 tavi (daca faceti intr-o tava, iese mai gros si-l puteti felia)

- 150 gr zahar
- 400 ml apa
- 100 ml ulei
- 50-100 gr nuci macinate
- 4 mere rase
- praf de copt sau amoniac pentru crestere
- faina cat cuprinde (mie mi-au intrat cam 8 linguri mari+2 linguri de amidon)

Se pune zaharul la caramelizat intr-o cratita si se amesteca bine.
Se adauga apa fierbinte, aveti grija la pasul asta, ca ies aburi fierbinti si va puteti accidenta!
Cand apa caramelizata s-a racit se adauga merele si nuca macinata apoi uleiul, faina (si amidonul) si esenta de vanile sau un praf de scortisoara, cum vreti. (eu am pus scortisoara, clar! :P)
Trebuie sa iasa un aluat destul de gros, pe care ori il puneti la copt, pe rand, in 2 tavi (alegerea perfecta!) ...ori puneti la cuptor intreaga compozitie, urmand ca dupa ce e copt, sa-l feliati.
Se face testul cu scobitoarea, dupa aprox. 40 de minute si daca tot "umeda" iese, mai lasati pana intr-o ora.


Ingrediente crema caramel:

- o cana cu zahar
- 500 ml apa
- 5 linguri pline cu faina
- jumatate pachet margarina
- cacao, esenta de rom

Se caramelizeaza zaharul.
Se adauga cele 5 linguri cu faina si se amesteca bine de tot.
Peste compozitia aceasta se adauga apa fierbinte! Atentie mare la caramelul care poate sari si arde!!!
Se da, apoi, le foc mic si se amesteca bine.
Se lasa la racit, dupa care se adauga margarina cubulete, cacaoa, aromele...
Rezulta o crema minunata!



Pupici de la noi, draga Alina, pentru reteta de post absolut delicioasa...si inedita! ;)
Am avut o maicuta la noi, de la Constanta, zilele trecute si de-abia, de-abia m-a crezut, saracuta, ca tortul e intr-adevar de post!:D

Crema asta caramel este, fara indoiala, cea mai buna crema de post pe care am gustat-o vreodata!
Asa mi-a iesit mie:



...iar despre blatul de mere, nu pot decat sa repet ce-am spus mai sus!



Niste sectiuni rapide...



Cipi si Bogdi au fost cei mai mari fani ai delicioasei prajituri! :)


Reteta preluata de la Alina-Lili

Printează pagina
De Laura's blog (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Excelent

5 / 5

Crad ca este gustoasa,,,, ,mai ales daca are mere,,,,,,sper sa fie coapta la mijlok ....akum kiar o gatesc .....,, ,,

5 / 5

Foarte bun

5 / 5

Super gustos

5 / 5

ESTE FOARTE FRUMOS ACEST TORT ....I LIKE

5 / 5

Excelent

... click aici pentru a vedea toate comentariile (8)


Rețete inrudite


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele coapte, un desert clasic de iarna!Merele coapte, un desert clasic de iarna!Ciupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria românească


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

File de vita cu sos de gorgonzola

File de vita cu sos de gorgonzola
dezgustător
delicios