Petitchef

Tort cu mere - de post

Desert
8 porții
30 min
50 min
Ușor
Un desert deosebit pentru zilele de post

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Blat:

100 ml ulei,

200 ml apă,

150 g nucă,

50 g zahăr,

3 linguri marmeladă (caise),

200 g făină,

10 g praf de copt,

un praf de sare,

1 linguriță scorțișoară.

1 kg mere (de preferat roșii),

100 g zahăr,

1 linguriță scorțișoară.

frișcă vegetală.

Preparare

  • Într-un castron cernem făina cu praful de copt, sarea și scorțișoara.
    În alt castron amestecăm apa cu uleiul, zahărul și marmelada.
    Amestecăm ingredientele uscate cu cele lichide.
    La sfărșit adăugăm nuca și amestecăm bine până la omogenizare.
    Compoziția se pune într-o tavă rotundă de tort unsă bine cu ulei (sau margarină).
    Se dă la cuptor la 180 grade C pentru 40-50 minute sau până se rumenește frumos deasupra.

    Curățăm merele de cotor, eu întotdeauna păstrez coaja de la măr, dar dacă doriți puteți să o îndepărtați.
    Merele fie se toacă mărunt, fie se dau pe răzătoare.
    Se amestecă cu zahărul și se pun la foc mic până scade o bună parte din zeamă.
    Nu trebuie să scadă de tot pentru că având zeamă, se va însiropa blatul.
    După ce oprim focul la mere, adăugăm scorțișoara și amestecăm bine.
    Se lasă să se răcească atât blatul, cât și merele.
    După ce s-a răcit, blatul se va tăia în două și se va umple cu compoziția de mere.
    Se ornează cu frișcă și se va pudra cu scorțișoară.
    Se ține la rece până în momentul servirii.
    Poftă bună!



Comentarii (20):

sunic, 25/03/2015

Multumesc. Este foarte reusit, si are gust deosebit.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/04/2014

Este un tort absolut delicios si foarte simplu de facut. L.am facut aproape in fiecare saptamana postul acesta.Totusi recomand sa se dubleze cantitatile pentru a iesi mai inalt pentru ca din cantitatile mentionate nu iese un blat foarte gros.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/03/2014

Super buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/12/2013

Minunat

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/12/2014

L-am facut si toti au spus ca este " Excelent"

(0) (0) Abuz
08/12/2014

Minunat

(0) (0) Abuz
07/03/2014

Super-buper n-am cuvinte
kkkklllaaaasss

(0) (0) Abuz
19/01/2014

Excelent

(0) (0) Abuz
08/12/2013

Minunat

(0) (0) Abuz
08/12/2013

Pai daca ornezi cu frisca, mai e de post???!!!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort de post cu blat de mere si crema caramel
Tort de post cu blat de mere si crema caramel
4 porții
1h40m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort de mere
Tort de mere
6 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Tort de mere cu nuci si ciocolata
Tort de mere cu nuci si ciocolata
10 porții
2h20m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2h40m
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Tort cu resturi de raclette
Tort cu resturi de raclette
6 porții
1h5m
Foarte ușor
2.6 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos Petitchef
Tort cu nuca de cocos Petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Si noi ce mai mancam...in post?Si noi ce mai mancam...in post?Beneficiile otetului de mereBeneficiile otetului de mereCake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: