Petitchef

Tort de post

Desert
10 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 10

Blat de mere:

150 g zahar/fructoza

400 ml apa

100 ml ulei

50-100 g nuci macinate

4 mere rase

1 plic praf de copt

faina cat cuprinde

1 l lapte de soia

150 g zahar/fructoza

3 linguri amidon alimentar

esenta de vanilie

Preparare

  • Cantitatile sunt pentru 2 foi; va recomand sa le coaceti in doua tavi, desi eu am vrut sa scurtez procesul si a copt totul ca un singur blat, pe care apoi l-a feliat. Va spun, insa, ca e mult mai bun si mai bine daca veti coace doua blaturi separate din aceste ingrediente! Tortul se coace mai bine si nici nu are tendinta sa se rupa.
  • Se pune zaharul/fructoza la caramelizat intr-o cratita. A folosit fructoza si eram hotarata sa aflu daca aceasta se comporta ca si zaharul...adica daca o pot carameliza...si asa am aflat ca da.
  • Trebuie amestecat mereu cu o lingura de lemn, astfel incat zaharul/fructoza sa nu se prinda de vas. Se adauga apa fierbinte, iar cand apa caramelizata s-a racit, se adauga merele si nuca macinata.
  • Apoi se toarna faina, amestecata cu praful de copt, esenta de vanilie si uleiul. Trebuie sa iasa un alut destul de gros, pe care il dati la cuptor, cu foc mediu, aproximativ o ora.
  • Coacerea depinde foarte mult de tipul de cuptor pe care-l aveti si de acest lucru important: daca vreti sa coaceti doua blaturi mai subtiri sau unul gros. Deci, recomandarea mea este sa faceti din cand in cand testul cu scobitoarea. Daca iese uscata, inseamna ca blatul dvs este copt si puteti sa-l scoateti.
  • Crema de lapte:
    A facut doua creme, una simpla si una cu cacao. Pentru aceasta din urma, am cumparat pur si simplu lapte de soia cu cacao, insa, daca nu gasiti asa ceva, puteti adauga dvs cacao dupa gust. Se toarna in cratita 3/4 din lapte, se lasa sa dea in clocot si se adauga zaharul. In restul de lapte rece, se desface amidonul/faina . Se toarna acest amestec in laptele clocotit si se fierbe timp de cateva minute la foc mic, amestecand mereu. Cand crema s-a ingrosat, se ia de pe foc si se lasa la racit acoperita cu folie alimentara, ca sa nu se formeze acea pelicula groasa si neplacuta la suprafata.
  • Pentru aroma, se poate adauga in crema simpla - cat este inca fierbinte - vanilie si se amesteca bine. Cand toate ingredientele s-au racit, am montat tortul umplandu-l cu crema simpla cu vanilie si imbracandu-l cu cea de cacao. Se orneaza dupa preferinte si se lasa la frigider cel putin o ora inainte de a-l servi.

Poze

Tort de post, poza 1Tort de post, poza 2


Comentarii:

24/11/2013

Mi se pare f delicioasa

(0) (0) Abuz
18/05/2013

Super

(0) (0) Abuz
03/03/2012

Foarte bun tort. mersi de idee .Gabi

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2h40m
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort de post
Tort de post
8 porții
1h30m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort de post cu blat de mere si crema caramel
Tort de post cu blat de mere si crema caramel
4 porții
1h40m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort cu mere - de post
Tort cu mere - de post
8 porții
1h20m
Ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Si noi ce mai mancam...in post?Si noi ce mai mancam...in post?Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadeleRetete de postRetete de post

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: