10 solutii sa scapi de mirosul neplacut de ceapa si usturoi crud

Sunt mai multe solutii pentru a scapa de mirosul neplacut provocat de consumul de usturoi si de ceapa, insa cel mai bine este sa evitati sa manancati usturoi sau ceapa cand stiti ca plecati undeva sau urmeaza sa va intalniti cu cineva.

Compusii sulfurosi din ceapa si usturoi sunt responsabili cu halena, mirosul extrem de neplacut, care persista 24 de ore sau chiar mai mult de la consum, in cazul in care nu se ia nicio masura in acest sens.

Va prezentam cateva solutii pentru a scapa de mirosul neplacut:

  1. Castravetii si telina sunt doua dintre legumele ce pot sa va scape de mirosul neplacut provocat de consumul de ceapa si usturoi.
  2. Patrunjelul si leusteanul datorita continutului de clorofila compat cu succes respiratia neplacuta. Mestecati cateva frunze de patrunjel sau leustean.
  3. Lamaia datorita proprietatilor antibacteriene si a aromei citrice contribuie la eliminarea halenei. Faceti o solutie dintr-o lingura de suc de lamaie si o cana cu apa si clatiti gura de mai multe ori pe parcursul unei zile.
  4. Bicarbonatul de sodiu este recomandat datorita capacitatii sale de a neutraliza mirosurile neplacute si de a mentine un nivel normal al PH-lui din gura. Intr-un pahar cu apa calda, se amesteca o lingurita de bicarbonat de sodiu si una de sare de mare si se clateste gura de mai multe ori pe zi. Presarat pe periuta de dinti si prin frecarea limbii si a dintilor ajuta cu succes la eliminarea mirosului in situatii de urgenta.
  5. Ceaiul verde - puteti sa consumati ceai verde intrucat se pare ca este eficient in eliminarea mirosului de usturoi si ceapa. Puneti o lingurita de frunze ceai verde intr-o cana cu apa fiarta si lasati la infuzat timp de 5 minute. Puneti un pic de miere si serviti.
  6. Otetul de mere neutralizeaza mirosul si distruge bacteriile ce cauzeaza halena. Puneti ½ lingurita de otet de mere intr-o cana cu apa calda si faceti gargara timp de 10 secunde pana cand terminati toata cantitatea.
  7. Cardamonul datorita aromei sale puternice elimina aproape instant mirosul de ceapa si usturoi. Mestecati cardamon dupa ce ati consumat ceapa sau usturoi crud.
  8. Semintele de foarea soarelui se pare ca ajuta si ele la eliminarea instantanee a halenei. Mestecati-le dupa masa.
  9. Laptele gras ajuta cu succes la eliminarea mirosului neplacut daca este baut inainte sau dupa ce ati mancat ceapa sau usturoi crud.
  10. Consumati usturoi negru - are acelasi gust insa nu are miros si puteti manca cat vreti. Usturoiul negru se foloseste indeosebi in zona Asiei, insa se gaseste si in Europa. Pretul este de aproximativ 10 ori mai mare decat usturoiul obisnuit, dar veti putea manca usturoi oricand doriti fara sa va mai faceti probleme cum scapati de mirosul neplacut. :)